Gönderen Konu: Sitenin Tanıtımı Hakkında Fikirler ...  (Okunma sayısı 2700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Sitenin Tanıtımı Hakkında Fikirler ...
« : Mart 10, 2008, 14:04:43 »
Site Yönetimimizin duyurmuş olduğu gibi 3 ilimizde organizasyonları yapılan buluşmalardan haberdarsınızdır , bu organizasyon için site yönetimimize ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bende İzmir bölgesinden organizasyona büyük olasılıkla katılacağım. Örnek vermek istersek İzmir buluşması adı altındaki konu bölümümüzde bir haftadır süren görüşmeler sonucunda görüyorumki bu organizasyona katılacak kişi sayısı  2 ila 3 kişiyi geçmeyecek gibi görünmektedir  . Benim şahsi fikrim olarak forum sitemizden kullanıcılarımızın haberdar olmamasıdır. Ben sitemize yaklaşık 2 aydır üyeyim ve bu zaman içerisinde site yönetimizin bir sticker çalışması olduğunu , kısa bir zaman içerisinde de bu stickerların dağıtalacağını biliyorum. Sitemizin tanıtımı konusunda aklıma bir fikir geldi ve bunu sizlerle paylaşmak istedim , umarım yararlı olabilir. Ben aracımı aldıktan sonra bir defa Toyotasa dan telefon ile ulaştılar , bir kere de aldığım bayiden aradılar. Bunun haricinde iki defa Toyotasadan bir defa da aldığım bayiden mektupla bana ulaştılar. Aklımdan geçen bunca görüşmeler ve mektuplaşma sonucunda sitemizle ilgili olarak tek bir konu bile geçmedi. Bu sitemiz için büyük bir dezavantajdır diye düşünüyorum ! Aslında biz işe Toyotasa dan başlamalıyız ardından da Yetkili satıcılardan diye düşünüyorum. Bizler Toyota kullanıcıları olarak büyük bir topluluğuz ve bizi kimse gözardı edemez , bizler var olduğumuz sürece bu marka var olacak , çünkü araçlarını biz kullanıyoruz bununla birlikte yeni araç alacaklar bizlere gelip fikirlerimizi soruyorlar bizler onlara referans veriyoruz ve yeni kullancılar toyotayı seçiyorlarsa bizlerin katkısı yatsınamayacak kadar büyüktür ! Dolayısıyla Toyota Yetkilileri bizlere destek vermeliler , bu nasıl bir destek olacak derseniz ; bizlere gönderdikleri matbuu kağıtlarında Forum sitemizin varlığından bahsetmeliler , bu sitemizden bir kaç cümleyle bahsedebilirler veya sitemizin amblemi ve site adresi olabilir. Toyotasa dan aradıklarında veya bayiden iki , üç cümleyle bile olsa sitemizden bahsedebilirler , veya Toyotasa sitesine üye olduğunuz zaman mail attıklarında yine sitemizden bahsedebilirler. Sitemiz ne kadar çok üyeye sahip olursa gücümüzde o kadar büyük olur diye düşünüyorum , sonuçta bizler için menfaati olacaktır. Sitemizde araçlarımızla yaşadığımız problemlerimizden haberdar oluyoruz , servisler ile ilgili iyi veya kötü yaşadıklarımızdan haberdar oluyoruz. Bunlar siz arkadaşlarımın katkılarıyla da çoğaltılabilir diye düşünüyorum ve sizin düşüncelerinizi almayı sabırsızlıkla bekliyorum herkese iyi günler dilerim.
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Toyota Club Türkiye

