0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gelse kaç yazar?
Herkes vergiyi düşünüyor.Hoş benim araç 2.0.
türkiyede leblebi gibi satar
Arkadaşların da belirttiği gibi C sınıfı bir araca 2,0 motor koymak (daha doğrusu Türkiye'ye getirmek) artık her babayiğidin harcı değil
Bu düşünce hayal gibi geliyor bana. Yoksa 2.2 ve 177Hp. lik motor da fena olmazdı. Gerçi 2-3 tane Verso'da görmüştüm bu motoru Türkiye'de ama bu sistem ve şartlarda rekabet gücü olmaz o araçların. Türkiye şartları yüksek motor hacminden ziyade aşırı beslemeyi daha makul gösteriyor. Gerçi bu verim açısından da iyi birşey ama büyük hacimde vergiler iyice artıyor ki bunun haklı tarafı da var bence. Ama 3.000-4.000cc gibi hacimlerde fark daha da fazla olmalı bence. Bu arada bırakın 2.0lt. liklerin fiyatını, 1.6Lt. likler de nispeten vergi avantajına rağmen çok yukarılara oynuyorlar fiyat yönünden. Ben otomotiv piyasasında iyi bir rekabet ortamının oluştuğunu düşünmüyorum Türkiye'de.
2.0 falan ama 126 hp bence çok az millet 184 çıkarıyor ben o kadar beklemiyorum ama en azından 160 falan olsun yani mühendisler bütün performansını heralde 1.8 den 192 çıkarırken harcamışlar
ya Allahaşkına trafiğe bir baksanıza, sizce trafiktekilerin %kaçı vergi düşünüyor? vergi düşünseler başta 4.5TL'ye benzini doldurup, 3.7TL'ye mazotu doldurup, 2.5TL'ye gazı doldurup (normalde hepsinin en az 3te biri olması gerekirken) trafiğe çıkmazlar,, bizim insanımız yarınını pek düşünmüyor, 4-5 litrelik motorlarla trafikte geziyor adamlar, sırf hava atmak için, sırf zevklerini tatmin etmek için, sonra gelip benzindi vergiydi şikayetleniyor,, misal 90hplik bir d4d corolla ile 60hplik bir ford ka'nın işlevleri arasında ne fark var?? ikisi de bir insanı A noktasından B noktasına taşıyor, görevi o zaten, fazlasını istemek tamamen bizlerin sorumluluğu, yada sorumsuzluğu,,