Gönderen Konu: 80 Km/h Den Sonra Sarsıntı  (Okunma sayısı 1450 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
80 Km/h Den Sonra Sarsıntı
« : Mart 11, 2008, 09:41:45 »
öncelikle konuyu forumda arattım ama genelde problem hep ses üzerine benim aracta (2006 corolla hb dizel) 80 km üzerine çıktığımda direksiyonda hafif bir sarsıntı hissediyorum aracın 2. sahibiyim önceleri rot balans ayarından olduğunu düşünüyordum geçen hafta 40.000 bakımına götürdüm orda da bu konudan bahsettim onlarda balanstan olabileceğini söylediler.

bakımdan çıktığımda önceye göre sarsıntı biraz daha hafiflemişti fakat genede var biraz, özellikle dün vw caddy kullanınca daha iyi hissettim aradaki farkı, bunun sebebi üzerindeki orjinal briston lastikler olabilirmi arkadaşlar aynı sıkıntıyı yaşayanlar var mı? yoksa mekanik bi arıza mı sözkonusu ufak bi kusur olsada hergün rahatsız ediyo beni.

Toyota Club Türkiye

« : Mart 11, 2008, 09:41:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2008, 10:15:48 »
aynı sorunu ben de yaşıyordum 110 u geçtikten sonra balans ayarı yaptırdım ve sarsıntı kalmadı. büyük bi ihtimalle balans ayarı yaptırırsanız geçer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2008, 10:26:19 »
vallahi bakımda balans ayarı yapıldı ama dediğim gibi halaa aynı problemi yaşıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2008, 11:07:23 »
Bakımını yaptırdığınız yere tekrar gidip sarsıntının geçmediğini söyleyin tekrar baksınlar bence. Öyle lastiklerden falan olabilecek birşey olacağını sanmıyorum.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2008, 12:17:08 »
Aynı sorun bende de çelik cant kullanıyorum meğer cantları eğmişim (bikaç kez çukurlara sert girmiştim)  düzelttirdim sorun kalmadı sizinkisinin bununla alakası olmayabilir gerçi balans ayarını yaparken kendini belli eder ama yinede göz ardı etmeyin derim
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2008, 00:31:37 »
eet aracında balans problemi var eğer seriste u işlem için ekstra para erdiysen git tekrar baksınlar,balans işi iyi yapılamış olabilir,jantta eğrilik olabililir,lastik tabanlarında problem arsa yapabilir,kar lastiği varsa balans soforlanmayabilir.Jant pres gerekirse pres ücreti haricinde ekstra ücret verme
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2008, 09:09:36 »
ilginizden dolayı teşekkür ederim tekrar servis yolu gözüktü bana