Heeey gidi Karadeniz. Türkiye'nin bence en yetim bölgesidir Karadeniz. Halen teleferik ile ulaşım sağlanmak sureti ile sarp yamaçların, azgın derelerin üstünden geçerek hayatını idame ettirir o vatansever, o delikanlı, o vefakar insanları. Üstelik 1000 lerce dönüm arazileri de yoktur ekmek biçmek için ama hiç mi hiç sesini çıkarmaz ve isyan etmez sabreder yaşamaya devam eder. Hani bazı bölgelerdeki vefasız insanlarımız gibi salya sümük ağlamazlar. İşte bu insanların mutlu oldukları çok özel anlardan biridir yayla şenlikleri. Ben Trabzon'da bir dönem bulunduğum için burdaki en güzel şenlikler Sisdağı, Kadırga, Düzköy, Maçka'daki şenliklerdi. Horonlar tepilir, kavurmalar yenir, kızlar ve erkekler en güzel kıyafetlerini giyerler ve katılırlar şenliklere, içilen rakının yenilen etin haddi hesabı yoktur. Ama ne yazık ki maalesef şenlik sonlarında bir de silah atmalar olmasa ama yine de Karadeniz insanım kendi milletine, vatanına doğrultmaz silahını havaya ateş eder koyar beline bakar işine. Trabzon'da bulunduğum sürece edindiğim o eşsiz dostlarımı anmak için açtım bu konuyu. Aslında yazılacak o kadar çok şey var ki. Laf lafı açar onları da yazarız. Sevgilerimle mert arkadaşlarım sizleri cok cok özledim.