Gönderen Konu: Corolla dizelmi benzinlimi?O mevzuyu aştık iyide; ya tüplü mü benzinli mi mevzu?  (Okunma sayısı 9330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • otomobil tarz işidir; toyota gönül işi...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
 Selam dostlar! Muhtemelen daha önce, ince ince işlenmiştir bu konu ama mahsuru yoksa tazelemekte fayda var. Hazır bizim yol candaşının (can yoldaşından daha uygun geldi bana) garantisi de bitmek üzereyken. duyuyorum çevreden; garantiyi beklemeyen bile var tüp için. Tüpü taktırıp gaza basmak hoş; göstergedeki 100 km ortalama sarfiyatı takip etmekten yola bakamaz oldum. 10 litrenin altına da düşmüyor mübarek. Tecrübeli arkadaşlar konuyu, derinlemesine nüfuz ederek, yanlız fazla çitilemeden bi zahmet izah ederlerse sevinirim. Yanıtlayanlara şimdiden teşekür ederim.

Toyotanıza bininceye kadar aceleci ve heyecanlı olmak güzeldir. Ama bindikten sonra sabırlı ve sakin olmanızı tavsiye eder; kazasız, belasız ve bol keyifli sürüşler dilerim. Allah yolunuzu açık etsin...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Prins marka lpg kullanıyorum,gayet memlunum MMT aracım ş.içi basmazsan 190 a kdr düşürüyorum basarsan tüptede 250 yı göruyorum..Bence takılmalı sadece bugun 50 liralık tüp yedim benzin olsaydı napardım bilmiyorum...
Fakat önerim prinstir pahalıdır ama bu kasa corollalara giden en iyi kittir..Önceki sahibinde brc olsun tartarini olsun atiker olsun hep sorun çıkarmış sonra bunu takmış..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Taktırın gitsin hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
dizel mi? benzinli mi? mevzunun galibi tüplü mü? benzinli mi? ninde yandaş galibi olacaktır :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Bugüne kadar LPG taktırıp keşke taktırmasaydım diyeni hiç görmedim ben. Buradaki bir çok arkadaşın tek sıkıntısı garanti bitmeden önce taktırsakmı taktırmasak mı. Ben olsam bende öyle düşünüydüm. Ama şu bir gerçek Toyotalar LPG de inanılmaz az yakıyor. Ben bazen diyorum acaba 1.33 alsaydımda LPG mi taktırsaydım diye. Dizelden daha az yakıyor :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
benim corolla  08/2010 trafige çıktı ama benzin fiyatlarına yenildim ve brc de karar kıldım.Şu ana kadar her şey çok iyi.Nazar deymesin...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
tamam bence benzine çok gidiyor ama genede 1 kıyamıyorum 2 sorun çok çıkar diye düşünüyorum:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bizde 3 tane toyota var , Auris dizel , abimde corolla var 2006 benzinli , bende var 2006 corolla , yakıt olarak en azı lpg , dizel adlı başını gidiyor , benzine zaten laf yok , ama şöylede bir şey var çok km yapılmıyorsa , bence gerek yok garanti süresi beklenmeli , ama km fazla yapılıyorsa , giden benzin yada dizel sizden  . En karlısı lpg derim .  ;)
''Herkesin Arabası Kendine Mercedes ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • 1 kere teşekkür edildi
bende 2011 Auris var.......
1000 bakımı müteakip lpg yi çaktım...........
124 hp aynı motor var sizinkiyle............
hiç sorun yaşamadım çok şükür.......
araba 8350km. lpg 6700km oldu............
KİT kadar (bence daha da fazla) USTALIK ÖNEMLİ.............
benim bu konudaki eski yazılarımı yakıt bölümünden okuyabilirsiniz........
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
benim aracım corolla 2010 elegeng benzinli ve beş yıl garantili ,13 bin km de lpg taktırdım markası brc my10 modeli ankara mocanda taktırdım ,ilk baslarda çok kararsız kaldım garantisi devam ediyor diye ...su anda hiç pişman değilim aracım 20 bin km oldu en ufak sıkıntı yasamadım cok az yakıyor ve sorunsuz çalısıyor ...en önemlisi istedıgım kadar biniyorum herkese tavsiye ederim hiç düşünmeyin taktırın gitsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Yücel Bey, yılda kaç km yapıyorsunuz ve aracınızı kaç yıldan önce değiştirmeyi düşünmezsiniz? Fakat km. hesabını yaparken bir noktaya dikkat etmek gerekir. LGP kiti taktıranlar bazen nasıl olsa az yakıyor diyerekten normalden daha fazla kullanabiliyorlar araçlarını :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
