0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi daha önce de söylemiştim, sabah erken saatlerde bakım yapılıyor, ara sıra 10-15 dakikalığına gitmesi veya yavaşlaması normal yani.
TR lokasyonlu forumların hallerini görüyorum, her ay 2-3 gün offline kalıyorlar
Hakan abi incelememe göre lokasyon yurtdışı sanırım sunucunun Türkiye'deki internetin durumu zaten belli baktığıma göre ben 8mbit bağlantı ile 200 ping alıyorum siteye bence birşeyler yapılması gerek.
Abi benım makine radore'de kesinti yok 7 aydır sitelerim var saldırı geldiğinde dış lokasyon bağlantısı gibi, istersen deneme ftp mesaj atayım, ama gerçekten gerekli.
Bülent, yeni hosta geçerken çok düşündük bunu. Yıllardır hosting işi yapan, profesyönel olarak site kuran arkadaşlarıma da danıştım. Türkiye lokasyonun eksileri ne yazık ki artılarını götürüyor. Şimdilik değişiklik düşünmüyoruz. Bu yılın sonlarına doğru belki artan trafik yüzünden yeniden bir değerlendirme yaparız.Bu arada aldığımızda sunucumuzun tüm webserver yazılımını çöpe atıp yeni ve daha hızlı yazılım yükledim sıfırdan. Ayarlamak da kolay değildi, sunucu değiştirip aynı adımları tekrarlamayı da gözümde büyütmüyor değilim Bu arada bakım olayına da biraz daha açıklık getireyim. Bizim kendi sitemizin bakımı Türkiye saatine göre sabah oluyor, bu hergün. Datacenter sunucu bakımı bu kadar sık olmuyor, ayda bir oluyor, bu ise Amerikan (Doğu kıyısı) saatine göre sabah erken oluyor, bizde öğlene denk geliyor.