Gönderen Konu: Dİkkat Herkez Okusun  (Okunma sayısı 2722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dİkkat Herkez Okusun
« : Mart 10, 2008, 19:37:55 »
Dikkat!!!
Lütfen bütün herkesi ilgilendiren bu e-maili gönderebildiğiniz kadar çok kişiye gönderiniz... Sonuçta bu hizmetlerden bizler ve çocuklarımız yararlanacağız!!!

Şu anda mecliste bekleyen 5510 sayılı (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısı eğer yasalışırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz.

Sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızda oluşacak kayıplardan bazıları şöyle:

Ø Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. (Madde 28)

Ø Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000'den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9.000 gün prime çıkacak. (Madde 27)

Ø Emekli maaşları % 23 ila % 33 arasında düşürülecek. (Madde 29)

Ø Yıpranma hakkı gasp edilecek

Ø Aylık geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTL Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88)

Ø Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenl erle hastaneye yatmak gerekince de 'katılım payı' adı altında para ödenecek. (Madde 68)

Ø 'Katılım payı' gerektiğinde beş katına kadar arttırılacak. (Madde 68)

Ø Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak.

Ø Sağlık hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandaşı olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel Sağlık Sigortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de 'ilâve ücret' adı altında para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5)

Ø Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaş ılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de 'sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter' mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara altı ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardımı bir aya düşürülecek.

Ø Hastalanan sigortalılara verilen iş görememezlik ödeneği % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80)

Ø Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından 10 yıl süreyle % 10 oranında Genel Sağlık Sigortası primi kesilecek. (Madde 88)

Ø Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, hastane kapılarından geri dönec ek. (Madde 88, 89 ,90)

Ø Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak . (Madde 87)

Şu anda sadece Türkiye'de değil dünyanın pek çok ülkesinde benzer politikalar uygulanmaya çalışılıyor. Devletler sosyal güvenlik ve sağlık harcamalarını azaltma çabasındalar. Fransa ve Yunanistan'da büyük grevler ve yürüyüşlerle bu yasalar engellenmeye çalışılıyor. Şu an yasanın getirecekleri ile ilgili yeterli farkındalık yok. Biz de bu yasayı engelleyebiliriz. Biz karşı koyarsak bu yasayı geçiremezler!

Muhakkak bu maili tüm tanıdıklarınıza iletin!!!

Toyota Club Türkiye

Dİkkat Herkez Okusun
« : Mart 10, 2008, 19:37:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2008, 19:50:15 »
Bu kanunlar çıkar, bu milletin sesi çıkmaz
Bu kanunları 2 senedir çıkarmak istiyorlar ama bi türlü çıkaramadılar, benim tahminim yerel seçimlerden sonra çıkaracaklar. Yerel seçimlerde kömürle oyları toplasınlar, sonra acısını çıkaracaklar
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2008, 20:43:46 »
bu kanunun çıkacağı belliydi. milletimiz elindekini kaybedince anlayacak ama iş işten geçmiş olacak.
hastanelerin bilgi işlem sisteminde bu yeni sistemin izleri görünmeye başlandı. bu işin içinde olan kişilerle konuşmalarımda (dr. hemş. att sm gibi) en fazla 5 sene içinde tüm sosyal güvenlik sistemi çökecek diyorlar. hadi hayırlısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2008, 23:27:50 »
Yuh diyorum başkada birşey diyemiyorum, bu nasıl yasa böyle, düpedüz zalimlik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2008, 05:31:07 »
Çok başarılı bir kanun önergesi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2008, 11:01:12 »
Yok abi ya daha neler... Ciddi değilsinizdir umarım???
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2008, 11:14:44 »
"Deveye diken ,İnsana..... ken." dememiş mi atalar.
Türk insanı para gibidir.Işığa tut, içinde Atatürk'ü göremezsen sahtedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2008, 13:50:12 »
Mete bey bu elde ettiğin bilgilerin kaynağını verebilir misin? nerden temin ettiniz? Bu tasarının bu maddelerden oluştuğuna emin misiniz?(örneğin 27. madde yakın bi zamanda değil 2028 den sonra işe başlayanlar için geçerli, emzirme ödeneği 50 ytl den 203 ytl ye çıkmas v.s) lehimize hiç mi madde yok, insanları yanlış yönlendirmeyelim eğer bu yazdıklarınız gerçekten doğruysa yazıklar olsun demekten başka bişey aklıma gelmiyor çünkü 1 nisan şakası gibi bişey bu  
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #8 : Mart 11, 2008, 19:00:12 »
Alıntı yapılan: Bülent Demirtaş
"Deveye diken ,İnsana..... ken." dememiş mi atalar.
[/quote]aklımı okumuşsun aynen her cümlesine, harfine, noktasına, virgülüne kadar katılıyorum sana  
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #9 : Mart 11, 2008, 19:49:20 »
20 sene çalışıp 30 sene emekli maaşı alanları hiç anlamazdım zaten.
adaletsizlik o zamanmış.

