Gönderen Konu: ARKA TARAFTAN SES GELİYOR  (Okunma sayısı 2018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
ARKA TARAFTAN SES GELİYOR
« : Mayıs 23, 2011, 23:22:22 »
Arkadaşlar herkeze merhabalar, siteniz yeni üyeoldum. adım birol ve adana da yaşıyorum.
arabam 2011 yaris 4-d dizel terra sporty.
çok fazla ses takıntısı olan insanlardan değilim ama,
arabamın arka bagaj yada arka alt taraftan hafif stabrize bir yolda, yada parke yolda ilerlerken ses geliyor.
öce tampondan diye düşündüm ve 1000 bakımına gittiğimde tamponumu müthiş bir şekilde sabitlediler,
ancak ses tampondan değilmiş çünkü hala ses geliyor. tekrardan servise gitme fırsatım olmadı.
açıkçası bu ses normal ve çözümü yok demelerinden de korkuyorum. bu sesi başka duyan yokmu?
sesi duyupta çözüm bulan varsa lütfen yazsın. şimdiden teşekkür ederim.
bu benim için gerçekten önemli,çünkü arbamdan soğumak üzereyim...
By Birol

Toyota Club Türkiye

ARKA TARAFTAN SES GELİYOR
« : Mayıs 23, 2011, 23:22:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: ARKA TARAFTAN SES GELİYOR
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2011, 09:40:21 »
Birol Bey, maalesef HB arabalarda bu gibi problem olabiliyor. Forumda HB Corolla ile ile ilgili olarak daha önce açılmış olan başlıkları göz önüne alırsam sorunların çok basit nedenlerden kaynaklanabilme ihtimalinin olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle stepne bölümünü kontrol ettiniz mi acaba?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2011, 12:54:37 »
En önce plakaya bakın.Sonra stepnenin üstündeki ufak kutulara.Bana plaka sesidir gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2011, 13:13:15 »
cevaplar için çok teşekküler.
acaba bagajdanmıdır diye tüm bagajı boşalttım, kartonları söktüm, stepnede dahil  tüm parçaları aldım. aynı zamanda plakayı slikonla yapıştırtım. arka tampona sünger döşetip sabitlettim,
teneke jantlar hafif gelebiliyor diye çelik jant altım,
ama hala devam eden bir uğultu var. özellikle stabrize veya parke taşı döşeli bir yolda düşük hızlarda giderken geliyor.
By Birol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2011, 11:46:06 »
benim aracım verso ve sanırım aynı problemle karşı karşıyayız. uzun zaman bu sesin egzoz dan geldiğini düşündüm. egzoz ustasına gösterdim sabit dedi bi sorun yok. en son servise gittiğimde bu sorunun sebebinin arka kaliperlerden kaynaklandığını söylediler. aracımın garantisi 1 ay önce dolduğu içinde değişimini ücret karşılığı yapacakalarını söylediler (300 TL) eğer aracınızın garantisi devam ediyor ise bence bir an önce problemi garanti kapsamında hallettirin. büyük bir ihtimalle soruınumuz aynı çünkü genel bir sorunmuş bu. kaliperleri bağlayan 2 tane klips varmış bunlar zamanla gevşiyormuş. güvenlik açısından bi sorun yokmuş ama tabi konfor açısından büyük problem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2011, 10:30:43 »
2 hafta önce İzmirde Bosch servisine fren balatası kontrolü için gittim. gittiğimde ordaki ustaya yukarda bahsettiğim durumu anlattım. oda açıp bi bakalım dedi. açtığında bahsettiğim pimlerin oyuk olan kısmında olması gerekn lastik kılıfın olmadığını gördük. kendi eldeki malzemelerle bişeyler uydurdu oraya ve ses kesildi. maliyet; balata kontrol ve temizlik dahil 60 TL.