Gönderen Konu: Kolestrol / Trigliserid Yüksekliği  (Okunma sayısı 5040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Kolestrol / Trigliserid Yüksekliği
« : Mayıs 12, 2011, 22:17:15 »
Merhabalar,

Geçen haftadan beri sol tarafımda arasıra hafif ağrılar gelip gidiyordu. Kalple ilgili birşey mi var acaba diye düşündüm. Bir kaç gün önce doktora gittim. O da her türlü tahlili istedi benden; kan, İdrar vs vs. Sonuçları bugün aldım genel itibari ile birşey yok ama Kolestrol: 280 Trigliserid: 408 çıktı :( Doktor 1 aylık diye verdi. 1 ay sonra tekrar tahlil yaptıracağım. Aramızda illaki bu tarz sorunlar yaşamış olanlar vardır. Ne tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar, spora başladım, ceviz suyu filan iyi geliyormuş diye okudum. Onu bugünden itibaren denemeye başlayacağım. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

Kolestrol / Trigliserid Yüksekliği
« : Mayıs 12, 2011, 22:17:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Kolestrol / Trigliserid Yüksekliği
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2011, 22:31:05 »
Serkan bey aynı sıkıntıyı yaklaşık olarak 5 yıl önce ben de yaşadım. Bende karaciğer yağlanması ve trigliseid vardı. Ceviz suyu hakikaten iyi geliyor. Cevizi ılık bir suya kabuğunu 1-2 yerinden delerek kabuğu ile birlikte koyun. bardağın ağzını alümünyum folya veya sizin uydurabileceğiniz bir kapak ile kapatın. Sabah aç karna için ve arkasından cevizi yiyin. Bende diyet yaptım. En sevdiğim şeyler yasaktı malesef. Tereyağ, kaymak, zeytin, sakatatlar, hayvansal gıdalar, hindistan cevizi, tavuğun derisi, alkol, sigara vs vs. ben çok kasıntı yaptım ve diyetimi harfiyen uyguladım. Tavsiye üzerine bir de sizde öyle bir sorun yok gerçi ama bende karaciğer yağlanması da olduğu için enginar kapsülü kullandım. 1 ay sonra kontrolüme gittiğimde değerler normale dönmüştü. o günden beridir kontrole gitmedim. şu anki durumumu bilmiyorum ama bir şikayetim yok. Size de geçmiş olsun kafanıza takmayın diyet yaptığınızda ve bazı gıdalardan uzak durduğunuz sürece sorun yok.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2011, 22:38:33 »
Merhabalar,

Geçen haftadan beri sol tarafımda arasıra hafif ağrılar gelip gidiyordu. Kalple ilgili birşey mi var acaba diye düşündüm. Bir kaç gün önce doktora gittim. O da her türlü tahlili istedi benden; kan, İdrar vs vs. Sonuçları bugün aldım genel itibari ile birşey yok ama Kolestrol: 280 Trigliserid: 408 çıktı :( Doktor 1 aylık diye verdi. 1 ay sonra tekrar tahlil yaptıracağım. Aramızda illaki bu tarz sorunlar yaşamış olanlar vardır. Ne tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar, spora başladım, ceviz suyu filan iyi geliyormuş diye okudum. Onu bugünden itibaren denemeye başlayacağım. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Serkan bey aynı sıkıntıyı yaklaşık olarak 5 yıl önce ben de yaşadım. Bende karaciğer yağlanması ve trigliseid vardı. Ceviz suyu hakikaten iyi geliyor. Cevizi ılık bir suya kabuğunu 1-2 yerinden delerek kabuğu ile birlikte koyun. bardağın ağzını alümünyum folya veya sizin uydurabileceğiniz bir kapak ile kapatın. Sabah aç karna için ve arkasından cevizi yiyin. Bende diyet yaptım. En sevdiğim şeyler yasaktı malesef. Tereyağ, kaymak, zeytin, sakatatlar, hayvansal gıdalar, hindistan cevizi, tavuğun derisi, alkol, sigara vs vs. ben çok kasıntı yaptım ve diyetimi harfiyen uyguladım. Tavsiye üzerine bir de sizde öyle bir sorun yok gerçi ama bende karaciğer yağlanması da olduğu için enginar kapsülü kullandım. 1 ay sonra kontrolüme gittiğimde değerler normale dönmüştü. o günden beridir kontrole gitmedim. şu anki durumumu bilmiyorum ama bir şikayetim yok. Size de geçmiş olsun kafanıza takmayın diyet yaptığınızda ve bazı gıdalardan uzak durduğunuz sürece sorun yok.

