Gönderen Konu: Lastik Onerisi---2002 Corolla 1.4 Terra  (Okunma sayısı 2839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
Lastik Onerisi---2002 Corolla 1.4 Terra
« : Mayıs 17, 2011, 22:48:05 »
Arkadaslar merhaba,

bu hafta Corolla`ma yeni lastik takimi alacagim..

arabaya 3,5cm yay takacagim.  Yol tutus kabiliyeti iyi olan bir lastik onerirmisiniz ?

olculer 175/65/14 .

arabanin resmini de ekliyorum..

saygilar

http://imageshack.us/photo/my-images/593/87695246.jpg/

Toyota Club Türkiye

Lastik Onerisi---2002 Corolla 1.4 Terra
« : Mayıs 17, 2011, 22:48:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bilgi güçtür...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik Onerisi---2002 Corolla 1.4 Terra
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2011, 22:59:41 »
Petlas al, hem ekonomik hem yol yardımı veriyor.
2002 modelle, ralli yapacak değilsin ya.
Kanaat en büyük hazinedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2011, 23:14:15 »
Petlas al, hem ekonomik hem yol yardımı veriyor.
2002 modelle, ralli yapacak değilsin ya.

yorum icin tesekkurler,, bu lastigi hic kullanmadim..

ben  Michelin - Bridgestone- Continental arasinda kaldim.. ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2011, 23:18:04 »
biz continental aldık aurise.
genel olarak bir sıkıntı yok...
kışlıkları da michelin'diler, ses olarak bir fark göremedim ben...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2011, 23:21:04 »
biz continental aldık aurise.
genel olarak bir sıkıntı yok...
kışlıkları da michelin'diler, ses olarak bir fark göremedim ben...

Sanirim Continental daha cabuk isiniyor- Michelin`in energy saver lastigine gore ? ve daba cabuk bitiyor yumusak olmasindan dolayi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2011, 09:34:08 »
Dün 2. aracımız Hyundai Elantra için önlere 2 adet Petlas Starmaxx Tolero ST330 185/65/14 T 2 adet aldım. Adedi 85 liradan 170 TL. Yaklaşık 40-50 km civarı şehiriiçi ve yüksek süratlerde denedim. Şuan için 10 numara. Birkaç yıl sonra ne olacağını bilemem. Ama yumuşak bir lastik, ve gereksiz tıkırtılar kayboldu. Bunun yanında da dün kuru zeminde deneyebildiğim gibi Eskişehir'de olanlar bilirler güzel bir yağmur yağdı, ıslak performansını da aynı gün denemiş oldum. Pahalı lastiğe gerek yok. Corolla'ma da alabilirim aynı lastikten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2011, 12:12:10 »
Dün 2. aracımız Hyundai Elantra için önlere 2 adet Petlas Starmaxx Tolero ST330 185/65/14 T 2 adet aldım. Adedi 85 liradan 170 TL. Yaklaşık 40-50 km civarı şehiriiçi ve yüksek süratlerde denedim. Şuan için 10 numara. Birkaç yıl sonra ne olacağını bilemem. Ama yumuşak bir lastik, ve gereksiz tıkırtılar kayboldu. Bunun yanında da dün kuru zeminde deneyebildiğim gibi Eskişehir'de olanlar bilirler güzel bir yağmur yağdı, ıslak performansını da aynı gün denemiş oldum. Pahalı lastiğe gerek yok. Corolla'ma da alabilirim aynı lastikten...

anladim hocam, cevap icin tesekkurler.  Petlas`i da incelemeye aliyorum ozaman. 

Virajlara sert girdiginde nasil bi tepki veriyor ?   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2011, 12:52:18 »
anladim hocam, cevap icin tesekkurler.  Petlas`i da incelemeye aliyorum ozaman. 

Virajlara sert girdiginde nasil bi tepki veriyor ?   

Ben lastik başına 40-50 lira gerçekten fazla vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Pahalı olan iyi olacak diye bir kanun yok :) Mutlaka belki farkı vardır pahalı olanının ama, Kırşehir'de üretilen, Türk sermayesi ile yapılan ve ciddi adetlerde yurt dışına ihraç edilen lastik. Bence denemeye gerçekten değer. Çoğumuzun kullandığı araçlar binek tip ve spor olsun diye kullanmıyoruz, ihtiyaçtan kullanıyoruz. Malum yüksek hızlara Türkiye yol şartlarıda zaten müsade etmiyor, herkes gibi petlas da 2 yıl garanti veriyor :) Sert viraja girmedim ama, döner kavşaktan olağandan daha hızlı geçtim bir performans lastiği gibi beklentim yoktu ama, normalinden daha güvenliydi, kızaklama, kayma gibi durumlar şimdilik yok. Asfalta vakumlanmış gibi tutuyor. İlerleyen zamanlarda kullandıkça negatif görüşlerim olursa burada paylaşırım. Az mesafede bu kadar inceleyebildim. Özetle; lastik yumuşak, sessiz, viraj performansı oldukça iyi, frenlemede yolu tutuşu çok memnun edici. Babam arabasıyla rallilere katılmadığı için bu lastik bile fazla :)

