Gönderen Konu: Fren Diski  (Okunma sayısı 2494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Fren Diski
« : Mayıs 17, 2011, 10:18:26 »
Degerli Arkadaşlar;
1991 model liftback bir corollam var frenlerinden şikayetçiydim. arabanın fren pedalında boşluk vardı ve fren geç tutuyorsu özellikle önler çok zor tutuyordu.
Aracımın ön tarafında disk (hava kanalsız) arka tarafında kampana mevcut.
Aracımın fren ana merkezini degiştirdim. Frenlerde bayagı bir iyileşme oldu. Tatminkar seviye geldi. Aracımın öndeki disk kalınlıgı orjinali 12mm olması gerekiyor fakat şu anda 10.2 mm düşmüş.
Bu toyatalarda belirli aylarda üretilenlerin ön diskleri hava kanallı disk bunların kalınlığı 18mm tabiki kaliperlerid farklı.

Şimdi size sormak istedigim konu şu.

1 - 10.2 mm lik bir disk inceliği normalmi kullanılabilirmi yoksa degiştirmek gerekirmi. Diskte egrilik yok yanma yok ise bunun degişim degeri nedir. nekadar incelince degiştirmek gerekir.
2- Eger diski degiştirecek olursam hava kanallı disk kullansam kaliperleride degiştrimek koşuluyla frenlerimde önemli bir değişikli olurmu tutma açısından
yoksa sadece hava kanallı diskin daha iyi sogumasından dolayımı bir iyi bir fren kazancım olur.
3- hava kanallı disk ile düz disk arasında soguma oranı nedir (örnek 5 fren yapınca düz disk ısınır 6 fren yapınca hava kanallı disk ısınır. bir 5 dakikada sogur bir 4 dakikada sogur gibi )
4-  sizce kendi üzerindeki diski ve balatayı aynısıyla degiştirmekile kaliper ve hava kanallı disk + balata degişimi yapmak
mı dogru olur edilecek masrafa degecek bir fren performansı elde edebilirmiyim.

Toyota Club Türkiye

Fren Diski
« : Mayıs 17, 2011, 10:18:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '08
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Diski
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2014, 02:59:42 »
Konuyu hortlatmak gibi olmasın cevap gelmemiş bende merak ediyorum hava soğutma kanallı disk takılabilir mi ? Cevap yazan olursa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Diski
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2014, 09:40:45 »
Konuyu hortlatmak gibi olmasın cevap gelmemiş bende merak ediyorum hava soğutma kanallı disk takılabilir mi ? Cevap yazan olursa sevinirim.

Yekpare diskin kullanıldığı AE92'lere hava kanallı disk takılabilmesi için, Ön porya ve kaliperlerin değişmesi gerekir, yani masraflı bir iştir. Aynı aracın hava kanallısı üzerinden yada EE100 (AE101'in 1.3 karbüratörlü modelleri) üzerinden çıkma alınıp revize edilip (kaliper tamir takımı vs.) yapılabilir.