Gönderen Konu: Neredeyse bütün Avrupa'da Corolla 2.0 D4D 126 hp satışta  (Okunma sayısı 3321 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Hemen hemen bütün Avrupa ülkelerinde Portekiz Bulgaristan Arnavutluk Bosna Hersek ve daha niceleri 2.0 D4D Corolla 126 hp satılıyor Türkiye'ye neden getirmiyorlar

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Neredeyse bütün Avrupa'da Corolla 2.0 D4D 126 hp satışta
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2011, 11:55:38 »
Gelse kaç yazar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2011, 12:02:20 »
Gelse kaç yazar?
Kaç yazacağını bilmiyorum ama 2.0 D4D ilk tercihim olurdu kesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2011, 12:03:41 »
Herkes vergiyi düşünüyor.Hoş benim araç 2.0.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2011, 12:09:35 »
Herkes vergiyi düşünüyor.Hoş benim araç 2.0.
vergi + 56000tl ye 1,4 motoru imal eden toyota 2,0 a ne ister düşünün?Değer mi?Değmez.Satar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2011, 12:24:21 »
türkiyede leblebi gibi satar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2011, 12:36:01 »
türkiyede leblebi gibi satar
Hakkı abi

Bu vergilerle zor satar çünkü 2.0 bir corolla 70000 tl den aşağı olmaz ülkemizdede 70000 tl yi corollaya verecekler sınırlıdır. örnek gösterin derseniz honda civic son kasa ilk çıktığında 1.8 motoruda mevcuttu ve satış rakamları düşük olduğundan satıştan kaldırıldı en azından fiyatları artık sitesinde gözükmüyor belki özel siparişle getiryorlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2011, 13:11:08 »
fiyatı uçuk olur vergisi zaten Allah'lık bide 126 hp az değilmi yaa bana biraz az gibi geldi
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2011, 13:52:28 »
Arkadaşların da belirttiği gibi C sınıfı bir araca 2,0 motor koymak (daha doğrusu Türkiye'ye getirmek) artık her babayiğidin harcı değil :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2011, 14:54:38 »
Arkadaşların da belirttiği gibi C sınıfı bir araca 2,0 motor koymak (daha doğrusu Türkiye'ye getirmek) artık her babayiğidin harcı değil :)
  Size katılıyorum Hakkı bey Bence C sınıfı ve 1400 kg yakın sedan bir araca 1.33 motor koymak  ne kadar mantıklıysa 2.0 motor koymak da o kadar mantıklıdır Türkiye'ye gelse ben kesinlikle tercih ederdim her ne kadar dizel araçları sevmesem de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2011, 14:59:15 »
Biz 2.0 D-4D yi geçtik 1.6 D-4D ye razıyız ama yok :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 25, 2011, 15:56:51 »
  Bu düşünce hayal gibi geliyor bana. Yoksa 2.2 ve 177Hp. lik motor da fena olmazdı. Gerçi 2-3 tane Verso'da görmüştüm bu motoru Türkiye'de ama bu sistem ve şartlarda rekabet gücü olmaz o araçların. Türkiye şartları yüksek motor hacminden ziyade aşırı beslemeyi daha makul gösteriyor. Gerçi bu verim açısından da iyi birşey ama büyük hacimde vergiler iyice artıyor ki bunun haklı tarafı da var bence. Ama 3.000-4.000cc gibi hacimlerde fark daha da fazla olmalı bence.
 Bu arada bırakın 2.0lt. liklerin fiyatını, 1.6Lt. likler de nispeten vergi avantajına rağmen çok yukarılara oynuyorlar fiyat yönünden. Ben otomotiv piyasasında iyi bir rekabet ortamının oluştuğunu düşünmüyorum Türkiye'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 25, 2011, 16:41:53 »
  Bu düşünce hayal gibi geliyor bana. Yoksa 2.2 ve 177Hp. lik motor da fena olmazdı. Gerçi 2-3 tane Verso'da görmüştüm bu motoru Türkiye'de ama bu sistem ve şartlarda rekabet gücü olmaz o araçların. Türkiye şartları yüksek motor hacminden ziyade aşırı beslemeyi daha makul gösteriyor. Gerçi bu verim açısından da iyi birşey ama büyük hacimde vergiler iyice artıyor ki bunun haklı tarafı da var bence. Ama 3.000-4.000cc gibi hacimlerde fark daha da fazla olmalı bence.
 Bu arada bırakın 2.0lt. liklerin fiyatını, 1.6Lt. likler de nispeten vergi avantajına rağmen çok yukarılara oynuyorlar fiyat yönünden. Ben otomotiv piyasasında iyi bir rekabet ortamının oluştuğunu düşünmüyorum Türkiye'de.
