Gönderen Konu: Yüksek Hızda Fren Pedalı ve Direksiyondaki Titreme!!!  (Okunma sayısı 6781 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Başlık tam olmadı farkındayım..Sorum şudur ki aracım 2007 MMT corolla benzinli.. çok yüksek hızlarda frene bastıgımda direksiyonda aşırı bi titreme ve pedaldada olmak üzere aynı titreme mevcut bu herkeste aynı mı bu sıralarda daha çok farkettim bunu..?
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Yüksek Hızda Fren Pedalı ve Direksiyondaki Titreme!!!
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2011, 15:43:52 »
Alper ön disklerin yamulmuş tek çaresi tornalatmak yada yenisi ile değişmek, uzun yoldan gelince araba yıkatmışsın anlaşılan buda disklerin yamulmasına neden oluyor ve bahsettiğin hızlarda titreme yaşatıyor frene basınca hep direksiyonda hemde fren pedalında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2011, 23:52:43 »
Yok abi uzun yola gitmedim..o dediğin olayıda zamanında ypmıştım kiralık bi araçta basıma gelmişti fren hiç tutmamıştı ondan asla yapmamda farkettiğim günde aracım aşırı kirliydi bayadırda yıkanmamıştı yıkatmadımda o gün öle yapması canımı sıktı bilmiyorum artık...
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2011, 22:06:17 »
Disklerin Pah Yapmış Olabilir ( Set ).Disklerin Yüzeyini Görmek Gerekli Salgı Yapmışda Olabilir.Kesin Çözüm Değiştirmek.Tornada Kurtarabilir Ama.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2011, 23:39:50 »
frene basınca titreme umumiyetle disklerin eğilmesinden olur, başka sebebleride olabilir mesela ön aks bilyaları , ana merkez arızası gibi. disklerin yamulması fren yaptıktan sonra sudan geçmekle oluşur. kızgın diskler suyla temas edince anında yamulur bu durumu bütün arkadaşların bilip ona göre davranması gerekir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2011, 23:44:41 »
Başlık tam olmadı farkındayım..Sorum şudur ki aracım 2007 MMT corolla benzinli.. çok yüksek hızlarda frene bastıgımda direksiyonda aşırı bi titreme ve pedaldada olmak üzere aynı titreme mevcut bu herkeste aynı mı bu sıralarda daha çok farkettim bunu..?

disklerde dalgalanma olmuştur o titreme ondan olur, ş.içinde düşük hızda frene bastığında bu titremeyi hissetmezsin ama yüksek hızda frene bastığında titremeyi hissedersin.. eğer disklerin kalınlığı yeterli ise tornalatıp sildirisen bir süre daha idare eder seni, ancak diskler incelmişse tornalatamazsın diskleri yenilemen gerekir kardeş.. ben 60000 bakımına girdiğimde balataları değiştirdim, diskleri ise tornalayıp sildiler.. selamlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2011, 02:18:51 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim..Torna olayı serviste oluyor mu bilmiyorum buranın sanayısıne güven olmuyor zaten..Henüz babama iletmedim konuyu çünkü ne zaman insem bi şikayet dile getirdiğim için sölücek yüz kalmadı napıcam hiç bilmiyorum...Direksiyonda hafif sola cekme vardı yeni rot balanstan cıktı adam hıc bır sorunu yok dedı 0 gibi rotları hala falan dedı..Binmiyorum artık zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 23, 2011, 14:39:22 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim..Torna olayı serviste oluyor mu bilmiyorum buranın sanayısıne güven olmuyor zaten..Henüz babama iletmedim konuyu çünkü ne zaman insem bi şikayet dile getirdiğim için sölücek yüz kalmadı napıcam hiç bilmiyorum...Direksiyonda hafif sola cekme vardı yeni rot balanstan cıktı adam hıc bır sorunu yok dedı 0 gibi rotları hala falan dedı..Binmiyorum artık zaten...

tabi ki Alper servislerde tornalama olayı var.. ben serviste yaptırdım.. Samsun Derinderede.. zaten bakarlar disklerin durumuna kalınlığına ona göre değişmesi gerekiyorsa ya da silinerek idare edecekse sildirir mis gibi kullanırsın.. selamlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2011, 20:07:52 »
tabi ki Alper servislerde tornalama olayı var.. ben serviste yaptırdım.. Samsun Derinderede.. zaten bakarlar disklerin durumuna kalınlığına ona göre değişmesi gerekiyorsa ya da silinerek idare edecekse sildirir mis gibi kullanırsın.. selamlar :)
Teşekkürler Mesut abi.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2011, 11:53:38 »

disklerde dalgalanma olmuştur o titreme ondan olur, ş.içinde düşük hızda frene bastığında bu titremeyi hissetmezsin ama yüksek hızda frene bastığında titremeyi hissedersin.. eğer disklerin kalınlığı yeterli ise tornalatıp sildirisen bir süre daha idare eder seni, ancak diskler incelmişse tornalatamazsın diskleri yenilemen gerekir kardeş.. ben 60000 bakımına girdiğimde balataları değiştirdim, diskleri ise tornalayıp sildiler.. selamlar..
        Serviste mi değitirdin kaça mal oldu hangi marka taktılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2011, 12:09:24 »
        Serviste mi değitirdin kaça mal oldu hangi marka taktılar

net olarak şu an fiyat tam aklımda değil.. fatura evde bakıp öyle söyleyebilirim ancak.. marka olarak üzerinden çıkanların birebir aynısıydı Bosch orjinal, kutunun üzerinde toyota amblemi vardı ama..