Gönderen Konu: Oto Bakım Ve Koruma İşlemleri  (Okunma sayısı 1944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Oto Bakım Ve Koruma İşlemleri
« : Mayıs 15, 2011, 16:16:50 »
Merhaba arkadaşlar. (Forumda kabaca bir arama yaptım. Bu konu bu yönüyle fazla konuşulmamış gibi geldi. Tekrarlanan konu ise affınıza sığınıyorum )Reklam gibi olacak belki ama; ziebart v.b firmaların sunduğu birtakım hizmetler var. "http://www.ziebart.com.tr "Cam filmi, folyo kaplama, ses yalıtımı, döşeme ve boya koruma v.s. Bu hizmetleri faydalı/gerekli buluyor musunuz? Yani araçların bü türden eklemelere gerçekten ihtiyaçları var da otomobil üreticileri maliyeti yükseltmemek için mi bunları yapmıyorlar? Örneğin ses yalıtımı. Avensis 2008 elegant araçta ses yalıtımı düzeyi ne kadardır? Bir araca bu işlem yapılsa konfor ne kadar artar.(%65 gibi bir gürültü azalmasından bahsediyorlar) Ya da döşeme ve boya koruma işlemleri gerçekten reklamını yaptıkları kadar faydalı mıdır? Yoksa bütün bu işlemler bir pastanın üstündeki süs gibi basit detaylar mıdır?
Her işte olduğu gibi bu işlemlerde de maliyet/kazanç dengesini gözetmek gerekir. Atalarımızın tabiriyle; "attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değer mi?"
Sorum genel kapsamlı ve bu tarz bütün uygulamaları içeriyor. Ama özelde kendi aracıma yaptırmayı düşündüğüm ses yalıtımı (araçta sıfır gürültü hayali), cam filmi, boya koruması işlemlerini sormak istiyorum. Cevaplama zahmetne katlanan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

Oto Bakım Ve Koruma İşlemleri
« : Mayıs 15, 2011, 16:16:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Oto Bakım Ve Koruma İşlemleri
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2011, 17:29:50 »
araçta ses  yalıtımı için  " Dynamat "
araçta  boya  koruma  için  "  meguiars "
can  film i için se  "  renkli cam  takın "

derim ...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2011, 21:10:43 »
cam filmini iki yılönce ziebarta yaptırmıştım mükemmeldi ama çok pahalıydı.iki ay önce  3m e yaptırdım filmi iğrenç.ses yalıtım sistemi için forumda da benzer konu açılmıştı ve ses azalması en fazla  % 30 deniyordu.ziebartın boya korumada meguiars sonax 3m gibi kendisinin ürettiği ürünleri yok meguiars kullanıyorlarmış diye duymuştum.
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2011, 16:36:59 »
Merhaba arkadaşlar. (Forumda kabaca bir arama yaptım. Bu konu bu yönüyle fazla konuşulmamış gibi geldi. Tekrarlanan konu ise affınıza sığınıyorum )Reklam gibi olacak belki ama; ziebart v.b firmaların sunduğu birtakım hizmetler var. "http://www.ziebart.com.tr "Cam filmi, folyo kaplama, ses yalıtımı, döşeme ve boya koruma v.s. Bu hizmetleri faydalı/gerekli buluyor musunuz? Yani araçların bü türden eklemelere gerçekten ihtiyaçları var da otomobil üreticileri maliyeti yükseltmemek için mi bunları yapmıyorlar? Örneğin ses yalıtımı. Avensis 2008 elegant araçta ses yalıtımı düzeyi ne kadardır? Bir araca bu işlem yapılsa konfor ne kadar artar.(%65 gibi bir gürültü azalmasından bahsediyorlar) Ya da döşeme ve boya koruma işlemleri gerçekten reklamını yaptıkları kadar faydalı mıdır? Yoksa bütün bu işlemler bir pastanın üstündeki süs gibi basit detaylar mıdır?
Her işte olduğu gibi bu işlemlerde de maliyet/kazanç dengesini gözetmek gerekir. Atalarımızın tabiriyle; "attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değer mi?"
Sorum genel kapsamlı ve bu tarz bütün uygulamaları içeriyor. Ama özelde kendi aracıma yaptırmayı düşündüğüm ses yalıtımı (araçta sıfır gürültü hayali), cam filmi, boya koruması işlemlerini sormak istiyorum. Cevaplama zahmetne katlanan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ses yalıtımı diye sormuşsunuz. Zaten ziebart demişsin onlar ses emici tanecikler kullanıyorlar ve 8-10 kg yalıtım malzemesi kullanıyorlar. Bir tanıdığım yaptırmıştı memnun kaldı.

Cam filmi de istersen mümkün olduğunca şeffaf olanlarından seçmelin. Benim tercih nedenim garantili çalışmalarıydı. Umarım sen de memnun kalırsın dostum.