Gönderen Konu: 2010 Ford Focus 1.6 TDCI Collection Alınır mı?  (Okunma sayısı 17919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
2010 Ford Focus 1.6 TDCI Collection Alınır mı?
« : Mayıs 23, 2011, 18:24:38 »
Araç 2010 Ford Focus 1.6 TDCI Collection Sedan M/T, 47000 kmde bir yakınımın aracı. Neredeyse bütün kilometresini uzun yolda yaptı. Herhangi bir kazası,boyananı, değişeni yok. Fiyat olarak da piyasaya göre 2-3 bin TL ucuza alma durumum var. Ne dersiniz arkadaşlar, önerir misiniz? Tabi almaya karar verirsem öncelikle benim tosbağayı satmam gerekecek. Onu da yine bir arkadaş almayı düşünüyor. En son 26500'e bırakırım dedim. 20000 TLsi var, üzerini tamamlayabilirse anlaşıcaz :)

Toyota Club Türkiye

2010 Ford Focus 1.6 TDCI Collection Alınır mı?
« : Mayıs 23, 2011, 18:24:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: 2010 Ford Focus 1.6 TDCI Collection Alınır mı?
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2011, 19:14:16 »
kilometresine bakaraktan bence alınmaz.çünkü 1 senede 47bin km çok çok çok fazla.
Toyota Corolla D-4D 2007 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2011, 19:19:58 »
Emre ara ceptende konuşalım kardeşim ;) babamda HB Colection var 3000km daha ayrıntılı anlatırım arabayı sana :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2011, 19:24:17 »
Araç 2010 Ford Focus 1.6 TDCI Collection Sedan M/T, 47000 kmde bir yakınımın aracı. Neredeyse bütün kilometresini uzun yolda yaptı. Herhangi bir kazası,boyananı, değişeni yok. Fiyat olarak da piyasaya göre 2-3 bin TL ucuza alma durumum var. Ne dersiniz arkadaşlar, önerir misiniz? Tabi almaya karar verirsem öncelikle benim tosbağayı satmam gerekecek. Onu da yine bir arkadaş almayı düşünüyor. En son 26500'e bırakırım dedim. 20000 TLsi var, üzerini tamamlayabilirse anlaşıcaz :)

Sanıyorum dizel düşünmenizin sebebi yakıt ekonomisi.Hafta sonu Ford bayiinde yeni Focus sedan 1.6 180 HP Ecoboost motorlu aracı deneme şansı buldum.Tükettiği her zerre benzinin hakkını kesinlikle veriyor.Halen etkisindeyim.Dizele karar vermeden önce bu aracı denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2011, 19:32:09 »
Sanıyorum dizel düşünmenizin sebebi yakıt ekonomisi.Hafta sonu Ford bayiinde yeni Focus sedan 1.6 180 HP Ecoboost motorlu aracı deneme şansı buldum.Tükettiği her zerre benzinin hakkını kesinlikle veriyor.Halen etkisindeyim.Dizele karar vermeden önce bu aracı denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Teşekkürler Zafer Bey, aslında mevcut aracım da dizel ve çok memnunum fakat artık bagaj yetmez oldu. Malum Toyota'nın dizellleri uçmuş durumda, ikinci elde de nasıl kullanıldığını bilmediğim bir arabayı almak istemediğimden bahsettiğim araca yöneldim. Satılık falan da değildi sohbet esnasında araban çok güzel,satsan alırım deyince kuzen de al senin olsun deiverdi :) Bakalım, daha netleşen bir şey yok.

Emre ara ceptende konuşalım kardeşim ;) babamda HB Colection var 3000km daha ayrıntılı anlatırım arabayı sana :D
Arıyorum da ulaşamıyorum ya :)

kilometresine bakaraktan bence alınmaz.çünkü 1 senede 47bin km çok çok çok fazla.

