Gönderen Konu: Michelin Energy Saver Lastiğim 2500 km balon yaptı  (Okunma sayısı 6331 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Michelin Energy Saver Lastiğim 2500 km balon yaptı
« : Mayıs 15, 2011, 18:51:00 »
Michelin Energy Saver 4 adet lastik aldım ve toplam 2500 km oldu ve sol arka lastiğim balon yaptı, çok dikkat ettiğim halde nasıl oldu bilmiyorum hiç taşa, kayaya, çukura sert girmedim, ilk fırsatta aldığım yere götürücem ama bişey çıkacağını sanmıyorum böyle kullanmanın bi zararı olurmu acaba ne yapmam lazım bilen arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Michelin Energy Saver Lastiğim 2500 km balon yaptı
« : Mayıs 15, 2011, 18:51:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Michelin Energy Saver Lastiğim 2500 km balon yaptı
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2011, 19:06:59 »
Michelin Energy Saver 4 adet lastik aldım ve toplam 2500 km oldu ve sol arka lastiğim balon yaptı, çok dikkat ettiğim halde nasıl oldu bilmiyorum hiç taşa, kayaya, çukura sert girmedim, ilk fırsatta aldığım yere götürücem ama bişey çıkacağını sanmıyorum böyle kullanmanın bi zararı olurmu acaba ne yapmam lazım bilen arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.
  Geçmiş olsun öncelikle...Buyurun burdan yakın Michelin'i yere göğe sığdıramayan arkadaşların kulakları çınlamıştır şimdi Dunlop adı altında açılan konuya bakın size yardımcı olacaktır  o kadar yazdım bir çok arkadaşım Michelin lastiklerini kaldırıma dokunmasıyla pert etti Türkiye şartlarına hiç ama hiç uygun bir lastik değil bana göre siz baştan hata yapmışsınız Michelin tercihinizle aldığınız yere bir gösterin derim ama kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkacaklardır balon yapmış lastik tehlike yaratır o haliyle kullanmamanızı tavsiye ederim benim aracımda orijinal Toyotanın kullandığı Dunlop Sport var ve oldukça memnunum ha parası çok olan Michelin'le değiştirir birşey diyemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2011, 19:09:56 »
Geçmiş olsun lastikte büyük ihtimal üretim hatası var aldığınız yere götürün değiştirirler bu şekilde kullanmayın .

Buyurun burdan yakın Michelin'i yere göğe sığdıramayan arkadaşların kulakları çınlamıştır şimdi Dunlop adı altında açılan konuya bakın size yardımcı olacaktır  o kadar yazdım bir çok arkadaşım Michelin lastiklerini kaldırıma dokunmasıyla pert etti Türkiye şartlarına hiç ama hiç uygun bir lastik değil bana göre siz baştan hata yapmışsınız Michelin tercihinizle aldığınız yere bir gösterin derim ama kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkacaklardır
Zafer bey
Hiçte kulağım çınlamadı michelin lastiklerin içinde en iyi markalardan biri balon oluşumu üretim hatasındanda olabilir zaten lastiğe verilen garantide bu amaçla verilir .

Bendeki lastikler dunlop ve bittiği zaman tek alacağım lastik michelin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2011, 19:14:52 »
Geçmiş olsun lastikte büyük ihtimal üretim hatası var aldığınız yere götürün değiştirirler bu şekilde kullanmayın .
Zafer bey
Hiçte kulağım çınlamadı michelin lastiklerin içinde en iyi markalardan biri balon oluşumu üretim hatasındanda olabilir zaten lastiğe verilen garantide bu amaçla verilir .

Bendeki lastikler dunlop ve bittiği zaman tek alacağım lastik michelin.
   Mahmut kardeş üretim değil kullanıcı veya yol hatası ise ne olacak gene değiştirecekler mi yoksa insanlar bir çukur ve sert bir cisime temasla renkli balonlarımı görecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2011, 19:17:29 »
  Geçmiş olsun öncelikle...Buyurun burdan yakın Michelin'i yere göğe sığdıramayan arkadaşların kulakları çınlamıştır şimdi Dunlop adı altında açılan konuya bakın size yardımcı olacaktır  o kadar yazdım bir çok arkadaşım Michelin lastiklerini kaldırıma dokunmasıyla pert etti Türkiye şartlarına hiç ama hiç uygun bir lastik değil bana göre siz baştan hata yapmışsınız Michelin tercihinizle aldığınız yere bir gösterin derim ama kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkacaklardır balon yapmış lastik tehlike yaratır o haliyle kullanmamanızı tavsiye ederim benim aracımda orijinal Toyotanın kullandığı Dunlop Sport var ve oldukça memnunum ha parası çok olan Michelin'le değiştirir birşey diyemem

yukarıda bahsettiğiniz dunlop konusunun linkini verebilirmisiniz ben bulamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2011, 19:21:40 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=33686.msg455996#msg455996    Burada tartışılmıştı bu konu biraz genelde Michelin tavsiye ediyorlardı lastiğinizi o şekilde kullanmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2011, 19:29:06 »
   Mahmut kardeş üretim değil kullanıcı veya yol hatası ise ne olacak gene değiştirecekler mi yoksa insanlar bir çukur ve sert bir cisime temasla renkli balonlarımı görecekler
Zafer abi kullanıcı hatası veya yol hatası derlerse o michelin bayisinin ayıbı olur normalde 2 yıl içinde balon oluşturan lastikler garanti kapsamından değişir tabi bu bayiden bayiyede fark gösterebilyor kimi uğraşmasın diye dedğiniz gibi suçu kullanıcıya atabilir ama iyi niyetli bir esnafın 2500 km deki lastiği kullanıcı veya yol hatası diye değiştirmeyeceğini düşünmüyorum .

