Gönderen Konu: P 0900 hata kodu ve servis ?  (Okunma sayısı 7850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
P 0900 hata kodu ve servis ?
« : Mayıs 25, 2011, 01:24:46 »
Yaklaşık birkaç aydır yavaş yavaş kaçırıyor diye hissettiğim baskı geçenlerde bolu dağını çıkarken iyice sinirimi bozmaya başladı.
özellikle 4. ve 5. viteslerde gaza gereğinden birazcık fazla basında devir fırlıyor ama araba gitmekte nazlanıyor bu birkaç sn sürerse torpidodan sinyal sesi geliyordu. (Bu arada araç 70binde bakıma gittiğinde babama baskısını test sürüşüyle kontrol ettirmesini söylemiştim. O da ettirmiş ve ustaın söylediği gaza fazla basarsanız viteste daha uzun süre tutar.)

Neyse velhasıl pazartesi günü öğlenden sonra 14.00 civarı servise gidip dururmumu anlattım. Ustayla beraber bir tur attık usta baskının bariz şekilde kaçırdığını böyle devam edilmemesi gerektiğini söyledi. Biz bi bakalım diyip servis içine aldı. Her sorduğumda "biraz daha işimiz var", "kontrol ediyoruz", "nerden kaynaklandığını bulmaya çalışıyoruz" diye diye akşam 17.00 civarında en sonunda aracın burda kalması gerektiğini söyledi. Bende araçtan eşyalarımı alırken kağıtta bu hata kodunu gördüm. "P0900 hata kodu bulundu silindi" gibi birşeydi.
Neyse oradan ayrılırken ertesi gün öğlene doğru sorunu bana ileticeklerini benden ok alma durumunda sorunla ilgili çözüme gideceklerini söylediler. Ancak bu gün 15.00 civarına kadar aramayınca merak edip aradım. Kontrollerin devam ettiğini bana ulaşıcaklarını söylediler.

Aracın baskısı 56binKm de serviste değişmiş ve 1 senesini doldurmamış. Garantisi olup olmadığı yada nasıl bir yol izleyeceğimi kestiremiyorum.
Aracın MMT olmasından dolayı baskının bitmesinin benden kaynaklanan bir problem olmadığını düşünüyorum ancak gene de kullanıcı hatası diyip işin içinden çıkacaklarmış gibi geliyor. Yada debriyaj motoru bozulmuş o yüzden baskıyı bitirmiş diyip de sıyrılabilirler.
Acaba nasıl bir yol izlemem lazım ?

Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Toyota Club Türkiye

P 0900 hata kodu ve servis ?
« : Mayıs 25, 2011, 01:24:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: P 0900 hata kodu ve servis ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2011, 01:38:37 »
Gecmis olsun.

P0900....Clutch Actuator Circuit/Open  Debriyaj Çalıştırıcı Devre / Açık
Kod bu. Insallah masraf acmadan cozerler.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2011, 14:26:22 »
Evet öğlen saatlerinde aradılar ve kullanıma bağlı baskı bitmiş dedi. Biraz itiraz etsem de yapacak birşey yok sanırım.
1400TL fiyat verdiler çok fazla geldi bana! Birşeyler yaparız falan dedi ama çok da değişeceğini sanmıyorum.
 Daha önce değiştiren var mı acaba ? Fiyat nasıl ? Yada fiyat alabilecek varsa en azından fiyat kırmam için yardımcı olcak birşey öğrenebilirsek iyi olur :(
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2011, 14:33:12 »
Evet öğlen saatlerinde aradılar ve kullanıma bağlı baskı bitmiş dedi. Biraz itiraz etsem de yapacak birşey yok sanırım.
1400TL fiyat verdiler çok fazla geldi bana! Birşeyler yaparız falan dedi ama çok da değişeceğini sanmıyorum.
 Daha önce değiştiren var mı acaba ? Fiyat nasıl ? Yada fiyat alabilecek varsa en azından fiyat kırmam için yardımcı olcak birşey öğrenebilirsek iyi olur :(

Çok gaz basıcağına az arabaya bak şaka şaka :D sana istanbul yolu görünmüş hemşerim çıkmacıları gez :D :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2011, 14:33:56 »
Birde serviste Hicran usta var ona gösterseydin arabayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2011, 14:34:50 »
Geçmiş olsun Yiğidim yahu :( 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2011, 14:52:25 »
Çok gaz basıcağına az arabaya bak şaka şaka :D sana istanbul yolu görünmüş hemşerim çıkmacıları gez :D :D

Valla bu seferlik yaptırıyoruz da bakalım ne olacak. Bir daha da serviste parça değiştirirsem 2 olsun.
Valla bütün ustalar bakmıştır herkes baktı nerdeyse bide çabuk yapsalar. 3 gündür kırk takla attık tek arabayla işlerimizi ayarlıcaz diye  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2011, 14:53:23 »
Geçmiş olsun Yiğidim yahu :(
Eyvallah geçen geçti sanırım artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2011, 14:55:54 »
Valla bu seferlik yaptırıyoruz da bakalım ne olacak. Bir daha da serviste parça değiştirirsem 2 olsun.
Valla bütün ustalar bakmıştır herkes baktı nerdeyse bide çabuk yapsalar. 3 gündür kırk takla attık tek arabayla işlerimizi ayarlıcaz diye  :P

Yaptırdıktan sonra inşallah bir daha sorun çıkarmaz 
( bu ara memursen tarafında görmeye başladım AC743'ü :D :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2011, 15:26:39 »
Yaptırdıktan sonra inşallah bir daha sorun çıkarmaz 
( bu ara memursen tarafında görmeye başladım AC743'ü :D :D )
Memursen neresi :)