Gönderen Konu: usta olamayan ustalar....  (Okunma sayısı 3489 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
usta olamayan ustalar....
« : Mayıs 15, 2011, 23:53:22 »
arkadaşlar başıma gelen olayı anlaayım size...
2005 avensis sorunu kışın kalorifer sistemi çok geç ısıtıyor,10-15 km sonra... , ustaya gidilir ;
1. usta :  map kalorifer siseminden çok uzaga baglanmış, hortum uzun mesafede gidip geliyor bundan ısıtmıyor sistemin yeri degişecek.....tahmini masraf 100 tl.
2. usta: (yaşadıgım şehir olan şanlıurfanın en iyi oto elektrik klimacısı millein 3 liraya yaptıklarını bunlar 5liraya yaparlar kalite oldukları için)
radyatör petegi tıkanmış ön konsol kople sökülecek, degişecek tahmini masraf 700tl...
3: usta :radyatö petegi tıkalı.....

dedim yaz geliyor hele bu yazı atlatalım sonra yaptırrım ...
günler geçer ve arabada lpg çok geç devreye girmeye başlar yine 5_10 km civarı...

ustaya gidilir ...  teşhis konulur.. radyatör (devirdaim) su eksiltmiştir(araba 3 yıldır bende hiç eklemedim) 2 şişe su eklenir 5 liraya bütün sorunlar çözülür,  ısıtma sorunuda dahil....
demekki ben 700lira verip ısıtma radyatör petegini degiştirsem adam nasılsa suyuda tamamlayacak, adama teşekür edip çıkacagım...  hadi ben akıl edemedim bu devirdaim suyuna bakmayı sizlerde akıl edemedinizmi ayıp yani...
toyota 2009 verso premium

Toyota Club Türkiye

usta olamayan ustalar....
« : Mayıs 15, 2011, 23:53:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: usta olamayan ustalar....
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2011, 23:59:36 »
:) Geçmiş olsun ucuza halletmişsiniz. Sizde bi suyuna bakıverseydiniz:)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2011, 00:07:05 »
suyu bu kadar azaltmışın hararette birazcık yükselme bile olmadıki... düşüneyim su azalmıştır....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2011, 00:21:17 »
ucuz atlatmışsın...
benim eski arabamda (97 brodway) buna benzer sorunla karşılaştım.(2009 da) şehirler arası yoldayken araç birden hararet yaptı. durup suyunu felan kontrol ettim. eksilme yoktu. rolantide bir müddet çalıştırdım. yine yükseldi. ustayı aradım. üst kapak conta yakmışım, dedi. neyse araçı çekiciyle çektik. ertesi gün conta felan değişti. masraf 200 tl. aracı toplayıp, çalıştırdılar. sonuç hararet 3 dakikada yine yükseldi. sonradan anladı ki sorun devirdaim müşüründeymiş. 10 tl ye alıp değiştirdik. sorun kalmadı.
bu da benim ustam.....
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2011, 08:08:49 »
Geçmiş olsun.Bir bardak su için artık :)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2011, 08:45:48 »
geçmiş olsun. buna benzer bir olay bizim de başımıza geldi. fren merkez contaları değişecekmiş balatalar hortumlar herşey değişti. sorun çözülmedi. abs beynini degistirelim dedi usta 800 tl dedi başka bir ustaya gittik 250 tl ye fren merkez contalarını değiştirdi. sorun halloldu. bu sorunu çözene kadar 1000 tl gitti.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2011, 08:56:15 »
geçmiş olsun...  belli ki fiyatı çıkaran o kişilere uzun süre müşteri gelmemiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2011, 09:01:24 »
aynen öyle ben şarj dinamosu için gittim geçenlerde usta gerek yok diye otomatik jiklenin bi parcasını çıkardı motor 50 derecede bile olsa rolanti düşüyor motor hala soğukmuş gibi en kısa zamanda gidip düzelttirecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2011, 09:43:25 »
1 AY olmadı baskı balata seti degişti o esnada arka moor takozunun da koptugunu gördük .oda yan sanayisi ile degişti liften indi test sürüşünde arbada bildiginiz defransiyel sesi gelmeye başladı yaptırdıgım yer ile birlik 7 yer gezdim.Başımdan geçenler aşagıdaki gibi

1: ikiler oto tamir bakım ( yaptırdıgım yer ) = abi bu ses vardır sen duymuyorsundur    cevap verdim : 13 yıllık arabam  214 bin km yol yaptım ben kulagımı ......... eger bu sesi duymadıysam .

