Gönderen Konu: benzin kokutuyo 98 avensis  (Okunma sayısı 4345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
benzin kokutuyo 98 avensis
« : Mayıs 13, 2011, 23:19:30 »

şehir içi trafiğinde arabayı devirli kullanamadığım veya 2 . viteste ayağımı gazdan çekip araba kendi halinde gittiğinde

çiğ benzin kokusu geliyor.öyleki elimde sigara olsa araba tutuşacak korkusu doluyo içime  :D  . bu koku dışardan da

bariz belli oluyo. sordum burda tamircilere pekte anlamadılar.bana nerden kaynaklandığını söyleyebilirseniz ben burdaki

tamircilere söylerim de oralara bakarlar artık.ayrıca bu büyük bi sorun mudur,hemen yaptırmasam bi sorunla karşılaşır

mıyım? 98 model 163binde daha motora tornavida değmemiş bi avensis aldım ama

daha yeni üye oldum hepte toyota tutkum vardı nasip olmuyodu,2 gün önce aldım aracı
ağır aabi

Toyota Club Türkiye

benzin kokutuyo 98 avensis
« : Mayıs 13, 2011, 23:19:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: benzin kokutuyo 98 avensis
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2011, 01:01:41 »
Oncelıklı olarak toyotanız hayırlı olsun allah kaza bela vermesın.
Sorununuz on susturucuya yakın bır yrde ufak bır delıgın olabılır. Hıssettıgın kokunun nedenı bu olabılır.
Izah ettıgınız hal bende de oldu (97 corolla glı) nedenı buydu.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2011, 08:12:08 »
teşekkürler amin. sağolun ilgilendiğiniz için,başka neyden olabilir bu problem?
ağır aabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2011, 08:29:31 »
Kokunun tam olarak nerden geldiğini araştırmanız lazım. Egzozdan gelebilir veya motor bölümünden gelebilir. Motordan geliyorsa büyük ihtimal contalarla ilgili bir problemdir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2011, 10:52:16 »
Alper abinin dediği gibi contalarla ilgilidir. Bizdede vardı enjektör contaları değişti o olay geçti büyük ihtimalle bundan olabilir. İçerisi fena derecede benzin kokuyor. Ayrıca depodaki benzin çabuk bitiyorsa sebep bundandır yüksek ihtimalle...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2011, 12:53:17 »
contaları sordum,conta çok zor arıza veren bi parçadır dedi usta.yağ filtresinin yanında ekzoz borusunda bi conta yeniledi şimdi içerde koku yok ama dışarda var koku,dene bi düzelmediyse tekrar getir dedi
ağır aabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2011, 13:00:30 »
contaları sordum,conta çok zor arıza veren bi parçadır dedi usta.yağ filtresinin yanında ekzoz borusunda bi conta yeniledi şimdi içerde koku yok ama dışarda var koku,dene bi düzelmediyse tekrar getir dedi

Bahsettiğiniz contalar hangi contalar acaba ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2011, 13:07:39 »
hani şu metal bi bölüm varya üzerinde el işareti var,yani çıplak elle dokunulmaz diye  hani araba çalışınca sıcak oluyo ya,onun tam altında bi boru var bileşenin arasında conta vardı bilezik şeklinde.motordan pek anlamadğm için amatörce anlatıyorum kusura bakma :)
ağır aabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2011, 13:14:09 »
hani şu metal bi bölüm varya üzerinde el işareti var,yani çıplak elle dokunulmaz diye  hani araba çalışınca sıcak oluyo ya,onun tam altında bi boru var bileşenin arasında conta vardı bilezik şeklinde.motordan pek anlamadğm için amatörce anlatıyorum kusura bakma :)

Bahsettiğiniz manifolt contası tamam :) Peki motor ısındığında aynı koku devam ediyor mu ? Çünkü ilk çalıştırmada öyle bir koku gelmesi normal araç otomatik jigleden dolayı zengin karışım yapıyor ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2011, 13:26:11 »
o conta takıldıktan sonra yaklaşık 3 km yol yaptım geri döndüğümde arabanın içinde koku yoktu ama dışında bariz vardı,usta contayı değişirken benzin döküldüğü için kokabilir dedi.bi müddet kullan kokarsa yine gel dedi.ama bence kokuyu içeri vermemesinin nedeni fanın o ara çalışmamasıydı :) . sizinde 98 avensis miydi bu sorunu yaşatan?
ağır aabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 14, 2011, 13:28:37 »
o conta takıldıktan sonra yaklaşık 3 km yol yaptım geri döndüğümde arabanın içinde koku yoktu ama dışında bariz vardı,usta contayı değişirken benzin döküldüğü için kokabilir dedi.bi müddet kullan kokarsa yine gel dedi.ama bence kokuyu içeri vermemesinin nedeni fanın o ara çalışmamasıydı :) . sizinde 98 avensis miydi bu sorunu yaşatan?