bu çark nasıl donuyor anlamıyorum. ssk primi asgari ucret için 220ytl gibi bir rakam. bunun içinde sağlık sigortası issizlik primi  emeklilik payı falan var.
devlet nasıl oluyorda emekl olana 500ytl civarı verebiliyor ölene kadar.

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #10 : Mart 12, 2008, 00:34:15 »
Alıntı yapılan: ALİ KOÇ
Mete bey bu elde ettiğin bilgilerin kaynağını verebilir misin? nerden temin ettiniz? Bu tasarının bu maddelerden oluştuğuna emin misiniz?(örneğin 27. madde yakın bi zamanda değil 2028 den sonra işe başlayanlar için geçerli, emzirme ödeneği 50 ytl den 203 ytl ye çıkmas v.s) lehimize hiç mi madde yok, insanları yanlış yönlendirmeyelim eğer bu yazdıklarınız gerçekten doğruysa yazıklar olsun demekten başka bişey aklıma gelmiyor çünkü 1 nisan şakası gibi bişey bu  
[/quote]
Ali Bey 27 ci maddede yakında dediği 7000 iş günü için,Orada hemen 9000 e çıkacak demiyor zaten20 sene sonra bile çıksa çocuklarımızı etkiler.Türkiyenin hayat şartlarında 9000 gün 65 yaş çok mu iyi.Bu bilgiyi nereden bulduğumu sormuşsunuz.Basın olmasa nereden duyacağız bu haberleri.Biraz araştıran bir insan bunları bulabilir.Yoksa ben bilmeden bunları nereden uydurcam.Gerçekleşince herkez görecek hayatın nasıl felç olacağını.inşallah tersi olurda hep beraber görürüz.Bunlar daha bi şeey değil.Yarın hastaneler ssk ve bağkura paralı,emlak vergisi % 50 zam,tek evi olan emekliye yeniden vergi konması,sokaklara araba parketmeye  saati 2 ytl günlük 7ytl park parası, emekliden aylık kesinti, vs,vs,vs.Zam üstüne zam hayat iyice felç olacak.Çocuklarımıza acıyorum .Hadi iyi yapıyolar diyen çıksın desin diyorum başkada bi şey demiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2008, 19:15:49 »
Alıntı yapılan: Adil ULUTAŞ
Yok abi ya daha neler... Ciddi değilsinizdir umarım???
[/quote]

Kimin icin basarili oldugunu söylemedim tabiki.
Su anki iktidari ve hedefleri icin basarili.
Ha bu arada halk ezilir, cile ceker. Önemli degil. 2 tencere, 2 cuval un cözerler sorununu.
Daha bu ne. Neler gelecek daha önümüze. Bunlar halen baslangic safhalarinda.
Hayirli olsun diyelim.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2008, 23:02:15 »
Lütfen maddeleri daha iyi okuyup insanları doğru şekilde bilgilendirelim.emeklilik yaşı bir anda çıkmıyor.zamanla yükseltme sebebi ise uzun vadede genel ülke şartlarının iyileştirilmesi ve daha sonra kademeli olarak yaş yükseltilmesi.ülke şartları ne kadar zamanda iyileşir yada iyileşir mi o zamanla görülecek birşey tabiki. ayrıca "eksik" olarak yazılan yaş yükseltme maddesinin "ayrıntılı" halini yazdım aşağıda.benim bildiğim ve düzeltebildiğim bunlar,diğerlerinde de inşallah böyle yanlışlık yoktur...