« : Mart 10, 2008, 14:04:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2008, 14:21:50 »
Her şeyden önce, ilginiz için teşekkürler.Bu konu daha önce çok konuşuldu.Hatta bizzat ben Toyota Nataş servisine gidip, servis müdürü ile konuştum.Pek sıcak bakmadılar.Hatta indirim bile istedim.Örneğin bizim bastıracağımız bir kart ile forum üyelerine işçilikte %10-%5 gibi bir indirim yaptırmayı önerdim.Adam ilgilenir gibi görünse de sonradan pek beni kaale almadığını düşündüm.
Bu siliceklere forumun adının geçtiği bir kağıt İsmail uşağum tarafından basıldı ve silecek aralarına yapıştırıldı.Ancak beklenilen üye katkısı gerçekleşmedi.Sonuç olarak forumda paylaşıma girmek isteyen kişiler, üye olup aramıza katılıyorlar.Diğerleri 'Mekanik' bölümünde 'Misafir' olarak alacağını alıp, forumda yazışmaya pek yanaşmıyor.Forumun çevrimiçi kişilerine bakarsanız, her daim misafirlerin, üyelerden fazla olduğunu göreceksiniz.Yani yaklaşık (geçen baktım) 180.000 kişi forumdan haberdar.En azından bir kere girip bakmışlar.Üye başvurusunda bulunanların sayısı 5000 civarında ancak gerçek Ad Soyad kuralına uymayanların başvuruları hemen geri çevrildiğinden üye sayımız 2000 civarında.2 yıl önce ben bu indirim için servisle konuştuğumda üye sayımız 300 civarındaydı.Belki adam o yüzden pek ilgilenmedi.
Sonuç olarak en iyi yapacağımız şey şimdilik 'Sticker' olayını halledip araçlarımıza yapıştırmak.
Birebir aracını beğenip gidip birebir konuşup çağırdığım kişiler dahi foruma gelmemekte çünkü...
Ayrıca ne kadar çok üyeye sahip olursak, o kadar da istekler artacaktır.Bir basit 'Sticker' için bile yeterli zamanı bulamadığımız da ayrı bir gerçek.O yüzden bir anda büyümek yerine, yavaş yavaş büyümeyi tercih etmekteyiz.Forumdaki devir daim 4. hatta 5. kuşağını yaşamakta.Ama her geçen gün daha iyiye gittiğimizi de söyleyeyim.
Sabır, sabır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2008, 17:22:54 »
servisler plakalıkları değiştiriyor sürekli. benim plakam yapıştırma ama. plakalıklardaki bilgilerle özel servisleri araştırıp bulan arkadaşlar var. acaba çıkartma şeklinde plakılıklara yağıştırsak sitenin adresini nasıl olur
2006 corolla terra sd

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2008, 17:48:38 »
Bilge Şahine aynen katılıyorum bende bu konuya dikkat çekmek istemiştim en iyi fikir sticker gibi gözüküyor
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2008, 18:00:10 »
bence toyotasa bu foruma destek degil kostek olur
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2008, 21:55:59 »
Hiçbir hükümet, medyaya özgür yazması için destek vermez diye bir şey daha ekleyebilirim Yaman Bey'den ilham alaraktan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2008, 23:24:48 »
Plakalık güzel fikir, sitcker konusunda benimde düşüncelerim vardı ama bir türlü gerçekleştiremedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2008, 00:37:05 »
Sevgili Dağhan Beyin gayretlerini saygıyla karşılıyorum ayrıca sitede onun çok aktif olduğunu da sürekli görüyorum. Saygısızlık etmek istemem ama bu kadar yoğunluğunun içerisinde sitenin bunca yöneticisi varken  bu konuyla ilgili sadece Dağhan beyin gayretleriyle olacak bir şey değil bence. Bu site yöneticilerin sorumluluğunda olabilir ama bu tanıtım için herkesin elini taşın altına koyması , organize bir şekilde taleplerimizin gerekli makamlara ulaşması gerekmektedir diye düşünüyorum. Bu sadece bir teknik servisle görüşülerek olmamalıdır. Hayatımızı idama ettirirken bir sorunla karşılaştığımızda örnek verirsek kalp rahatsızlığımız olduğunda sadece bir doktora mı gidiyoruz ??? kesinlikle hayır bir iki doktora daha gidilip onlarında görüşleri alınıyor , tahliller yapılıyor , ekg çekiliyor derdimize derman bulmak için çaba gösterip emek sarfediyoruz emellerimize ulaşmak için ! Ama görüyorum ki arkadaşlarımız henüz sahaya çıkmadan maçı kaybettiklerini düşünüyorlar siz özel hayatınızda da bu kadar gayretsizmisiniz acaba ? Tüm üyelerimiz olarak bu konuyla ilgili düşüncelerimizi bir emaille gerekli yerlere ulaştırırsak , İmkanı olan arkadaşlarda telefonla , gerekirse yetkili servislerimizin en yukarıdaki yetkilileriyle yüzyüze görüşürse bir sonuca ulaşacağımızdan eminim.Mesela servislerde toyotasanın koymuş olduğu bir kutucuk var müşteri istek ve şikayet kutusu diye buraya bile bu konuyla ilgili görüşlerimizi yazıp atabiliriz. lütfen biraz yapıcı olalım arkadaşlar  , amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değildir. Saygılarımla ...

