Gönderen Konu: Istanbul Rallisi 04-06-nisan 2008  (Okunma sayısı 1618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
Istanbul Rallisi 04-06-nisan 2008
« : Mart 12, 2008, 11:00:04 »
İSTANBUL RALLİSİ 04.06-NİSAN-2008
« : Şubat 13, 2008, 09:08:59 ÖÖ » Alıntı  

--------------------------------------------------------------------------------
2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olarak tüm dünyanın bir kez daha tanıma fırsatı bulacağı İstanbul,  adını verdiği bu ralli (İSTANBUL RALLİSİ)  ile 2008 sezonunda hem Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC), hem de Kıtalararası Ralli Şampiyonası’nın (IRC) ilk organizasyona ev sahipliği yapacak.
 
4-6 Nisan tarihleri arasında koşulacak olan İstanbul Rallisi’nde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de bir “ilk” gerçekleşecek ve bu yarış Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağını da oluşturacak. Böylece bir yarış, üç şampiyonaya puan verecek. Geçtiğimiz sene toprak parkuru ile tüm sürücülerden olumlu yorumlar alan İstanbul Rallisi, birçok sürücünün de favorisi olmuş durumda.

Geçtiğimiz yıl Citroen C2 Super 1600 ile Avrupa Şampiyonluğunu ilan eden Simon Jean-Joseph’in de favorisi olan bu ralli, 2008 sezonu takvimi hazırlanırken PO Formula 1 Türkiye GP’sinin Mayıs ayına alınması ile Mayıs’tan Eylül’e ertelenmek durumunda kalmıştı. Bu sebepten dolayı İstanbul Rallisi,  2008 IRC takviminde yer alamamıştı.

Eurosport genel müdürü Jacques  Behar’ın yaptığı basın açıklamasında belirttiği gibi IRC serisinin ilk yarışını oluşturan Kenya Rallisi’nin  güvenlik nedeniyle iptal olmasının  ardından sporcular ve promotörden gelen teklif üstüne federasyonumuz tarafından, İstanbul’un tanıtımı açısından çok önemli olan bu organizasyonun 4-6 Nisan tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir.

Daha fazla bilgi için
www.ircseries.com
www.tosfed.org.tr


Toyota Club Türkiye

Istanbul Rallisi 04-06-nisan 2008
« : Mart 12, 2008, 11:00:04 »