edit : Mesela aynı gün yağan yağmurda su birikintisinden hızlı geçtiğimde, su tahliyesinin başarılı olduğunu söyleyebilirim ayrıca. Aracı tutarcasına bir engel gözlemlemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2011, 13:31:59 »
Daha önce diğer arabalarımda dahil en az 5 takım michelin eskitmiş birisi olarak yaklaşık 6 aydır toyo proxes cf1 kullanıyorum aynı zaman aralığında toyodan önce babamın aracına kumho ecsta spt aldık babama çaktırmıyorum ama keşke onada toyo alsaymışız :) toyo özellikle ıslak zeminde mühiş bir yol tutuşu var kurudada çok başalırı michelini aratmaz benim lastik 195/65/15 4 adedini 500 liraya aldım michelin 850 liraydı , kesinlikle söylüyorum bir daha asla michelin almam toyo dan şaşmam , bu arada toyo üfürükten çin, kore mali değil orjinal Japon malı bunuda dikkate al . Toyo hem yumuşak bir lastik ses düzeyi güzel, michelin ilk taktığında çok sessiz geliyor fakat 6 ay sonra hamuru çatlamaya başlayınca kamyon lastiği gibi ses yapıyor. Toyo bayisi varsa git araştır lastiği gör derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 18, 2011, 15:38:25 »
Bir hafta önce 4 adet lastik aldım. 175/70/R13  bridgestone, michelin, lassa ve good year arasında  kalmıştım. Michelinleri 110 tl ye anlaştık tanesini, ancak bayide en yeni  tarih 2010/10 hafta  vardı. Bende daha ilk anda yaklaşık 1 yıl ömür kaybetmeyeyim diye, tanesini 100 TL den good year dugarip  aldım. Üretim 2010/52 hafta. Benim aldığım bayide bridgestone ve  good year  100 TL,  lassa 95 TL, michelin de dediğim gibi 110 TL idi. Gerçekten aracın üzerindeki 2004 model lastiklerden  sonra  araç  sessizliğe  büründü  diyebilirim. 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik Onerisi---2008 Avensis Elegant
« Yanıtla #10 : Mayıs 18, 2011, 16:11:02 »
Arkadaşlar, aracıma kış lastiği almak istiyorum. 2. el olacak büyük ihtimalle. Ölçüler 205 55 R16 91V. Bir lastikçi arkadaşım 4 tane 2010 imalatı Lassa snoways era yı 350 ye bırakabileceğini söyledi. Lassa ve snowaysı kullanan , hakkında bilgisi olan varsa görüşlerini bekliyorum. Bu fiyata bu lastikler makul mü? Yoksa  daha iyi (?) bir marka ve model düşmesini mi beklemeliyim.
Selamlar..
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2011, 11:31:44 »
Daha önce diğer arabalarımda dahil en az 5 takım michelin eskitmiş birisi olarak yaklaşık 6 aydır toyo proxes cf1 kullanıyorum aynı zaman aralığında toyodan önce babamın aracına kumho ecsta spt aldık babama çaktırmıyorum ama keşke onada toyo alsaymışız :) toyo özellikle ıslak zeminde mühiş bir yol tutuşu var kurudada çok başalırı michelini aratmaz benim lastik 195/65/15 4 adedini 500 liraya aldım michelin 850 liraydı , kesinlikle söylüyorum bir daha asla michelin almam toyo dan şaşmam , bu arada toyo üfürükten çin, kore mali değil orjinal Japon malı bunuda dikkate al . Toyo hem yumuşak bir lastik ses düzeyi güzel, michelin ilk taktığında çok sessiz geliyor fakat 6 ay sonra hamuru çatlamaya başlayınca kamyon lastiği gibi ses yapıyor. Toyo bayisi varsa git araştır lastiği gör derim

Serkan selam..

Onerilerin icin cok tesekkur ederim. Dun araca Toyo marka "H"serisi lastikleri taktirdim. Suan 30km yapabildim. ilk izlenimlerim : Yoldaki ses gitti, Yol tutus gozle gorulur derecede degisti.  tabi esas performansi 200 km yaptiktan sonra gosterecek..  ilerleyen zamanlarda sizlerle paylasirim

saygilar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2011, 17:52:08 »
Serkan selam..

Onerilerin icin cok tesekkur ederim. Dun araca Toyo marka "H"serisi lastikleri taktirdim. Suan 30km yapabildim. ilk izlenimlerim : Yoldaki ses gitti, Yol tutus gozle gorulur derecede degisti.  tabi esas performansi 200 km yaptiktan sonra gosterecek..  ilerleyen zamanlarda sizlerle paylasirim

saygilar..

Önemli değil kardeşim maksat kaliteli lastiği ucuza almak :) eminim hiç pişman olmayacaksın ıslak zemindeki performansını gördükten sonra ve kullandıkça sende benim gibi herkesi toyo cu yapmaya çalışacaksın ,aslında ilk başta kimsenin aklına gelmesede toyo hiçte azımsanmayacak bir marka sadece türkiyedeki bayi ağı ,distribütörü biraz az çalışıyor sadece tv de 2 reklam yapsalar bu iş olacak .. neyse konunun dışına daha fazla çıkmayayım inşallah memnun kalırsın kazasız belasız sürüşler dilerim  ( toyo+toyota = çıkarım senle her yola :) )