Bizim 2001 corolla ama bizim suçumuzdu tamamen :D Arabayı aldıktan sonra arabanın motorunu bilmiyoruz buji sökücez diye yanlışlıkla enjektörleri açınca conta sıyırtmışız onu sağlam takıp sanayiye kadar idare etti zaten sanayide değişti ve sorun kalmadı :D  Bizim enjektör contalarındandı ve benzin ibresi çoook çabuk düşmüştü aşağıya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mayıs 14, 2011, 13:40:25 »
:) tutkum vardı toyotaya,boyum kısa diye eski kasa corolla almaya üşendim çünkü kullanınca önümü göremiyodum,bi de getz ve accent kullanıcısıydım ama onlarda basmıyodu biraz tutku lazım uzun yola,karar verdim avensise ve en sonunda buldum 2 gün önce gelgörki bu problem canımı sıktı soğudum arabadan :)
ağır aabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 14, 2011, 14:04:45 »
:) tutkum vardı toyotaya,boyum kısa diye eski kasa corolla almaya üşendim çünkü kullanınca önümü göremiyodum,bi de getz ve accent kullanıcısıydım ama onlarda basmıyodu biraz tutku lazım uzun yola,karar verdim avensise ve en sonunda buldum 2 gün önce gelgörki bu problem canımı sıktı soğudum arabadan :)

Yok böyle problemler olur sonuçta 0 araba değil yapılır geçer gider rahat rahat binersiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 14, 2011, 14:12:00 »
  Selam.
 Geçmiş olsun. Aracınızın motor elektrik aksamına bir göz attırmanız iyi olabilir. Muhtemelen düşük devirde karışım iyi yakılamıyordur. Buna bujiler bile sebep olabilir. Kokunun içeri girmesine ise çatlak egzoz manifoldu sebep olabilir. Diğer taraftan güvenli bir şekilde aracın egzoz çıkışından atılan gazın kokusuna baktınız mı? Aracın motoru tam olarak ısındıktan sonra da benzin kokusu oluşuyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 14, 2011, 14:31:22 »
bujilerden olabilir dedim ustaya,yok olmaz dedi.araba uzun yola gitse bile,2. viteste düşük rolandda kullanınca da kokuyo.bi conta değişildi manifolt ta mı ne,ondan sonra koku içeri gelmedi belki de o ara fan çalışmadı ama içerden fanı açtım klimayı açtım yine içeri koku gelmiyor.şimdilik sadece dışarda var koku.usta contayı değişirken benzin döküldü oyüzden kokuyor o da geçer dedi ama bende bilemiyorum :-\
ağır aabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 14, 2011, 14:33:37 »
benm korkum arabanın tutuşma alev alma ihtimali,çünkü benzin kokusu içeri kadar geliyosa bu sızıyo anlamına geliyodur ki koku çiğ benzin kokusu. e ya tutuşursa?
ağır aabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2011, 14:35:36 »
bujilerden olabilir dedim ustaya,yok olmaz dedi.araba uzun yola gitse bile,2. viteste düşük rolandda kullanınca da kokuyo.bi conta değişildi manifolt ta mı ne,ondan sonra koku içeri gelmedi belki de o ara fan çalışmadı ama içerden fanı açtım klimayı açtım yine içeri koku gelmiyor.şimdilik sadece dışarda var koku.usta contayı değişirken benzin döküldü oyüzden kokuyor o da geçer dedi ama bende bilemiyorum :-\

elektrik aksamına gelince eğerki akünün düşüklüğü bitmişliği derseniz aldğm gün aküyü değiştirip sıfır akü aldım
ağır aabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2011, 14:47:11 »
  Emin olmak isterseniz motor temzileme spreyleri var. Onları kullanabilirsiniz. Ustanın söylediği gibi akan benzin de bir süre daha kokuya neden olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2011, 14:51:13 »
yok bişey sürmiycem geçmesini bekliycem,bakalım artık,eğer sürerse tutşma ihtimali olur mu,gerçi hiç damla filan da yok ama
ağır aabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2011, 15:06:19 »
  Hala akıntı vb. durum yok ise olmaz, çoktan buharlaşmıştır o.