Gönderen Konu: Arkadaşlar ae 101 de vites düşürürken vitesler zor geçiyor  (Okunma sayısı 2115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.google.com.tr/
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Arkadaşlar ae 101 de vites düşürürken vitesler zor geçiyor Yükseltirken bir sorun yok neden olabilir acaba

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Arkadaşlar ae 101 de vites düşürürken vitesler zor geçiyor
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2011, 14:58:28 »
arkadaşım eger devir yuksekse veya aracın hızı o vıtese uyumlu degılse zor gecer mesela 2 den birinci vitese arec 20 de ise gecer ama 30 da zorlar 3 den 2 ye vites düşürmenız gerekse devır düşmüşse hız  40 50 civarındaysa kolay geçer ama öbür şekil zor gecer bide şundan olur şanzıman yagını degiştirin 75 /90 castrol koyun orjınal yagıdır eger bundan kalın ise vitesleri zorlar kışın daha da sertleşir
GÜÇLÜ OTOMOTİV KAYSERİ TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVISI

AE86 LEVİN COROLLA YIILARIN DRİFT KRALI:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2011, 18:04:28 »
Aynı sorun bende de var. 2 den 1 e zor geçiyor araç hızlı değilken max. 20 hızmdır.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2011, 08:56:23 »
Aynı sorun bende de var. 2 den 1 e zor geçiyor araç hızlı değilken max. 20 hızmdır.

o zmn şanzıman yagını bi kontrol ettırın eger şanzıman yagı 40 000 de bir degişmesi lazım bu peryodık bakımlarda degiştirmediysenız şanzumanın içindeki viteslerin geçmesini saglayan sarı dişliyi bozmuş demektir onun degişmesi gerekir vitesleri ii ayıramıyordur eger şanzıman yagı degişmediyse oncelik onu degiştirin 75 / 90 castrol koyun orjınal servıs yagıdır çok kalıtelı bı yagdır bazı yerlerde litresi 15 bazında litresi 25 liradır
GÜÇLÜ OTOMOTİV KAYSERİ TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVISI

AE86 LEVİN COROLLA YIILARIN DRİFT KRALI:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2011, 13:01:25 »
Abi ben 97 xli  var geçen ay komple baskı balata bilya degişti orjinal parça .şanzıman yagı orjinali ile degişti .bor dişli katkısıda kattık araba 215 binde ilk sahibiyiz. bazen o kadar yumuşuyor ki vitesler neredeyse bapuk kıvamında bazen çok dişli geçiyor bunları yapmama ragmen ben şunu keşfettim .hani eski arbalarda çift debriyaj derler ya aha onu yapıyorum böyle yapınca o zaman pamuk gibi geiçyor birde zor geçtigi zaman vites geçişlerinde ara gazı ver o zamanda rahat geçiyor .bu debriyaj alt üst merkezleri varmış hidrolik debriyaj oldugu için bunlarla ilgili sorun olabiliyormuş ONLARI KONTROL ETTİRMENİ TAVSİYE EDERİM
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.google.com.tr/
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2011, 19:03:25 »
teşekkürler  :alkis:arkadaşlar şanzıman yağını değiştireceğim öncelikle yağa baktım iyi ama yinede değiştireceğim