2 : Tyt  turgay usta : bu sesi kesemezsin sıfır şanzıman alıp takacan boşa para harcama  ( life bile kaldırıp bakmadan )

3: Meşhur dörtnal sadık usta : bu sesi kesemezsin sıfır şanzumanla belki ( life bile kaldırıp bakmadan )

4 : Büyük sanayide Hasan usta : dişli sesi şanzumandan geliyor kesemezsin çıkma şanzıman veya sıfır şanzıman bulursan degiştirilir veya katkı koyacan .

5: Toyota Yüceller Sefer usta : ...............................usta ses kesilmedi diye aradım abi şanzumanı indirip dagıtacaz ne çıkar bilemeyiz dedi.

6 : Toyota Sezayi usta : şanzıman giriş çıkış bilyaları ( yap usta  15 gün araba kalacak iyi bakacaz ) 1 gün önce getir yarın 1 saatte hallederim demişti .

7 : TOYOTA ATAMAN HAMİT USTA : Life kaldırdı abi bu motor kulagını kim taktı bende durumu anlattım abi bu araba yan sanaayi parçayı sevmez   motor aksamında hele hiç sevmez kasıntı yapar orjinal takacaz yoksa 3 gün sonra aksları bilyaları her şeyi bozar dedi .Orjinal 200 tl civarı oldugunda kendilerinde orjinal sıfır parça ve orjinal çıkmalar var .Orjinal çıkma ayarladık sıfırdan farkı yok .kulak degişti  şanzıman yagı orjinali ile degişti bor  şanzıman katkısı katıldı .diger ustaların yanlış yunluş taktıgı vidaların yerini dahi düzelttiler şanzıman vidasını tablaya sıkmışlar bunun gibi kaç tane .yola çıktık araba pıtır pıtır tık ses yok .ugultu felan kalmamış.Arkadaşlar size net şekilde söylüyorum Ankara da ikamet ediyor iseniz kesinlikle başka yere gitmeyin.TYT - DÖRTNAL -YÜCELLER gibi özel servislerde bu adamlardan parça alıyorlar .dıştan görünümü sizi aldatabilir kesinlikle çok memnun kalacaksınız.

Düzenleme:Uygun olmayan içerik "......." olarak değiştirildi.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2011, 23:40:11 »
1 doktorlar 2 araba tamircileri ne güven olmaz.... söylediklerini 2*3 meslaktaşlarına teyyit ettirmek gerekir bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2011, 17:58:04 »
1 doktorlar 2 araba tamircileri ne güven olmaz.... söylediklerini 2*3 meslaktaşlarına teyyit ettirmek gerekir bence...

Ah ah aynı ses problemiyle bende Antalyada emek oto nissan özel servisine diye bir yere götürdüm. 6 kere falan şanzıman indirildi ve şuan 4. vitesi kullanamıyorum kendiliğinden atıyor. her sefenrinde ben hayretle izliyorum o küçük vidaları, somunları hassa parçaları falan nasıl sağa sola rasgele koyup atıyorlardı. Eşşek kafam orda anlamalıydım aslında 700 liram gitti ve sorun daha büyük bi şekilde hala başımda duruyor sanırım şanzumanın değişmesi gerekecek. Arkadaşlar gitmeden önce 1 ay falan araştırın sorun yoksa insan sinirden kendine zarar verecek hale geliyor valla. Allah'ın adeletine havale ediyoruz kendilerini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2011, 19:52:59 »
benm elektirki ise arabam da akü sorunu var kaçak varmıdı bizim delikanlı sisleri teybi çakar lambaları falan butun elektrik  kablolarını kesmiş heh sanki öle halolduo deglde yne aynı sorun devam ediyodu bende bağladım tekrar adamların arkasını topluyoruz yaa
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...