0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Markayı lekelemek istemiyorum, sadece paylaşmak istedim, TOSHIBA markasından hayal kırıklığı yaşadım.10 gün önce işyerine 3 adet Toshiba L630-12F notebook satın aldım. (13.3",i-3,4GB,320GB-W7Pro)3 cihazdan 2-sinde benzer hatalar çıktı.Daha paketi açıp ilk çalıştırdığımda, cihazlardan biri bataryayı hiç görmedi.Diğeri bataryayı gördü ancak şarj yapmadı.Hatalı ürünleri servisi arayarak geri gönderdim.Sanıyorum seri üretim hatası beni buldu.Bir arkadaşım (bilgisayar satıcısı) Toshiba'dan uzak durmamı söylemişti, dinlemedim.
Şarj tutmadı sorunuyla sık sık geri dönüş olmaktadır min. 12 saat şarj ettikten sonra düzelecektir. Pili görmediği gibi bir durumda ise yazılımsal ise sorun yok eğer yazılımsal değil ise direk iade raporunuzu alıp iade edin. bu her cihazda olabilir sadece Toshiba kontrol mekanizmasını çalıştırmakta yavaş işlemektedir. Diğer markalar gibi kalite düşürmemiştir
Satellite Pro serisi galiba, bende U300 modeli var, 4 senelik, oldukça memnunum. Pro serisinde böyle problemlerin olmaması lazım, ilginç.
İlk cihazda;Batarya bağlı ve şarj etmiyor ibaresi vardı. 24 saat elektrikte takılı durdu. Adaptor fişini çekince sistem açılmıyordu. Ayrıca batarya lambası yanmıyordu.
durumu penta bilgisayar firmasındaki arkadaşa aktardığımda "fşden adaptörü çektiği an bilgisayar kapanma olayı varsa şunu yapması gerekiyor dedi; www.toshiba.com.tr adresine girip oradan "BIOS UPTADE" yaptığında sıkıntı gitmiş oluyor dedi... BIOS ile ilgili bir sıkıntı varmış...
Gecmis olsun.Cin mali mi bu bilgisayarlar?
Muhammet yardımın ve ilgin için sağ ol.BIOS update defalarca yaptım, ancak bu işin riski var. Doğrusu, sıfır bilgisayara bu işlemi yapmak gibi bir risk almak istemem.Varsa öyle bir durum, servis yapsın, sağlam vaziyette geri göndersin.Herşeyi paket paket başka yerlerde ürtetip bir araya getirse de, toplanmış vaziyette de test edilmeli.Cihaz çin, pil Kore malı, pilin toplaması Çin.Her iki cihaz için arıza kaydı açtırdım bugun ve kargoya verdim, servise gittiler.Çin
cihazları nereden aldınız acaba ?
Ben bilerek Toshiba aldım.Kalite açısından bakılırsa Sony,Apple,Toshiba gelir benim için.Asus,Dell gibi markalarda kendini ispatlayan markalar.Casper vs gibi dizüstülere bakarsanız fiyatları çok uygun donanımlarıda yüksek ama kalite farkı olmalı.Isınma sorunlarından geçilmiyor siteler.Firma ne dedi bu konuya merak ediyorum.
Cihazlar servisten geldi. Her ikisnin tamir formunda, BIOS update yapıldı diye yazıyor.