  + 1 Bence de araçların vergileri motor hacminden ziyade fiyatlarıyla orantılı olmalı eskiden daha da kötü bir vergilendirme sistemi vardı ve araçların ağırlıklarıyla orantılıydı bir nebze olsa düzelttiler ama yine olmadı 1.3 ile 1.6 aynı vergi diliminde dediğiniz gibi yüksek hacimli motorlarda çok daha fazla olmalı şimdi ki durumda B sınıfı bir araç ile D sınıfı turbolu bir aracın vergi dilimide aynı hiç de adil değil  motor hacimleri aynı olan 200000 bin tl bir araç ile 30000 tl bir aracın vergisi aynı olacak şey değil aslında söylenecek çok şey var bu konuda bilenler bilir eskiden araç her satıldığında alım satım vergiside vardı motorlu taşıtlar için biz bu araçları sıfır alırken vergilerini veriyoruz zaten diesel ve benzindeki vergi oranlarını söylemeye bile gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2011, 17:03:23 »
  Aynen katılıyorum, aklın yolu bir zaten.
 Vergiler Kasko değeri, emisyon ve yaş üzerinden (yaşlı araca daha çok) olmalı. Trafik Sigortası'da gerçek mağdurları korumalı. Yani bizlerin paşa paşa ödediğimiz sigortanın bize bir faydası yok. Karşı tarafın da olay yerinde bulunması ve Trafik Sigortasının da olması (eminim 1/5 aracın sigortası yoktur Türkiye'de) çok düşündürücü ve can sıkıcı heleki bu ahlak anlayışı ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 25, 2011, 17:46:09 »
2.0 falan ama 126  hp bence çok az millet 184 çıkarıyor ben o kadar beklemiyorum ama en azından 160 falan olsun yani mühendisler bütün performansını heralde 1.8 den 192 çıkarırken harcamışlar :D
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 25, 2011, 19:03:56 »
2.0 falan ama 126  hp bence çok az millet 184 çıkarıyor ben o kadar beklemiyorum ama en azından 160 falan olsun yani mühendisler bütün performansını heralde 1.8 den 192 çıkarırken harcamışlar :D
  Evet ama dizel olduğu düşünülürse Corolla için oldukça iyi bir güç 126 hp 310 nm tork ve bu gücü çok düşük devirlerde üretiyor (2000-2800 d/dak)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 26, 2011, 00:02:33 »
ya Allahaşkına trafiğe bir baksanıza, sizce trafiktekilerin %kaçı vergi düşünüyor? vergi düşünseler başta 4.5TL'ye benzini doldurup, 3.7TL'ye mazotu doldurup, 2.5TL'ye gazı doldurup (normalde hepsinin en az 3te biri olması gerekirken) trafiğe çıkmazlar,, bizim insanımız yarınını pek düşünmüyor, 4-5 litrelik motorlarla trafikte geziyor adamlar, sırf hava atmak için, sırf zevklerini tatmin etmek için, sonra gelip benzindi vergiydi şikayetleniyor,,
misal 90hplik bir d4d corolla ile 60hplik bir ford ka'nın işlevleri arasında ne fark var?? ikisi de bir insanı A noktasından B noktasına taşıyor, görevi o zaten, fazlasını istemek tamamen bizlerin sorumluluğu, yada sorumsuzluğu,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 26, 2011, 00:17:36 »
80bin verip de corolla alıcak adam bu ülkesen pek çıkmaz, onun için getirmiyorlar zannımca...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2011, 07:51:40 »
ya Allahaşkına trafiğe bir baksanıza, sizce trafiktekilerin %kaçı vergi düşünüyor? vergi düşünseler başta 4.5TL'ye benzini doldurup, 3.7TL'ye mazotu doldurup, 2.5TL'ye gazı doldurup (normalde hepsinin en az 3te biri olması gerekirken) trafiğe çıkmazlar,, bizim insanımız yarınını pek düşünmüyor, 4-5 litrelik motorlarla trafikte geziyor adamlar, sırf hava atmak için, sırf zevklerini tatmin etmek için, sonra gelip benzindi vergiydi şikayetleniyor,,
misal 90hplik bir d4d corolla ile 60hplik bir ford ka'nın işlevleri arasında ne fark var?? ikisi de bir insanı A noktasından B noktasına taşıyor, görevi o zaten, fazlasını istemek tamamen bizlerin sorumluluğu, yada sorumsuzluğu,,
Alp bey tek kişiyseniz dediğiniz doğru ama 5 kişi ve eşyalarıyla yolculuk yapıyorsanız corolla almaya mecbursunuz sürekli 5 kişi mi geziyorsun diyebilirsin ama sırf tek kişi gezerken yakıtı az diye büyük bir arabanın yanına küçük bir arabada almak mantıklı değil . 4-5 litrelik arabalarla gezenlerde benzinden şikayet edebilir tamam zevk için almış olabilir o arabayı bu onun benzinden şikayetçi olmayacağı anlamına gelmez vergiler bukadar yüksekken uçağada binseniz benzine veya mazota şikayet hakkınız var .