ikinizede geçmiş olsun,spor ve düzenli ,dengeli beslenmekle kontrol altına alınabilecek bir ( kan yağlanması ) rahatsızlıktır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2011, 22:39:48 »
serkan abi çok takma kafana bende de şeker hastalığı kolestrol tiroid bezlerinde bozukluk ve tansiyon çıktı ama diyetini yaptığın sürece aksilikle karşılaşmazsın için rahat olsun...
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2011, 22:41:46 »

Gökhan bey bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Ben 68 kiloyum ama yemeğe oturduğumda tabağı dolu göndermem :) Her türlü sakatat işkembe, köfte, kokoreç, tavuğun deriside dahil olmak üzere hiç ayırt etmem yerdim. Ama galiba biraz abartmışım.  Trigliserid değerinin olması gereken en fazla 200,  bendeki değer 408 görünce şok oldum gerçekten. Trigliserid yüksekliğini biraz araştırdım felç riski filan var diyordu o zaman tamamen canım sıkıldı. Artık çok daha dikkatli olacağım, bu yaşta bu değerler ilerde beni ne yapar hiç bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2011, 22:43:37 »
serkan abi çok takma kafana bende de şeker hastalığı kolestrol tiroid bezlerinde bozukluk ve tansiyon çıktı ama diyetini yaptığın sürece aksilikle karşılaşmazsın için rahat olsun...

Eren senin durumunu biliyorum kardeşim, aman ha sen dikkat et kendine.

ikinizede geçmiş olsun,spor ve düzenli ,dengeli beslenmekle kontrol altına alınabilecek bir ( kan yağlanması ) rahatsızlıktır..

Saolasın abi, artık bundan sonra birşey yerken bir kez daha düşüneceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2011, 22:49:26 »
Eren senin durumunu biliyorum kardeşim, aman ha sen dikkat et kendine.

tabii dikkat edeceğim abi bi land cruiser 4.5 alıp 450.000 km yapmadan başıma bişey getirmeye niyetim yok yaşasın toyota aşkı beni hayata bağlıyor resmen :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2011, 22:52:23 »
tabii dikkat edeceğim abi bi land cruiser 4.5 alıp 450.000 km yapmadan başıma bişey getirmeye niyetim yok yaşasın toyota aşkı beni hayata bağlıyor resmen :D :D

Neyse alda bizi de gezidirirsin artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2011, 22:54:50 »
Neyse alda bizi de gezidirirsin artık :D
alayımda abi arkasına bide karavan bütün avrupayı gezeriz :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2011, 22:59:49 »
alayımda abi arkasına bide karavan bütün avrupayı gezeriz :D :D

