Bazı arkadaşlar bence o kadar taraflı yorum yazıyorlarki, tamam burası toyotaclub ama yinede yorum yaparken elden geldiği kadar tarafsız olmak gerektiğini hatırlatmak istedim.
Osman bey zaten fiestayı almamış. Tercih tabiki herkesin kendisine kalmış. Ben özellikle bir araç hakkında fikir sahibi olmadan, kullanmadan kulaktan dolma bilgilerle o aracı kötümser derecede yorum yapanlara seslenmek istedim.
Ben 2004 model fiesta tdci kullanıcısıyım. Aracımı alalı 4 sene oldu aldığımda 70 000 km deydi şu an 130 000 km de yani yorum yaparken bu aracı tanıyacak kadar kullanan birisi olarak yorum yapmaya çalışıyorum.
150 000 km deki bahsedilen aracın km si modeline göre normal aralıklarda sayılır. Bu km deki aracın zamanında bakımları yapılmışsa ve alınmaya karar verildiğinde iyi bir ustaya kontrol ettirilmişse alınıp keyifle kullanılabilir.
Bazı arkadaşlar dizel araçlar hakkında aman uzak durun, kesinlikle almayın, benzinli alın gibi yorumlar yapıyor. Yakın tanıdığım arkadaşların benzinli toyotaları var yakıt tüketimlerini sorduğumda benim yakıt tüketimimin iki katı. Ve ben 4 yılda yakıttan yaptığım kardan dolayı arabamın yarı fiyatından fazlasını da çıkarmış durumdayım. Ayrıca arabamın dizel olduğundan dolayı farklı hiç bir masrafı da şu ana kadar olmadı. Benzinli daha iyidir yada dizel daha iyidir diye bir yorum yapmam. Her ikisiniinde avantaj ve dezavantajı muhakkak vardır. Dizel araçların yakıt tüketiminin az olması ve torkunun yüksek olması benim için bir avantaj...