0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
umut rüyanı anlatmıyorsun bize değil mi ?
-bir insan ne kadar şanslı olabilir ki?- bu kadar!
Kimsenin Cumhuriyet'le bir meselesi, bir alip veremedigi yok. Kimse padisahlik rejimini istemiyor bazilarinin sandiginin aksine.Ingilizler gibi utanc dolu bir tarihimiz yok sukur.
...Biz farklı mıyız..Bi Kazakların, Kırgızların yüzlerine bakın bir de aynada kendi yüzünüze bakın.Onlar da Türk biz de..Osmanlı şöyleydi böyleydi ama hiç olmazsa bu konuda Nazilerden de onların Türk taklitçilerinden de daha insancıl idi. Çünkü sorsan bir osmanlı çelebisine bu mevzuyu her halde "Hepimiz Adem'in çocukları değil miyiz. Bu kibir niye" derdi.Önemli olan, konuştuğun dildir, çocuğuna söylediğin ninnidir, hangi bayrağı görünce içinin titrediği, hangi marş okununca gözlerinin yaşardığıdır. Önemli olan bir Türk gibi özgür,namuslu ve gururlu yaşayabilmektir. Türklük meşalesini de gelecek nesillere aynı parlaklıkta iletebilmektir.Yoksa kanmış, ırkmış, geçiniz bir kalemde..Kanla ırkla uğraşmaya çok meraklı olan gitsin at yetiştirsin.
ne olursa olsun tarihi biz yazmışız.7 düvele gücümüzle adaletimizle nam salmışız.
Bence orasi biraz karisik. Osmanli Imparatorlugu tarihte cok cok önemli seyler yapmis ama tarihi yazanlar yani dökümente edenler maalesef cogunlukla Osmanli degil. Genelde Avrupa'dan birileri yazmis, cizmis. Tabi ortada bir döküman olunca, onlarin olaylari nasil gördügü daha cok kabul görüyor. Tarih yazmak propaganda yapmak gibi bir sey. Simdi birisi Ingiliz'lerin utanc dolu tarihi demis. Belki bize göre utanc dolu ama dünya genelinde sorsan cogu ülke/topluluk/birey öyle düsünmüyor. Ne kadar iyi seyler yapmis olsan da, önemli olan olayi nasil lanse ettigin, sattigin. Misir'dan tut da, Hirvat, Slovak, Bulgar, Yunan vs onlarca adamla tanistim is icabi. Adamlar bizi sevmiyorlar; acikca nefret ediyorlar. Birey olarak konusuyorsun, iciyorsun, yiyorsun; bir problem yok. Ama adamlarin kafaya iskenceler, haksizliklar, isgal vs kazinmis. Ben genelde sohbetlerde söyle bir soru soruyorum. Osmanli hakimiyetine aldigi yerlerde din, dil, kültür islerine karismamis, toplumlari asimile etmemis. Farzedin ki, Osmanli yerine Ingilizler olsaydi, halen Slovak, Bulgar vs gibi kimlikleriniz kalacagini mi saniyorsunuz. O zaman bir durakliyorlar.
O 'BIRISI' benim.