Türkiyeyi gezdik sıra Avrupada mı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2011, 23:02:50 »
abi ben Türkiye'yi gezmeye korkuyorum artık :D :D ne zaman başka bir şehire gitsem başıma bişey geliyor :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2011, 23:24:12 »
Çok geçmiş olsun arkadaşlar,
Değerler çok çok yüksek değil merak etme,
diyet ve spor yapmak yeterli...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2011, 23:41:43 »
Öncelikle geçmiş olsun.3 ay önce yarım televizyon yarım internet arasında gidip gelirken sol tarafıma bir ağrı girdi,ben gecenin ikisi kendimi acile zor attım.Kalp krizinden şüphelendiler değerler normal çıktı.Ertesi gün kalp doktorunda bütün tetkikleri yaptırdım normal çıktı.En sonunda yamuk oturmaktan sinirlerimin sıkıştığı anlaşıldı.Önce fizik tedavi ardından 2 aydır hafif hafif bady yapıyorum.Şükür arılar azaldı ama ters bir hareket yaparsam hala aynı ağrı sol koluma ve göğsüme giriyor.Sol tarafta olan ağrılar tabiki kalp sorununu akla getiriyor fakat başka sebepleride olabiliyor.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2011, 08:09:17 »
Geçmiş olsun Serkan Bey, bu sorunun tek çaresi bence spor yapmak. Tabi yediklerimize de dikkat etmek koşuluyla. Haftada en az bir kez balık yemenizde de fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2011, 09:14:21 »
Geçmiş olsun Serkan Bey, bu sorunun tek çaresi bence spor yapmak. Tabi yediklerimize de dikkat etmek koşuluyla. Haftada en az bir kez balık yemenizde de fayda var.

Teşekkürler abi, allah çaresi olmayan hastalık vermesin. 2 gündür spor yapmaya başladım, birde doktor diyet programı verdi onada uymaya çalışıyorum. Bakalım 1 ay sonra sonuç ne olacak merak ediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 13, 2011, 09:18:34 »
  Çok geçmiş olsun, Hakkı yöneticimize ben de aynen katılıyorum. Vücudan sistemli bir şekilde efor sarfetmesi çok faydalıdır ancak modern! yaşam bunu biraz engelliyor ve daha çok kafamızı meşgul edip strese sebeb oluyor. Bedensel faaliyetlere kesinlikle zaman ayırmak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 13, 2011, 16:05:25 »
110 kiloluk bir doktor olaraktavsiyeler:)  alkış isterim ama:) "accıkda yüzsüzüm":)

1-spor
2-boşuna üzülmeyin %85 genetikdir o yüzden 70 kiloluk birindede yağ yüksek çıkabilir
3-tereyağ ok ama tavuk derisi sakatat yemeyin
4- reklam saymayın "NATURİN - NATURLİNE" marka "öğütülmüş devedikenli bitkisel karışım kapsülü kullanıyorum 2*1
yağı büyük abdest yolu ile atıyorsun kabızlığada iyi geliyor 1 yılda karaciğerimdeki yağlanma grade 4 den 2 ye düştü
ayrıca şeker hastalığı ve insülin dengesizliği içinde otlar var içinde ben hala kullanıyorum...
gaitanız çok yumuşarsa 1 doz atlıyorsun o kadar

öyle kaynatarak falan yapılan şeylerde doz değişken oluyor bazen az bazen çok fazla geliyor ayrıca içinde mantar (aflotoksin) olabiliyor
GNC nin sadece devedikeni olan kapsülleride fena değildir....
kullanın bana duva edeceksiniz:)

İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 28, 2011, 15:07:02 »
Tekrar merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 hafta önce bu konuyu açmıştım. O gün cidden çok moralim bozulmuştu. Bugün tekrar tahlil yaptırdım. Yavaş yavaş değerlerim normal seviyesine dönmeye başlamış  :hurra: Sağlıklı olmak gibisi yok  :)

Eski değerlerim;

Yeni değerlerim;

Herkese sağlıklı ve mutlu günler dilerim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 28, 2011, 15:09:43 »
Tebrikler :alkis: Ama şımarmak yok, aynı ciddiyetle devam :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 28, 2011, 15:12:44 »
Tebrikler :alkis: Ama şımarmak yok, aynı ciddiyetle devam :)

Saolasın abi  :) Ama yarım kokoreçten bişi olmaz herhalde  ::) Hasretinden ölüom  :argh: