Gönderen Konu: Gündüz LED'i (DAYLIGHT LED), LED Far  (Okunma sayısı 2756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Gündüz LED'i (DAYLIGHT LED), LED Far
« : Mayıs 23, 2011, 16:22:05 »
    Arkadaşlar, aranızda arabasına Gündüz Ledi (gündüz trafikte bu led lambaları yakarak dikkat çekip kazalara engel olabilmek için tasarlanmış bir ışıklandırma sistemi) taktıran varmı, İşe yarıyor mu, maliyeti ne kadar tesisatı nasıl yapılıyo....bu konu hakkında fikir alış verişinde bulunalım arkadaşlar .
     Ayrıca bu sene sonuna doğru bu ışıklandırma sistemi ile ilgili bir yasanın çıkartılacağı ve dünya genelinde standart hale getirilerek  zorunlu olacağını internetten okumuştum.

LED: (Light Emitting Diode) Elektronik yarı iletken bir devre elamanı olup ışık yayan diyot olarak tanımlanır. Üzerinden akım geçtiğinde ışık verir.  Çok düşük gerilimlerle çalışır (1.2v-3.5v), düşük akım çeker(10ma-30ma) ve uzun ömürlüdür. Kırmızı-Mavi-Sarı-Beyaz-Yeşil ışık verecek şekilde tasarlanmışlardır. Teknolojisi günden güne gelişerek kullanım alanı genişlemektedir.

Toyota Club Türkiye

Gündüz LED'i (DAYLIGHT LED), LED Far
« : Mayıs 23, 2011, 16:22:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Gündüz LED'i (DAYLIGHT LED), LED Far
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2011, 08:39:52 »
sarı kırmızı olarak kullanmama izin verirlerse yaptırırım
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2011, 18:41:17 »
Power led kullanarak aslında basitçe yapılabiliniyor artık. Ben internetten denemek için sipariş verdim ama en yakın denemem ayaklanınca olacak yani haziran sonunda :)

şu linktekinden aldım bu arada

]http://urun.gittigidiyor.com/Gunduz-Fari-DRL-1watt-LED-Kendi-Uretimim-12liSET_W0QQidZZ39903786[url][/url]
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2011, 19:09:01 »
Türk milleti gündüz farı yerine sis lambalarını yakmaya alıştı. Hatta normal farlar ve sisleri de 10k xenon yaptırıyoruz.

Ben daylaght tarzı bir led dizisi uyguladım. Gündüz de seçiliyor. Çok orjinal olmadı ama idare ediyor.
(profildeki fotografım)