Ben michelini daha önceki aracımda 15000 km kullandım sonra aracı sattık zaten hiç bir lastikten onun kadar memnun kalmadım kullandığım  diğer lastiklerde lassa , bridgestone ve şimdiki dunlop zaten bu markalar kendini kanıtlamış markalardır ama aralarında en çok memnun kaldığım michelin diğerleri kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın ama benim memnun kaldığım michelin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2011, 19:36:21 »
garantiden değişecektir sonuç ne olacak bekleyelim
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2011, 19:41:17 »
İnşallah değişir fakat ben inanmıyorum garantiden değiştireceklerine. Sürücü hatası denecektir tüm balon vakaları gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2011, 20:01:23 »
Mustafa bey öncelikle geçmiş olsun can sıkıcı bir durum ancak yapacak bişey yok cana gelmesin.. ama bu şekilde balon yapmış bir lastikle yol yapmak pek mantıklı ve sağlıklı olmaz, hele de uzun yolda.. bir an önce bir çaresine bakmanız gerekir bence.. tabi ki öncelikle lastiği aldığınız bayiye gidin ve garantiden değişim isteyin.. garantiden lastik değişimi biraz da lastiği aldığınız yere bağlı değiştirmeleri, umarım zorluk çıkarmazlar ve değiştirirler.. tekrardan geçmiş olsun.. herkese kazasız belasız hayırlı günler..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2011, 20:43:54 »
Zafer abi kullanıcı hatası veya yol hatası derlerse o michelin bayisinin ayıbı olur normalde 2 yıl içinde balon oluşturan lastikler garanti kapsamından değişir tabi bu bayiden bayiyede fark gösterebilyor kimi uğraşmasın diye dedğiniz gibi suçu kullanıcıya atabilir ama iyi niyetli bir esnafın 2500 km deki lastiği kullanıcı veya yol hatası diye değiştirmeyeceğini düşünmüyorum .

Ben michelini daha önceki aracımda 15000 km kullandım sonra aracı sattık zaten hiç bir lastikten onun kadar memnun kalmadım kullandığım  diğer lastiklerde lassa , bridgestone ve şimdiki dunlop zaten bu markalar kendini kanıtlamış markalardır ama aralarında en çok memnun kaldığım michelin diğerleri kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın ama benim memnun kaldığım michelin .
  Mahmut kardeşim bende Michelin'e kötü bir lastik demiyorum çok iyi bir lastik ve eski bir marka sadece demem o ki Türkiye şartlarına ve yollarına uygun bir lastik değil yumuşak hamurlu ve çok çabuk aşınıp zarar görebiliyor eski aracımda Bridgestone vardı 5 yıl 41000 km ve hala orijinal gibi duruyordu Michelin yumuşak bir lastik olmasından dolayı biraz daha fazla konfor sunabilir ama ben dayanıklı ve sağlam olmasına daha çok önem veriyorum şimdiki aracımda Dunlop sport var çok memnunum yol tutuş ve deseni çok güzel su tahliye kanalları çok güzel sağanak yağış'da 300 km yol gittim yollar göle dönmüş hiç bir sıkıntı yaşamadım yüksek hızlarda bile özellikle ıslak zeminde fren ve yol tutuşu harika yani ben Michelin kullanmam diyorum ama kullananlara'da lafım yok tabiki herkesin kendi fikri ve zevkine kalmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2011, 23:17:15 »
mahmut bey kış lastiği alırken bulundugum yerdeki bayi arkadaş bana 2 lastik getirdi önüme michelin ve briston fiyat olarak aynı dedi yeterli bilgim yoktu bana bristonu almamı tavsiye etti ve aldım lastikçiye gittim anlattım dogru karar olduğunu belirtti michelin yumuşak lastik kötülemek istemiyorum sanki bana otoban lastği gibi geliyor türkiyedeki yol şartları kasisler. çıkurlar malum biyosunuz eğer garanti verdilerse bayiye gidin derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2011, 23:53:14 »
mahmut bey kış lastiği alırken bulundugum yerdeki bayi arkadaş bana 2 lastik getirdi önüme michelin ve briston fiyat olarak aynı dedi yeterli bilgim yoktu bana bristonu almamı tavsiye etti ve aldım lastikçiye gittim anlattım dogru karar olduğunu belirtti michelin yumuşak lastik kötülemek istemiyorum sanki bana otoban lastği gibi geliyor türkiyedeki yol şartları kasisler. çıkurlar malum biyosunuz eğer garanti verdilerse bayiye gidin derim
Osman bey sorunu ben dil Mustafa bey yaşadı michelin yumuşak hamurlu lastik olduğundan bozuk yollara gelmediğini biliyorum ama ben michelini bildiğiniz türkiye yollarında (ne aşırı bozuk ne de düzgün) 15000 km kullandım hiç bir sorun yaşamadım çukur ve kasis olayına gelince bu gibi yerlerden aşırı hızlı geçmek zaten sadece lastiğe dil aracada zarar verir ve ben bu gibi yerlerde olabildiğince yavaşlayarak geçerim ondan yumuşak hamurlu lastik bana dez avantaj sağlamıyor yanında sunduğu konfor ve güvenlikte cabası .