Alıntı yapılan: Yaman Eligül
bence toyotasa bu foruma destek degil kostek olur
[/quote]

Yaman Bey bu konuyla ilgili olarak Toyotasayla yaşadığınız bir sıkıntı var sanırım bizimle paylaşırmısınız ?
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 11, 2008, 09:39:19 »
Siteyi kalp hastasına da benzettiniz ya, alacağınız olsun
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 11, 2008, 10:18:16 »
ALINTI
bence toyotasa bu foruma destek degil kostek olur [/quote]

Yaman beyin düşüncesine katılıyorum.Bizim bu forumda yaptıklarımız toyotasa nın kontrolünde değil.(Forumu için güzel bir ayrıntı bence.-Yoksa yanılıyormuyum?-)Toyota sa ya da herangi bir firma kontrolünde olmadığı, yönlendiremediği bir guruba destek vereceğini sanmıyorum.Ancak Japonyadaki ilgililere ulaşabilirsek, bahsedilen anlamda bir destek, albiliriz.Oradaki görevlilerin bu durumu destekleyeceklerini, hatta yararlanacaklarını (geri dönüşüm için) düşünüyorum.
Türk insanı para gibidir.Işığa tut, içinde Atatürk'ü göremezsen sahtedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2008, 11:15:36 »
Peki arkadaşlar. Sizlerin düşüncelerinizi okudum. Pek ihtimal vermiyorum ama Toyotasa ile bu konuyu görüşeceğim. Ayrıca ben eski bir matbaacıyım, stıcer çıkartma ilan bunlar benim için zor şeyler değil bu konudada yapabileceğim birşey olursa lütfen bana bilgi aktarın.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 11, 2008, 11:18:14 »
Alıntı yapılan: Adil ULUTAŞ
Peki arkadaşlar. Sizlerin düşüncelerinizi okudum. Pek ihtimal vermiyorum ama Toyotasa ile bu konuyu görüşeceğim. Ayrıca ben eski bir matbaacıyım, stıcer çıkartma ilan bunlar benim için zor şeyler değil bu konudada yapabileceğim birşey olursa lütfen bana bilgi aktarın.
[/quote]

Adil Bey siz toyota da yetkili bayisinde çalışıyorsunuz değil mi ?
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2008, 11:39:28 »
Şunu bilin, yöneticilerinizden biri olarak ben herhangi bir firma ile ortaklığa sıcak bakmıyorum. Sonuçta burada Toyota forumu da olsak bazen Toyota'lara, dağıtıcılara, bayiilere, servislere baya eleştirimiz olmuştur.

Ne kadar modern olduklarını ilan etseler de genel olarak bizim firmalarımız eleştirilerden hiç hoşlanmazlar

Tanıtım amaçlı daha değişik projelerim de var, daha kimse bilmiyor
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 11, 2008, 11:45:38 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Şunu bilin, yöneticilerinizden biri olarak ben herhangi bir firma ile ortaklığa sıcak bakmıyorum. Sonuçta burada Toyota forumu da olsak bazen Toyota'lara, dağıtıcılara, bayiilere, servislere baya eleştirimiz olmuştur.

Ne kadar modern olduklarını ilan etseler de genel olarak bizim firmalarımız eleştirilerden hiç hoşlanmazlar

Tanıtım amaçlı daha değişik projelerim de var, daha kimse bilmiyor
[/quote]

Ortaklık nereden çıktı ki , biz onlarda sadece sponsor olmalarını isteyeceğiz arkadaşlar. Zaten onların markaları biz burada son tüketiciler olarak iyi veya kötü yönlerini eleştiriyor veya övüyoruz , kaldı ki bu en doğal hakkımız asparagas olan bir şey yok sadece gerçekler var ! Tanıtım amaçlı projelerinizi bizimle paylaşırmısınız Alper Bey ?  
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 12, 2008, 19:20:39 »
Alıntı yapılan: Bilge Şahin
Adil Bey siz toyota da yetkili bayisinde çalışıyorsunuz değil mi ?
[/quote]

Doğrudur. Toyota plaza Toyan da satış danışmanıyım.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2008, 09:33:17 »
Sonuçta burası toyota forumu ve eleştiri üzerine yogunlaşmış doğal olarak.
kimse de bu foruma arabamdan cok memnunum diye konu acmaz. şu sorunlu bu bozuk diye acar. e toyotasa bunu destekler mi

burası toyotanın ekşi sözlüğü , cok normal Ş
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2008, 09:56:56 »
ALINTI
Doğrudur. Toyota plaza Toyan da satış danışmanıyım.[/quote]

