0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
195*0,6*2=234 mm195*0,65*2=253,5 mm253,5-234=19,5 mm araç yaklaşık 2 cm yükseliyor.
Bide şu var orjinal ebatta olmayan lastik ve jant için ağır kusur verip muayeneden geri geliyorsun. Hangi birini kafaya takalım anlamadım 2 kere lastik almaya mı muayene için geçen zamana mı resmen kafayı yedim.
E12 kasanın orjinal ebatlarından şaşmayın. Araç çok yüksek.Corolla kasaların en yüksek aracı. Passattan bile yüksek bir araç. 1 cm ciddi bir yükseklik. Aracın yüksekliğinden dolayı virajlar riskli olabilir. Şehiriçi fark etmezsniz ama uzun yolda fark ediyor.
katiliyorum arac duru vaziyeteyken bile arkada biri kimildayinca araba sallaniyor hizli şerit değişikliginde arkasi savurur gibi oluyor
Bu noktada yanlışınız var,19.5mm toplam çapta büyüme dolayısı ile araç yerden 9.75mm yani yaklaşık 1cm yükselir.
yerden yükseklikte 2 yanak mesafesi olduğu için 2 ile çarptım.
Ama sadece biri yere temas ediyor yerden yükseklik ile tekerlek dönüş çapındaki artışı karıştırmışsınız.
evet düşününce mantıklı geldi. teşekkürler.bu arada tekerlek çapı değiştiğinden kilometre sayacı da yanlış ölçecektir.
Zaten orijinal halde aşağı yukarı %5 hata ile daha az gerçekte hızda olUyoruz. Çapı artırarak bu hata oranı azalacaktır.Yaris ile 185-60-15 ile 83-84 gibi gösterirken gerçekte 77 km hızındaydım. 185-65-15 e geçince 80-81 gösterirken 77 km hızındaydım.
hız göstergesi doğruya yaklaşabilir ancak mesafe açısından kilometre sayacı, çap büyüdüğünde olduğundan az kat edilen mesafeyi gösterecektir. aracın hızlanması da etkilenecektir. bunları sürücü muhtemelen fark etmeyecektir; matematiksel olarak kalacaktır.
Ömer hocam muayenede sorun olmuyor. Bu boyuttaki lastikler ile 2 kere muayeneye bizzat girdim. Hafif veya ağır kusur yazılmadı. Ama çok farklı boyutlar için yorum yapamam.