lpg taktırma taraftarı değilim. çok km yapanlar zaten dizeli tercih etmeli. Aracınız değerli lüks ve kendi keyfiniz ve ihtiyacınız için kullanıyorsunuz. Kuruş kuruş yakıt hesabı yapmıyorum artık ben. Corollam ,şehiriçi-dışı karışık 7.6lt/100km yakıyor. her yakıt zamlarında ben de herkes gibi rahatsız oluyor ve küfür ediyorum. Ama isyanım adaletsiz vergilere, Bulgaristan'da benzinin ltsi 2.20TL burda aynı benzini 2 katı fiyata alıyoruz ve bu sistemde yapılacak olan şey güzelim arabalarımızı birşeylere dönüştürmek olmamalı.
LPG nin bana göre zararları :
- uzun vadede motora zararlı olduğunu düşünüyorum.
- güvenliği halen tartışılan bir sistem, doğal olarak kapalı otoparklara ve feribotlara girişi yasak
- doğru düzgün dönüşüm firma sayısının az oluşu bu firmaların yeterince denetlenmemesi
- lpg konusunda kurumsallaşmış profesyonel bir marka olmayışı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2006 toyota corolla sedan 1400 motora Zavoli takdırdım.Çok memnunum..İnanılmaz derecede az yakıyor benzine göre..dizel almaya gerek yok.Zaten toyotolar Lpg ile tam uyumlu çalışan Tek marka deniyor..
İYİLER BİR GÜN MUTLAKA KAZANIR..YETER Kİ SABRETMESİNİ BİL ..=))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
benzin ya da lpg li aracınız hasarsız ve bakımlı ise her km de satmak kolay. ama 100bini geçen dizele kimse yanaşmıyor.
aynı araç 40bin km ise değeri 38-39 bin tl, km 120bin se aynı aracın 33-34 bin tl. ee ne anladım ben az yakmasından.
hem alırken 4-5bin tl motor farkı ver, donanımdan feragat et, starkende zararına ver gitsin. mantıklı değil.
lpg li araç 150 bin km de olsa satılabiliyor. ama dizeli tam bir karakutu. ne çıkacağı belli değil.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • 1 kere teşekkür edildi
benzin ya da lpg li aracınız hasarsız ve bakımlı ise her km de satmak kolay. ama 100bini geçen dizele kimse yanaşmıyor.
aynı araç 40bin km ise değeri 38-39 bin tl, km 120bin se aynı aracın 33-34 bin tl. ee ne anladım ben az yakmasından.
hem alırken 4-5bin tl motor farkı ver, donanımdan feragat et, starkende zararına ver gitsin. mantıklı değil.
lpg li araç 150 bin km de olsa satılabiliyor. ama dizeli tam bir karakutu. ne çıkacağı belli değil.

bu güne kadar hiç dikkate almadığım ama gerçektende ne kadar doğru bir husus............
 :alkis: :alkis:çok güzel özetlemiş ve dikkat çekmişsiniz tebrik ederim.............. :alkis: :alkis:
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Kod: [Seç]
2006 toyota corolla sedan 1400 motora Zavoli takdırdım.Çok memnunum..İnanılmaz derecede az yakıyor benzine göre..dizel almaya gerek yok.Zaten toyotolar Lpg ile tam uyumlu çalışan Tek marka deniyor..Mustafa Bey memnunmusunuz Zavoliden? Artı ve eksileri hakkında bilgi verirseniz  memnun olurum.Mahsuru yoksa kaça yaptırdınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
LPG taktıranların tek sıkıntısı, araç az yakıyor diye heryere arabayla gitmek oluyor zaten...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
LPG taktıranların tek sıkıntısı, araç az yakıyor diye heryere arabayla gitmek oluyor zaten...

Ya işte o kötülüğü var :( Bir engel olabilsem kendime :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ya işte o kötülüğü var :( Bir engel olabilsem kendime :)

uğraşma abi sal gitsin  :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Oğuzhan Ankara'da gazı nerden alıyosun Güvenal gazdan mı :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija: