Gönderen Konu: Nereye gidiyoruz !!!!  (Okunma sayısı 1132 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Nereye gidiyoruz !!!!
« : Mayıs 24, 2011, 13:20:03 »
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17863104.asp?gid=381

Alıntı

'Çok eşlilik yasal olsun'
24 Mayıs 2011
'Çok eşlilik yasal olsun'
Fatih ve Eyüp belediyesinin muhafazakâr aile danışmanı Sibel Üresin, çarpıcı bir açıklama yaparak, ''İmam nikahlı 2,3 ve 4. eş yasal olsun'' önerisinde bulundu.
Fatih, Ümraniye, Bahçelievler, Eyüp gibi birçok belediye ve kurumlar için aile içi iletişim seminerleri veren Sibel Üresin, hem yaşam koçluğu, hem de aile ve evlilik danışmanlığı yapıyor. Özellikle muhafazakâr kesim tarafından iyi tanınan Üresin,  çok eşliliğin yasalaşması gerektiğini savunarak, “Zaten çok eşlilik var. Erkeklerin yüzde 85’i aldatıyor. Bu muhafazakâr kesimde ‘imam nikâhlı eş’, diğer kesimde ‘metres’ adını alıyor” dedi.
 35 yaşındaki Üresin, çok eşliliğin neden yasalaşması gerektiğini Habertürk Gazetesi'nden Özlem Yılmaz'a şu sözlerle anlattı:

‘KADIN ORTADA KALMAZ’
“Erkek, bir başkasıyla imam nikâhı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. 4’üncü kadına kadar imam nikâhıyla evlenebilir. Ancak 2., 3. ve 4. eşler suiistimal ediliyor. ‘Boş ol’ dendiği zaman kadın ortada kalıyor. Bu nedenle çok eşlilik yasalaşmalı. Yasanın çıkması demek, erkeğin malvarlığına ortak gelmesi demek. Çok eşlilik dinimizde var. Herkes yapamaz ama yapana ‘Niye yaptın?’ diyemezsiniz, şirke girer. Kuran’da var.”
‘ÇOK EŞLİ OLURDUM’
“Zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü fazla olan erkek çok eşliliği seçebiliyor. Hiçbir kadın fakir bir adamın ikinci karısı olmaz. Erkek, daha cilveli, daha çok gülen, cinsel anlamda kendisini mutlu eden kadına koşuyor. Erkek olsam, çok eşli olurdum.”
‘ERKEK İÇİN HAKLI ARAYIŞ’
“Bir erkek, kadında arkadaşlık, cinsellik, annelik ve ev kadınlığı arar. Bu özellikleri taşımıyorsanız, eşiniz tarafından aldatılmaya hazır olmalısınız. Erkek için bu haklı bir arayıştır. Bir ayrılık yaşaması durumunda yaşayacaklarının tahlilini sağlıklı yapan bir kadın, bence çokeşliliği kurtuluş olarak görmelidir. Boşandığında kaybedecekleri, kazanacaklarından fazla olan kadın, kalmayı tercih ediyor. Çok eşlilikte asıl ağır fatura erkeğe çıkıyor. Madden ve manen zarara uğruyor. Açıkça çokeşli olduğunu itiraf edenleri alkışlıyorum ve kutluyorum.”
‘ÇARPIK İLİŞKİLERİ ÖNLER’
“Erkek, eşleri arasında gerek maddi, gerekse manevi açıdan adaletli davranmalı. Erkek adaletsizlik yaparsa, kendi cehennemini hazırlamış olur. Örneğin Kanuni Sultan Süleyman, dizide adaleti sağlayamıyor. Çok eşlilik, toplumdaki çarpık ilişkileri ve kızların evde kalma sorunlarının ortadan kalkması noktasında da ciddi rol oynayacaktır.”
‘KADIN İTAAT EDER’
“Dayak ve aldatma bana göre boşanma sebebi değil. Türkiye’deki kadınların yüzde 80’i dilinden dayak yiyor. Yatak odasında mutlu olmayan kadın, her durumda problemlidir. Muhafazakâr kesimde kadın evde daha süslü, daha şık. Ailede mutluluğun sağlanmasının bazı şartları var. Kadın kocasına itaat etmeli. Erkek de karısına Allah’ın emaneti olarak davranmalı.”

Toyota Club Türkiye

Nereye gidiyoruz !!!!
« : Mayıs 24, 2011, 13:20:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Nereye gidiyoruz !!!!
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2011, 14:10:02 »
Ben, en çok bu lafa bozuldum:

“...Zaten çok eşlilik var. Erkeklerin yüzde 85’i aldatıyor. Bu muhafazakâr kesimde ‘imam nikâhlı eş’, diğer kesimde ‘metres’ adını alıyor...”  :argh:

Bence kaale alıp yorum yapmaya değmez arkadaşlar, seçim öncesi din temelli bir polemik çıkarmak için kuyuya atılmış bir taştan başka bir şey değil. Tartışırsak, amaca hizmet etmiş oluruz. Delidir, ne derse yeridir diye görüp gülüp geçmenizi tavsiye ediyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2011, 14:15:48 »
Hakkı bey bir söz vardır ( iti ürür kervan yürür ) diye  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2011, 14:25:49 »
Hakkı bey bir söz vardır ( iti ürür kervan yürür ) diye  :)

Aynen öyle. Yine de kadını takdir ettim, aslında bir çok erkeğin içinden geçirdiği ama söylemeye cesaret edemediği şeyleri söylemiş :) Gerçi, bunların onun fikri olup olmadığına da emin değilim, çünkü bu ifadelerin bir erkek yerine kadından gelmesi halkla ilişkiler ve pazarlama gibi disiplinler açısından bakarsanız oldukça mantıklı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2011, 14:38:28 »
Makalede en ilginç olan kısım burası bana göre:
Zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü fazla...."

Bu sözler ne manaya geliyor ! Parası varsa ona giderim mi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2011, 14:42:57 »
Aynen öyle. Yine de kadını takdir ettim, aslında bir çok erkeğin içinden geçirdiği ama söylemeye cesaret edemediği şeyleri söylemiş :) Gerçi, bunların onun fikri olup olmadığına da emin değilim, çünkü bu ifadelerin bir erkek yerine kadından gelmesi halkla ilişkiler ve pazarlama gibi disiplinler açısından bakarsanız oldukça mantıklı :)
Eski zamanlarda bir kadın böyle sözler düşünümezdi ve söylemezdi. Onuru kırılıdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2011, 14:46:47 »
Dört evlilik izni, keyfe keder birşey değil. Gayet detaylı bir uygulamadır. İzin alınması gerekiyor, kimsenin hakkını kimseye yedirmemek gerekiyor. Aldım demekle alınmıyor yani. Bunları kim anlattıysa, iyi sıkmış :D. Çok anormal bir üslup kullanmış.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2011, 14:54:18 »
Dört evlilik izni, keyfe keder birşey değil. Gayet detaylı bir uygulamadır. İzin alınması gerekiyor, kimsenin hakkını kimseye yedirmemek gerekiyor. Aldım demekle alınmıyor yani. Bunları kim anlattıysa, iyi sıkmış :D. Çok anormal bir üslup kullanmış.

Yeni bir Fadime Şahin vakası olmasın bu Vedat Hocam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 24, 2011, 14:59:47 »
Bazen Sükut etmek gerekiyor Vedat Bey.Delinin biri kuyuya taş atar,sonra bütün deliler akıllı olur.Ciğeri beş pul etmeyecek insanın kelamı ne paha eder varın siz düşünün.İlmi olmadan sadece 4 rakamına gönderme yapmak ne haddine.Başını da örtmüş tam kamuflaj.Tanrı şahidimdir ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Müslümanların %1i bile böyle düşünmüyordur.İnsanın nefsinde edebinde olan birşeydir bu kadın erkek farketmez sonra mazallah 4 değil 40 eş bile yetmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 24, 2011, 15:02:04 »
Ben, en çok bu lafa bozuldum:

“...Zaten çok eşlilik var. Erkeklerin yüzde 85’i aldatıyor. Bu muhafazakâr kesimde ‘imam nikâhlı eş’, diğer kesimde ‘metres’ adını alıyor...”  :argh:

Bence kaale alıp yorum yapmaya değmez arkadaşlar, seçim öncesi din temelli bir polemik çıkarmak için kuyuya atılmış bir taştan başka bir şey değil. Tartışırsak, amaca hizmet etmiş oluruz. Delidir, ne derse yeridir diye görüp gülüp geçmenizi tavsiye ediyorum.

+1
yoksa gene uzaklaştırmalar,yazılan mesajların silinmesi,üyelerin forumdan soğuması,tartışmalar falan vs hortlayacak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 24, 2011, 15:36:18 »
Estağfurullah ciğerim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 24, 2011, 16:12:56 »
Estağfurullah ciğerim :D

heeee,'sen akıllı dur da' diyosun :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 24, 2011, 17:08:52 »
Yeni bir Fadime Şahin vakası olmasın bu Vedat Hocam :D
Abicim el altında daha ne fadimeler, kalkancılar vardır. Piyasayı boğmadan sürüyorlar sanırım :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.