Sİzden 2007 temmuz da bir araç almıştık komşuma (2008 Corolla yeni kasa) Hatta dizel bi aracınızla test sürüşü yapmıştık.
Ama sizi hatırlayamadım.İsiimler hafızamda pek tutamıyorum.
Türk insanı para gibidir.Işığa tut, içinde Atatürk'ü göremezsen sahtedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2008, 12:09:55 »
Alıntı yapılan: Bülent Demirtaş
Sİzden 2007 temmuz da bir araç almıştık komşuma (2008 Corolla yeni kasa) Hatta dizel bi aracınızla test sürüşü yapmıştık.
Ama sizi hatırlayamadım.İsiimler hafızamda pek tutamıyorum.
[/quote]

Teslim almaya geldiyseniz % 99 aracı ben anlatıp teslim etmişimdir. Ama burdaysanız buyrun gelin bir çay içer tanışırız.
Saygılar.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 13, 2008, 13:59:35 »
Gözlemlediğim kadarıyla insanlar, araç satın alma kararlarını verirken genelde:
- daha önceki tecrübelerine ve marka alışkanlığına,
- çevresinden duyduğu eleştrilere,
- ve bu tür forumlarda (özellikle orta yaş ve daha genç tüketiciler) yazılanlara göre hareket ediyor. Bu nedenle bu forumun Toyota marka araç almayı tasarlayan birisi üzerinde etkisi olmayacağını söyleyemeyiz. Bu ve buna benzer tüm forumların otomobil satıcıları tarafından da yakından takip edildiğine eminim. Fakat üye sayısı ve ziyaret edilme sıklığı ne olursa olsun, Toyotasa ve Toyota yetkili satıcılılarıyla herhangi bir şekilde birebir ticari ilişki içerisine girilmesine ben de pek sıcak bakmıyorum. Fakat şunu yapabiliriz. Adil Ulutaş arkadaşımız gibi yetkili satıcılılarda çalışan kişilerin bu forumda aktif üye olmalarını sağlayabilirsek, hem bir çok sorumuza birinci elden cevap bulma imkanına kavuşabilir, hem de Toyota yetkili satıcılarını buluşma ve tanışma gibi aktiviteleri gerçekleştirebileceğimiz alternatif bir mekan olarak kullanabiliriz. Neden satıcılarda buluşalım diye soran arkadaşlarımız olacaktır. Maalesef Türkiye'de ben de dahil olmak üzere pek çok kimse kendi sağlığına göstermediği özeni arabasına gösteriyor. Elbette mal canın yongası olduğu için pek çok kimse Türkiye şartlarına göre çok yüksek paralar ödeyerek aldıkları araçlarını el üstünde tutuyor. Bu nedenle hiç kimse ister periyodik bakım için olsun isterse da arabasıyla ilgili en ufak bir problem için olsun yetkili servisleri ziyaret edip saatlerce beklemekten kaçınmıyor. İşte bu tür sıkıcı beklemeleri bu forum için bir fırsat olarak değerlendirebiliriz diye düşünüyorum. Bu da benim naçizane önerim  
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 13, 2008, 15:22:04 »
Arkadaşlar ben kendim bireysel olarak Toyotasa'ya , Sabancı Holding'e , İzmirdeki üç tane Yetkili Satıcılara oturup bir mail attım. İzmirdeki Yetkili Servislerimizden olan Akdemir Toyotadan bana geri dönüş oldu ve bana bu konuda yardımcı olabilecek kişinin Toyotasa Pazarlama Direktörü Selim Okutur olduğunu ve kendisinin mail adresini verdiler , konuya ilgi gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum aracımı da onlardan almıştım buda onların müşterilerine ne kadar ilgili ve alakalı olduklarını gösteriyor onları seçtiğimden dolayı çok mutluyum. Sayın Selim Okutur' a bir mail attım umarım sitemizin tanıtımı konusunda bizlere yardımcı olurlar eğer bu konuda destek vermek isteyen arkadaşlarım olursa Selim Beyin mail adresini verebilirim , sonuç itibariyle ne kadar çok talep olursa o kadar ilgi çekeriz diye ümit ediyorum . Saygılarımla herkese iyi forumlar.
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D