0 kmden itibaren bildiğim, ara sıra bindiğim araç. Sıkıntı yok ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Kilometre: 30500
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2011, 20:25:28 »
Teşekkürler Zafer Bey, aslında mevcut aracım da dizel ve çok memnunum fakat artık bagaj yetmez oldu. Malum Toyota'nın dizellleri uçmuş durumda, ikinci elde de nasıl kullanıldığını bilmediğim bir arabayı almak istemediğimden bahsettiğim araca yöneldim. Satılık falan da değildi sohbet esnasında araban çok güzel,satsan alırım deyince kuzen de al senin olsun deiverdi :) Bakalım, daha netleşen bir şey yok.
Arıyorum da ulaşamıyorum ya :)

0 kmden itibaren bildiğim, ara sıra bindiğim araç. Sıkıntı yok ;)

Sizin için hayırlısı nasılsa öyle olsun.Benim izlenimim Ford yeni focuslarla çağ atlamış.Her zaman yakıtları yüksek olan benzinli motorlarının bile yakıt tüketimlerini düşürüp motor beygir güçlerini yükseltmişler.Umarım en az Totoya kadar keyif alırsınız.Herşey gönlünüzce olsun.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2011, 00:06:55 »
Emre bey baştan beri bildiğim bir araba diyorsunuz modeli de yeni ve piyasa fiyatınında biraz altında alabileceğinizi söylemişsiniz. Bende kesinlikle size öneririm. Aracın geçmişini bilmek ve tanıdık birisinden almak çok daha iyidir. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Ben bir Fort kullanıcısı olarak size yorum yapmaya çalışacağım. Bende 2004 model dizel fiesta var. 4 seneyi aşkındır kullanıyorum. Yakıt yönünden ve performans yönünden çok hoş bir araç. Focus ise çok daha üstün. Dizel araç kesinlikle korkulacak, arıza yapma potansiyeline sahip bir araç değil. Bazı kişiler bu yönden bilir bilmez konuşuyor. Ben 65 000 km yol yaptım arabam şu ana kadar hiç sorun çıkarmadı. 7 yaşındaki arabanın aküsüne kadar hala orijinal.
Nasip olursa bu sene sonu yada önümüzdeki sene arabamı değiştirmeyi düşünüyorum. Dizel Focus, Corolla ve Mondeo arasında tercih yapmaya çalışıyorum. Uzun zamandır netten bu araçlar hakkında bilgi topluyorum artılarını eksilerini kullananlardan anlamaya çalışıyorum.
Şu ana kadar öğrendiklerim Dizel Focus;  yakıt, motor gücü ve torku, yol tutuşu ve servis açısından kendi segmenti arasında dikkat çekiyor
Şikayetler ise plastik tıkırtısı ve ses izalasyonu
Sonuç olarak o arabayı almayı size öneririm. Böyle fırsatlar her zaman oluşmaz. Hakkınız da hayırlısı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2011, 01:05:16 »
Emre abicim otomatik-yarı otomatik vites hakkında bir kaç kronik sorun okumuştum onun haricinde yakıtı yol tutuşu oldukça iyi kesinlikle tavsiye ederim.
1 ay kadar önce Titanium HB satın aldım oldukça memnunum.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 24, 2011, 01:46:48 »
benm de aklıma kilometresi takıldı; tamam bildiğiniz bir araç belki ama yani 1 yılda 47.000km yapan araç size en az 4 yıla, hadi bilemediniz 3 yıla malolur, yani 3-4 yıl daha az binersiniz,,
araç size zaten yorulmuş olarak gelecek, hem de sadece 1 yılda, onu hesaba katın derim,,
ama ford motorunu herzaman diyorum tek geçerim, çok güzel, sorunsuz ve güçlü,, sadece yedek parçaları pahalı, o biraz dezavantaj,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 24, 2011, 10:43:51 »
