Gönderen Konu: 2011 Corollalardaki Devir Saati oynaklığı  (Okunma sayısı 1877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
2011 Corollalardaki Devir Saati oynaklığı
« : Mayıs 16, 2011, 15:52:53 »
Arkadaşlar 16 nisan 2011 tarihinde 1.6 benzinli corolla comford extra aracımı teslim aldım. 2/3 km den itibaren debriyaj pedalından 3.4.5. vites geçişlerinde özellikle hızlanırken uğultu şeklinde sürtme var gibi ses geldiğini farkettim; servisi aradım normal bin bakımındada söyle bakalım dediler. Araç 250 km de iken araca binen arkadaş devir saatinin oynadığını farketti gerçekten oynuyordu, ne zamandan itibaren olduğunu ben farketmedik doğrusu. Aradık servisi getir bakalım dediler seni yolda bırakmaz dediler. Genel merkeze kadar durumu belirttim, servise gitmeden bişey diyemeyiz dediler. Servise gittik artık 1 aylık 300km de ki aracı servise götürdük. Ustayla aracı test ettik araç normal dedi, devir saati otomatik ayarlıyo yakıtın kötü olabir dedi. inanamadım aracınızı test edeyim dedim ok dediler. Test aracının debriyaj pedalı normaldi-sorun yoktu ancak onun da devir saati oynuyodu sabit durmuyodu; olabilir her aracın huyu-suyu farklıdır dediler. Sonuç olarak bu devir saatindeki oynaklık, debriyaj pedalındaki ses nedir? anlayamıyorum. Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum.

Toyota Club Türkiye

2011 Corollalardaki Devir Saati oynaklığı
« : Mayıs 16, 2011, 15:52:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corollalardaki Devir Saati oynaklığı
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2011, 16:00:24 »
burda konu açmadan önce 2 yere daha yazmışsın bunu bende birtanesinde cevap yazdım o mesajımı ekliyorum

Mehmet kardeşim yada Mehmet abi  (profil bilgilerin eksik olduğu için nasıl hitap edeceğimi şaşırdım.) bak şimdi dinle tüm TOYOTA kullanıcıları bilirki VVT-I ve Dual VVT-I motorlarda rolantide oynama vardır bu bir sorun değildir normal bi durumdur benim aracım 2005 model VVT-I motorlu benimkindede devir saatinde oynama var bunun sebebi motorunun ECU'su yani elektronik beynidir, bu motorlar akıllı motorlardır ışıklarda durduğunda devir saatini 500 devire kadar düşürürler yakıt tasarufu için, bilşeylere laf atmadan önce iyice araştırmak lazım bence ;)

ayrıca aracı almadan önce hiçmi test sürüşüne çıkmadın hiçmi marşına basmadın ? aracı sana zorlamı sattılar ?

Debiryaj pedalından gelen ses nasıl bir ses, servis bu sorunu mutlaka halleder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2011, 16:16:59 »
mehmet kardeşim bahanem,i bu şimdi iş younluğu nedeni ile bakamamışmış,  50,000 TL para veriyorsun ya insaf, insan izin alır işyerinden yinede gider bakar,

ayrıca dans falan etmiyor merak etme, çok abartıyorsun senin o arkadaşın her kimse iyi doldurmuş seni belliki.

bu arada o özelliğin akılla mantıkla ilgisi varkı japon onu yapmış, hatta almalnlar fransızlarda start stop koyuyorlar artık araba ışıklardayken stop ediyor nekadar saçma ama sen düzgün çalışan araca laf ediyorsun çok ilginç .  sence ışıkta zırt pırt stop edip tekrar çalışan aracın bu sistemi kaç yıl sorunsuz düzgün çalışır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2011, 16:32:30 »
sn mehmet onat.aracınız hayırlı olsun asla stres yapmanıza gerek yok.canınızı sımayın kesinlikle devirin oynama sebebi motor en az yakıtı yakmak için sürekli düşük rolantide çalışıyor.neredeyse 0,4-0,5 ancak motorun klimadan radyodan ya da farlardan anlık ihtiyacı oluyor ve 1 devire kadar çıkıp geri düşüyor.bu da sadece o an size oynuyormuş gibi geliyor ama değil arabanız en az yakıtı tüketmek ve gerekli techizatın ihtiyacını karşılamak için böyle yapıyor.asla canınızı sıkmayın bu konuyu çok araştırmış biri olarak bu konuda rahatlamanızı ve toyotaya güvenmenizi tavsiye ederim.
yeni auris 1,6 advance multidrive s