Gönderen Konu: Debriyaj çok sert,1. ve 2. vitese zor geçiyor  (Okunma sayısı 3089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Debriyaj çok sert,1. ve 2. vitese zor geçiyor
« : Mayıs 24, 2011, 16:02:41 »
Arkadaşlar debriyaj çok sert,sizdede böylemi?Özellikle yoğun trafikte baya yoruyor!Aklıma debriyaj geldi ama baskı balata sağlam gibi,yokuşlarda çekişi iyi durumda.Ayrıca 1 ve 2 vites geçişlerinde zorlanıyor,yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar!(2004 Yaris 1.3 sol 77.000 km)

Toyota Club Türkiye

Debriyaj çok sert,1. ve 2. vitese zor geçiyor
« : Mayıs 24, 2011, 16:02:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj çok sert,1. ve 2. vitese zor geçiyor
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2011, 17:52:56 »
Yüksek ihtimal baskı yaylarınız özelligini yitirmiş .Debriyajınızın sert olması vede vitese sert geçişlerin en büyük sebplerinden biri budur .Hidrolik debriyaj oldugundan merkezlerini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2011, 18:29:42 »
Yarisin debriyajı çok hafif değil ama sizin şikayetleriniz baskının bitmeye başladığını gösteriyor.Km'nizde buna müsait.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2011, 22:40:54 »
Yücel Bey baskı yayı debriyaj yayından farklı mıdır?Söylediğiniz gibi yarisde debriyaj hidrolik,baskı yayı ayrıysa baktırırım.Teşekkürler!
Bünyamin Bey benimde aklıma ilk olarak debriyaj bitimi geldi ama,eski arabamda debriyaj bitiminde arabada silkeleme,yokuşta bastığım halde çekiş sorunları olmuştu,yariste böyle bişey yok,ama yinede baktırıcam teşekkürler!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Debriyaj pedalından gelen gıcırtı
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2011, 15:34:29 »
Arkadaşlar geçen hafta ustama gittim,debriyajı pedalını söktü,üstte plastik silindir gibi bir parça var onu çıkardı,tornacıda yenisini yaptırdık,gresleyip yerine taktı,gıcırtı tamamen kesildi ve eskisine göre pedal yumuşadı.Debriyaj seti değişince dahada yumuşar ama şuan gerek yok dedi.3000 deviri geçince gelen sesede motor sesi dedi,ben daha önce toyota yaris kullanmadığımdan anlıyamadım,heralde doğrudur.Tornacıya 20 TL ustayada 50 TL işçilik(içinde sol arka aks bilye değişimide var)verip gıcık sesten kurtulmuş oldum.