Bir sene için 47000 km çok ancak dikkate alınması gereken araç henüz 1 yaşında ve ilk el sahibi tanıdık birisi. Ben TDCİ Fiestayı aldığımda 3 yaşındaydı ve 70000 km deydi şu an arabam 7 yaşında ve 135000 km de ve hala delikanlılık çağlarını yaşıyor :D Normal şartlarda uzun senelerce sorun çıkarmayacağını söyleyebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 24, 2011, 12:52:48 »
  Otomatik vites sorunu sanırım CVT lerde olmuştu ve sonradan bu kaldırıldı bildiğim kadarı ile.
 Araç hangi güç versiyonundan Emre?
 Belli seride turbo borusu sorunu olmuştu ama sonra düzelttiler herhalde. Bunu da araştırmak lazım.
 Aracın belli senelerdeki üretimlerinde de (ilk versiyonlar olabilir) içeride ses olayı vardı.
 Aklıma bu gelen ufak şeyler her araçta ve üretim versiyonunda olacak diye birşey yok, bunlar sadece duyduklarım. Genel olarak güzel bir araç bence. Zaten Türkiye'deki satış rakamları da piyasada yer edindiğini gösteriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 24, 2011, 14:52:43 »
Hepinize teşekkürler arkadaşlar, az önce Mesut'la konuştuk. O da tavsiye ediyor, hatta git sıfırını al diyor.Karar veremiyorum işte,bu arada araba manuel.Bagajı devasa, beni bitiren asıl nokta o :) Tıkırtı meselesine gelince arabaya servisinde çamurluk içi izolasyonu yaptırdılar,ses ile ilgili sıkıntısı yok.Kilometresinden korkmuyor değilim ama 50. yıl özel serisi olduğundan 50 ay garantili hala 38 ayı var yani :) Yarın benimkinin resimlerini çekip sahibinden.com'a ilan vermeyi düşünüyorum. Hayırlısı bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 24, 2011, 19:19:25 »
  Kilometresinden korkmana gerek yok Emre. Sağlıklı kullandığın, yakıta dikkat ettiğin takdirde en az benzinli ve hatta daha uzun süre dayanabilir motor olarak. Artık dizel motor aksam parçaları ile benzinli arasında da eskisi kadar çok çok büyük farklar yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 24, 2011, 19:26:35 »
Düşünme düşünme okut tosbayı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 24, 2011, 21:23:35 »
Emre bey arabanın kilometresinden hiç korkmayın. Gerçekten söylüyorum benim Fiesta 135 000 km de ve hiç bir sorunu yok.
Nacizane aracı kullanırken size tavsiyem. Motor soğukken agrasif kullanmayın. Yakıtı bildiğiniz bir yerden alın. Aracın yağını ve yağ filtresini zamanında yenileyin. Aracı hemen stop etmeyin (turboyu korumak için) durduktan sonra rölantide bir müddet çalıştıktan sonra stop edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 25, 2011, 16:57:03 »
4-5 Haziran hafta sonu araçla Düzce'ye gidip geleceğim. Biraz da orada gösterelim, deneyelim bakalım. Sonrasında kesin kararımızı veririz. İlgilenen herkese tekrar ayrı ayrı teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 25, 2011, 23:49:25 »
Dediğiniz kasa Otomatik tip focusların 60 bin ve sonrasnda sağlam bi masraf açtıgını ford bayisinde çalışan bi abim söylemişti ben girmenizi tavsiye etmem..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 25, 2011, 23:51:08 »
bence alınır .
focus güzel, rahat araba, ama içeri çok fazla ses alıyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 26, 2011, 17:13:07 »
Neden alınmasınki? Türkiye de en çok satan araçlar arasında.Binlerce kişi biniyor.Tam Türkiye şartları için ideal bir araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2011, 19:59:38 »
Araba otomatik olmadığına göre alınabilir mis gibide binilir.

fordclubtr'de yalıtım konuları var,oralardan bakarakta yalıtım yapabilirsin.Aslında buradaki Corolla sahibi arkadaşlar içinde geçerli bu.