2028'de işe giren birinin emekliliğe hak kazanabilmesi için 9 bin gün prim ödemesi gerekecek. Yasa, emeklilik yaşının ise 2036'dan sonra kademeli olarak artırılarak 2048'de 65'e yükseltilmesini öngörüyor. Yani 2036 yılına kadar emekliliğine hak kazanacaklar için emeklilik yaşı artmıyor. 2036 yılına kadar prim gün sayısını tamamlayan kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşında emekli olabilecek. 2036'dan sonra ise emeklilik yaşı kademeli artacak. 2048 yılına gelindiğinde hem erkek hem de kadınlarda emeklilik yaşı 65 olacak.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #13 : Mart 14, 2008, 10:55:19 »
Bir de calisan emekliye gelecek zulum var. Son detayli halini okumadim. Ama ya emekli maasi kesilecek ya da vergi matrahini artiracaklar. Emekli 3 kurus maas alsin ve calismasin.

Bu arada yeni Özel Hastane yönetmeligini bir okuyun. Akliniz durur. Özel hastane olayi da bitti. Ancak kendilerine yakinlar acabilecek. Normal bir insanin yapmasi mümkün degil istenilen seyleri 30 günde. Arti hastanenin bas hekim ve yardimcilari Saglik Bakanligi tarafindan atanacakmis. Istedigini alamiyorsun ise. Tam bir komedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #14 : Mart 14, 2008, 16:07:29 »
bu halka müstehaktır sen oyunu verirsen onlarda yapar

ne zamandır yapmaya calısıyorlardı da zaten simdiye uydurdular

helal olsun bir elimizden almadıkları o kalmıstı

benim vicdanım rahat oy verenler düsünsünnnnnnnnn?????

biraz konuyu siyasilestirdik ama kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #15 : Mart 14, 2008, 20:08:23 »
1 - Emeklilik maaşlarını düşürüyorlar. Mevcut emeklilerin emekli maaşlarına dokunmuyorlar AMA yeni emekli olacaklar için maaşlar düşük hesaplanmaya başlayacak ve bu bir hak kaybıdır ! AKP mevcut emeklilerin hakkı gitmeyecek diyor ve kendini böyle savunuyor. Yeni emeklileri 300 ytl ile nasıl geçinecek ! Mevcutların hakkını savunmak yeterli mi?

2 - genel sağlık sigortası prim diye bişey çıkarıyorlar, aylık gelir 203 ytl nin üstünde olursa para ödeyecekmişiz. ya çalıştığımız şirket primlerimizi neden yatırıyor?

3 - 9000 gün prim yatacak, 25 yıl bir fiil prim yatması demek, özel sektörün bu kadar kötü olduğu bir ülkede bir insanın bu kadar primi yatması mümkün mü? Emeklilik yaşı 65 olacak. Evet kademe kademe yükseltilecek ama bencil olmamak lazım, 65 yaş çok fazla. Ülkemiz şartlarında emeklilik yaşı kadında 50 erkekte 55  olmalıdır (Bence). Daha fazlası için insanların emekli olmaya imkanı olmaz. ne 60 veya 65 yaşına kadar iş bulup çalışabilir ne de primini doldurabilir.

vs.

Uzun lafın kısası, devletin görevi halkının refah düzeyini artırmaktır. İnsanlar için doğru şartları yaratmaktır. İktidarın şişirdiği güzel ekonominin yalan olduğu burada ortaya çıkar. Çünkü ekonomi iyi ve devlet güçlendiyse halkın üzerindeki yükü azaltırdı, ARTIRMAZ !.

Unutmadan sattıklarıda cabası  
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2008, 19:33:15 »
ya simdiki emeklilere dokunmuyorlarmıs eee onların hali zaten icler acısı onlar zaten zar zor geciniyorlar

ya zaten bu ülkede ortalama yas sınırı nedir bilen varmı ben 65 70 arası biliyorum ama emekli olacaz

