0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Geçen haftadan beri sol tarafımda arasıra hafif ağrılar gelip gidiyordu. Kalple ilgili birşey mi var acaba diye düşündüm. Bir kaç gün önce doktora gittim. O da her türlü tahlili istedi benden; kan, İdrar vs vs. Sonuçları bugün aldım genel itibari ile birşey yok ama Kolestrol: 280 Trigliserid: 408 çıktı Doktor 1 aylık diye verdi. 1 ay sonra tekrar tahlil yaptıracağım. Aramızda illaki bu tarz sorunlar yaşamış olanlar vardır. Ne tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar, spora başladım, ceviz suyu filan iyi geliyormuş diye okudum. Onu bugünden itibaren denemeye başlayacağım. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Serkan bey aynı sıkıntıyı yaklaşık olarak 5 yıl önce ben de yaşadım. Bende karaciğer yağlanması ve trigliseid vardı. Ceviz suyu hakikaten iyi geliyor. Cevizi ılık bir suya kabuğunu 1-2 yerinden delerek kabuğu ile birlikte koyun. bardağın ağzını alümünyum folya veya sizin uydurabileceğiniz bir kapak ile kapatın. Sabah aç karna için ve arkasından cevizi yiyin. Bende diyet yaptım. En sevdiğim şeyler yasaktı malesef. Tereyağ, kaymak, zeytin, sakatatlar, hayvansal gıdalar, hindistan cevizi, tavuğun derisi, alkol, sigara vs vs. ben çok kasıntı yaptım ve diyetimi harfiyen uyguladım. Tavsiye üzerine bir de sizde öyle bir sorun yok gerçi ama bende karaciğer yağlanması da olduğu için enginar kapsülü kullandım. 1 ay sonra kontrolüme gittiğimde değerler normale dönmüştü. o günden beridir kontrole gitmedim. şu anki durumumu bilmiyorum ama bir şikayetim yok. Size de geçmiş olsun kafanıza takmayın diyet yaptığınızda ve bazı gıdalardan uzak durduğunuz sürece sorun yok.
serkan abi çok takma kafana bende de şeker hastalığı kolestrol tiroid bezlerinde bozukluk ve tansiyon çıktı ama diyetini yaptığın sürece aksilikle karşılaşmazsın için rahat olsun...
ikinizede geçmiş olsun,spor ve düzenli ,dengeli beslenmekle kontrol altına alınabilecek bir ( kan yağlanması ) rahatsızlıktır..
Eren senin durumunu biliyorum kardeşim, aman ha sen dikkat et kendine.
tabii dikkat edeceğim abi bi land cruiser 4.5 alıp 450.000 km yapmadan başıma bişey getirmeye niyetim yok yaşasın toyota aşkı beni hayata bağlıyor resmen
Neyse alda bizi de gezidirirsin artık
alayımda abi arkasına bide karavan bütün avrupayı gezeriz
Geçmiş olsun Serkan Bey, bu sorunun tek çaresi bence spor yapmak. Tabi yediklerimize de dikkat etmek koşuluyla. Haftada en az bir kez balık yemenizde de fayda var.
Tebrikler Ama şımarmak yok, aynı ciddiyetle devam