Merhaba arkadaşlar. (Forumda kabaca bir arama yaptım. Bu konu bu yönüyle fazla konuşulmamış gibi geldi. Tekrarlanan konu ise affınıza sığınıyorum )Reklam gibi olacak belki ama; ziebart v.b firmaların sunduğu birtakım hizmetler var. "
http://www.ziebart.com.tr "Cam filmi, folyo kaplama, ses yalıtımı, döşeme ve boya koruma v.s. Bu hizmetleri faydalı/gerekli buluyor musunuz? Yani araçların bü türden eklemelere gerçekten ihtiyaçları var da otomobil üreticileri maliyeti yükseltmemek için mi bunları yapmıyorlar? Örneğin ses yalıtımı. Avensis 2008 elegant araçta ses yalıtımı düzeyi ne kadardır? Bir araca bu işlem yapılsa konfor ne kadar artar.(%65 gibi bir gürültü azalmasından bahsediyorlar) Ya da döşeme ve boya koruma işlemleri gerçekten reklamını yaptıkları kadar faydalı mıdır? Yoksa bütün bu işlemler bir pastanın üstündeki süs gibi basit detaylar mıdır?
Her işte olduğu gibi bu işlemlerde de maliyet/kazanç dengesini gözetmek gerekir. Atalarımızın tabiriyle; "attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değer mi?"
Sorum genel kapsamlı ve bu tarz bütün uygulamaları içeriyor. Ama özelde kendi aracıma yaptırmayı düşündüğüm ses yalıtımı (araçta sıfır gürültü hayali), cam filmi, boya koruması işlemlerini sormak istiyorum. Cevaplama zahmetne katlanan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.