ikinci maası almadan

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #17 : Nisan 07, 2008, 16:40:29 »
arkadaşlar acizane bu işleri biraz takip ediyorum.dünyanın her tarafından uzmanların,prof'ların,bu işlerle ilgili olan insanların yapılan toplantılarda ortak fikirlerinden birisi şu.:TÜRKİYE  EVET GÜZEL ÜLKEMİZ TÜRKİYE RESMEN BİLİMSEL VERİLERLE SABİT OLMAK ÜZERE HAZİNENİN ÜSTÜNDE OTURAN DİLENCİ.HAZİNENİN ÜZERİNDE OTURUYORUZ AMA MİLLİ GELİRİN YARISI FAİZE ŞUNA BUNA GİDİYOR.GERÇEKTEN İYİ NİYETLİ İNSANLAR OLSA BAŞIMIZDA NE ZAMMA,NE BU KADAR KORKUNÇ VERGİLERE,NE BÖYLE SAÇMA YASALARA GEREK YOK.RESMEN BİZİ SÖMÜRÜYORLAR.GÖZ GÖRE GÖRE.YAHU KÜÇÜCÜK JAPONYA KADAR OLAMADIK.KONYALI BİR YETKİLİNİN AĞZINDAN BİR KONFERANSTA DUYDUM KENDİ KULAKLARIMLA ADAM DEDİKİ; TÜM TÜRKİYEDE BUĞDAY EKMEYİ YASAKLASANIZ KONYADA Kİ BUĞDAY TÜRKİYEYİ BESLER.O ZAMAN MATEMATİKSEL İSPATLA DEDİKİ BU TOPRAKLAR 250 MİLYON İNSANI SORUNSUZ BESLER.KISACA BU KADAR YAZIYORUM.BEN BU AZİZ MİLLETİ TÜRKÜ ,KÜRTÜ İLE LAZI İLE ÇERKEZİ İLE ALEVİSİ SÜNNİSİ İLE SAĞCISI SOLCUSU İLE İNANANI İNANMAYANI İLE SEVİYORUM.SİZLERDE DAHİLSİNİZ ÜZÜLMEYİN.YAHU MESAJ ÇOOK UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN ARTIK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #18 : Nisan 08, 2008, 09:25:45 »
bir iki lafta ben etmek istiyorum baştan söyliyeyim benim siyasal hiç bir ideolojim yok
ben erken emekli olan bir kişiyim şu an yaşım 45 (43 yaşında emekli oldum ) şunu belirteyimki gerçekten tam verimlilik çağımda emekli olarak yurduma hiç bir katkıda bulunamadım şu an gerçekten emekli olduğuma çok pişmanım emeklilik yaşının 65 olarak çok yükseltilmek istenmesine bende karşıyım aslında 55 normal bir sınırdır benim kanımca ......
irfan alver arkadaşım çok güzel örnekler vermiş japonlardan ama birazda çuvaldız gerekli değilmi hangimiz japonlar kadar çalışıyor hangimiz japonlar kadar okuyor (iştisnalar kaideyi bozmaz ) eğer resmi dairelerin %50 si  çalışıp %50 si  yatmasa dahada ileriye gideriz .......
acaba uygar ülkelerdede bizdeki kadar adam kayırma, rüşvet, torpil iltimas vb.... varmı merak ediyorum.....
işe göre adam değilde adama göre iş bizde böyle değilmi
zenginlikten bahsetmişsiniz onada değineyim şu an ülkemizde altın çıkarma çalışmaları yapılıyor irfan alver arkadaşım şöyle yazmış TÜRKİYE EVET GÜZEL ÜLKEMİZ TÜRKİYE RESMEN BİLİMSEL VERİLERLE SABİT OLMAK ÜZERE HAZİNENİN ÜSTÜNDE OTURAN DİLENCİ.HAZİNENİN ÜZERİNDE OTURUYORUZ  yurdumuzun çeşitli yerlerinde altın madeni araması yapılıyor isterseniz bizde toplanalım ve altına hayır kampanyası düzenliyelim  nedersiniz aslında petrolde doğaya zararlı ne gerek var onuda çıkarmıyalım olurmu işte biz böyle uyutuluyoruz medya bize ne gösterirse onu görüyoruz ve rahatımızı çok ama çok seviyoruz bize dokunmasınlarda ne olursa olsun diyoruz
dediğim gibi ben böyle düşünüyorum bu arada allah bağışlasın  iki tane çocuğum var bu yasa onlarıda etkiliyecek

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Dİkkat Herkez Okusun
« Yanıtla #19 : Nisan 08, 2008, 19:20:44 »
aycan kardeş bit tv programında dinledim,orta doğuda petrol sektöründe dönen para atıyorum1 milyarsa otomobil sektöründe dönen para 2,5 milyar denilmişti.ben buna inanıyorum,küçücük japonyanın ki ben onlara tırtıl yiyen adamlar diyorum 8-10 mu ne araba markası var.bizim hiç yok.ortadoğunun kalbinde düşündürücü değilmi?