Gönderen Konu: Ön Tekerlekten Gelen Ses  (Okunma sayısı 2119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ön Tekerlekten Gelen Ses
« : Mart 13, 2008, 11:42:59 »
Ön sağ tekerlek tarafından gelen ses. Gaza bastığımda ve çektiğimde yani sağ tekerleğe yük bindiğinde yada yük azaldığında tıkırt diye insanların gözlerini üzerime çevirdiği bir ses geliyor. Bunun sebebi nedir acaba? Bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.Birde anadolu yaksında en iyi toyota özel servis bilen varmı?

Toyota Club Türkiye

Ön Tekerlekten Gelen Ses
« : Mart 13, 2008, 11:42:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ön Tekerlekten Gelen Ses
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2008, 14:21:43 »
Alıntı yapılan: Alper Kaya
Ön sağ tekerlek tarafından gelen ses. Gaza bastığımda ve çektiğimde yani sağ tekerleğe yük bindiğinde yada yük azaldığında tıkırt diye insanların gözlerini üzerime çevirdiği bir ses geliyor. Bunun sebebi nedir acaba? Bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.Birde anadolu yaksında en iyi toyota özel servis bilen varmı?
[/quote]

Aks kafası boşluğundan yapıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Tekerlekten Gelen Ses
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2008, 18:19:17 »
şu anda hiç birşey denemez arkadaşın dediği aks kafası işi olsa o tam sağ veya tam sol hareket ederken takır takır diye ses gelir senin bahsettiğin şey sanki daha önce bir iş yapılmış ve sanki motor kulaklarından biri gevşek kalmış yükte veya boşlayınca vuruyormuş gibi
helezon yayında kırılmışsa hiç şaşma  gerçi şimdiye kadar ae101 de böyle bişey görmedim ama ...
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ön Tekerlekten Gelen Ses
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2008, 19:22:33 »
( Z ) Rot değişmesi gerekiyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ön Tekerlekten Gelen Ses
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2008, 11:04:58 »
Alıntı yapılan: Levent Aygündüz
şu anda hiç birşey denemez arkadaşın dediği aks kafası işi olsa o tam sağ veya tam sol hareket ederken takır takır diye ses gelir senin bahsettiğin şey sanki daha önce bir iş yapılmış ve sanki motor kulaklarından biri gevşek kalmış yükte veya boşlayınca vuruyormuş gibi
helezon yayında kırılmışsa hiç şaşma  gerçi şimdiye kadar ae101 de böyle bişey görmedim ama ...
[/quote]

Dün toyota yetkili servisyle telefonda görüştüm oda dediğiniz gibi yüksek ihtimal motor kulaklarından olabilir bakmak gerekir dedi.Birde anadolu yakasında bildiğiniz pazar günü açık özel servis varmı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Tekerlekten Gelen Ses
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2008, 21:55:05 »
yetkili servise git danışmana rica et formen bir test sürüşü yapsın sesi duysun lifte kaldırsın baksın en azından tespit yapar kulak kopuk falansa bile olsa(dört kulak var ön ve arka sorunlu olailir) yan sanayisi yok diye iliyorum tespite para almazlar değişecek bişey varsa kulak fiyatı fazla uçuk değil işçiliğide uzun değil işçilik operasyon süre ön ve arka kulağın 0.6 yaklaşık 26-30 ytl civarı işçiliği olur 90-110 arasıda kulak fiyatı olsa en azından uzman kişilerle muhattap olursun..
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Ön Tekerlekten Gelen Ses
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2008, 19:53:48 »
abi yapma ya komple kulakları 90 ytl ye aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Tekerlekten Gelen Ses
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2008, 00:32:40 »
yan sanayi kulak varsa?,problem kulaklardaysa 4 tanesi 90 ytl ise bedava  tespiti yaptır git sanayide 10-15 ytl işçilikle değiştir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ön Tekerlekten Gelen Ses
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2008, 01:41:11 »
rot başları ya da ön folyo bilyalarında problem olabilir. . .Aynı problem ben de de olmuşta fakat başka bir marka araçta yaşadım. . .