Ama bu benim fikrim herkezin lastikten beklentisi farklıdır ben özellikle konforu yüksek ve fren mesafesi kısa olanını tercih ederim bir başkası lastiğin dayanıklı ve güvenli olmasını ister bu soruyu 100 kişiye sorsanız 80 ninden farklı cevap alırsınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2011, 00:07:25 »
Mustafa Bey geçmiş olsun,
yakın bir zamanda balon yüzünden yeni lastik almak zorunda kalan birisi olarak sizi daha iyi anlıyorum.
burada önemli olan husus bence lastiği bir yere çarptınız mı, belki farkında değilsiniz, ben fiziksel bir darbe dışında
balon olayıyla karşılaşmadım çevremde. belki hatırlamıyorsunuzdur iyi düşünün derim,
her neyse ben eski aracımda 4 yıl michelin energy saver kullandım, dağ dere tepe taşlı, tozlu otoban yani her türlü yolda gitti,
clio nun malum altı yüksek olduğu için balık ve gezme için çok kötü yollarda bile kullandım,
30.000 km taktırdım, 95.000 km sattım ve diş derinliği 4,5 mm. idi, bir kez bile patlamadı,
hiçbir firmanın sempatizanı değilim, sonuçta hepsine para veriyoruz, babamızın malı değil,
michelin yumuşaktı başıma gelmmedi, ama yeni corollada 3.000 km de küçük bir kaldırıma sürttük yarıldı ve balon yaptı üstelik michelin den daha ser lastikti?
diyeceğim o umarım üretim hatasıdır ve değişim olur, siz lastiği iyice kontrol edin fiziksel bir hasar yoksa, servis olumsuz cevap verse bile
Tüketici Hakem Heyetine başvurarak hakkınızı arayabilirsiniz,
Mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2011, 00:45:46 »
bende bridgestone turanzadan sonra yol sesinden bıktıgım için takmak istediğim bir lastik.Ama birkaç lastikçinin dediği gibi michelin yumuşak oldugu için ufak darbelerde bile balon yapıyor o yüzden kimse önermemişti.Ama  kalitesi ve sessizliği  ile diger firmalardan çok önde.İyice kafam karıştı valla.Balonu hayatta  garantiye almazlar.Bende çukura vurdugumda bridgestone balon yapmıştı olabiliyor farketmeden kaldırıma da sürtmüş olabilirsiniz.Neyse ben good year effent grip  modelini iyice araştırayım 1 yıl kaskolu lastikler özellikle..yada ilk göz ağrım bridgeston turanza lara devam
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2011, 09:31:50 »
michelin müşteri hizmetlerini aradım lastiği aldım bayiye bırakmamı söylediler ekspertiz göndereceklermiş inceleyip karar vereceklermiş bekleyip sonucu görücez artık yapacak bişey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2011, 12:38:41 »
Geçmiş olsun,kazasız belasız sürüşler bu şekilde binmek tehlikeli.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2011, 19:33:32 »
lastiği aldığım bayiye götürdüm yerin geçici olarak çıkma lastik taktık eksper gelip karar verecekmiş 15 gün içinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2011, 22:24:16 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=34118.0

Burda pirellinin bir çok lastiğe uyguladığı test ile ilgili link var ve burdada lastik olayı var ;)

http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/news/files/2010/03/AutoZeitung-yaz-lastik-test-2010.pdf

Hatta buyrun ;)

Geçmiş olsun bu arada
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 18, 2011, 11:34:04 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=34118.0

Burda pirellinin bir çok lastiğe uyguladığı test ile ilgili link var ve burdada lastik olayı var ;)

http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/news/files/2010/03/AutoZeitung-yaz-lastik-test-2010.pdf

Hatta buyrun ;)

Geçmiş olsun bu arada
    Bu testte görüldüğü üzere Michelin 7 sırada Dunlop 4 sırada Dunlop'u beğenmeyenler bu test sonuçlarını değerlendirip lastiklerini değiştirmelerini öneririm ıslak ve kuru zemin yol tutuş fren mesafesi viraj dengesi kızaklama bariz olarak Dunlop üstün görünüyor