Gönderen Konu: 2011 Yaris 1,4 D-4d Terra Sporty yokuş çıkma problemi  (Okunma sayısı 7574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Yaris 1,4 D Terra Sporty
    • www.gersanserigrafi.com
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
Merhaba,
Aracım yaris 1,4 D manuel vites. Yokuşları cıkarken aracı ikinci vitese aldığımda araç kendini çok geç topluyor. Hatta toplayamıyor. Kangoo 1,5 dizel ile aynı yokuşu canavar gibi çıkıyorum. Acaba aracım henüz 700 km. olduğu için mi bu şekilde yoksa yarislerde genel sorun mu bu? Zaten debriyajdan gelen tak siye ses deli ediyor beni.
teşkler...
2011 Yaris 1,4D 4D - Terra Sporty - Sedef Beyaz

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Yaris 1,4 D-4d Terra Sporty yokuş çıkma problemi
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2011, 20:19:03 »
Merhaba Burak;
Aracın hayırlı olsun, toyotaların yokuş çıkamama gibi hiç bir sorunu olmadığı gibi çıkamayacağı yokuşta yok bundan emin ol. Aracına biraz sabır göstermelisin. O daha dünya ile yeni tanışıyor inişli çıkışlı yolları daha bilmiyor yavrucak, onu ürkütmeden yıpratmadan nazik nazik biraz daha kullanmaya devam et. Yaklaşık olarak 3000 km sonra gerçek performansını görebilirsin. Kafanda soru işaretleri varsa 1000 kontrolünde servisine sor. Hatta al yanına servis personelinden birisini çık yokuşları tepeleri ondan yorumlarını alırsın. Ama bence acele ediyorsun. Debriyaja gelince tak sesi mi, tık sesi mi yoksa yay sesi gibi bir ses mi, yay sesi veya tık sesi gibi bir ses ise debriyaj sensöründen kaynaklanan sestir. Merak etme hiç bir problem ve arıza değil. ama tak sesi ise 1000 kontrolünde onu da sor. Hatta debriyaj sensörünü de sor. Aracın tekrar hayırlı olsun. İyi günlerde kullanman dileğimle.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2011, 08:54:46 »
Gökhan Abi,

Umarım dediğiniz gibi olur. 1.000 km bakımı geldiğinde servisin benden çekeceği var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2011, 11:27:59 »
bende  1,33 terra sporty düz vites var. şunu diyebilirim 1000 bakımdan sonra aracın performansı arttı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2011, 22:05:34 »
Merhaba Burak;
1000 km bakımında servisten çok şey bekleme sen talep etmezsen onlar kendi halinde takılıp aracı genel bir kontrolden geçiriyorlar. Yağı eksilmişse ekliyorlar yaklaşık olarak 1,5 saat falan sürüyor. Sakın onları kendi haline bırakma kafana takılan herşeyi sor. Ben 1000 kontrolünde aracımın yanında değildim ama bundan sonraki bakımlarında kesinlikle yanında dikilicem, "Bizim prensiplerimizde müşterilerimizin servis alanına girmesini istemiyoruz, siz bekleme salonunda bekleyin, falan filan" yemez kardeşim. Ben servise güvenene kadar o aracın başında azrail gibi beklerim. Onlar bana babasının hayrına o arabayı vermediler. Ben alın terimle kazandığım paralarla aldım ve aracıma ne yapılıyor ne yapılmıyor kontrol etmek benim hakkım. 1000 kontrolünde sökülen değişen olmadığı için böyle bir talebim olmadı. İyi günler.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GÜÇLÜ MOTOR DAHA AZ YAKAR
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2011, 22:37:06 »
MERHABA.
Toyotanın 2006 yılında Türkiyeye soktuğu 1.4 D4D ler ise daha da kötüydü. Yinede sizinki daha yeni tip motor 205 tork veriyor tabi 1800 dd sonra bu başlıyor yokuşlardada bu size sıkıntı veriyor. CHIPTUNING  size öneririm daha torklu bir arac haline gelmesi (270) tork yakıt sarfiyatınızıda düşürecektir ve istediğiniz anda 115 ps yaşayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi verebilirim.
ERKAN TOKTAŞ
0535 885 30 67
 ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2011, 08:27:28 »
MERHABA.
Toyotanın 2006 yılında Türkiyeye soktuğu 1.4 D4D ler ise daha da kötüydü. Yinede sizinki daha yeni tip motor 205 tork veriyor tabi 1800 dd sonra bu başlıyor yokuşlardada bu size sıkıntı veriyor. CHIPTUNING  size öneririm daha torklu bir arac haline gelmesi (270) tork yakıt sarfiyatınızıda düşürecektir ve istediğiniz anda 115 ps yaşayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi verebilirim.
ERKAN TOKTAŞ
0535 885 30 67
 ::)
Erkan bey,
Chiptunning uygulaması nasıl yapılıyor. Yapıldıktan sonra aracın orjinalliğinde nasıl bir değişme oluyor? Benim uzun yolda aracta hiçbir sorunum yok. ( Uzun yol derken düz boş ve uzun yollar ) En basit örnek dün FSM köprü yolunda 180 km/h hız gördüm. Fakat chiptunning çok sağlıklı bir uygulamamıdır? Aracın hızı artmaıan rağmen yakıt tüketimi nasıl düşebiliyor?
teşkler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2011, 16:17:17 »
Yokuşu 2.viteste ama kac devirder cıkmaya calısıyorsunuz ? o önemli.
eğer 1000 devir gibi cıkmaya çalışıyorsanız elbette cıkamaz,

aynı aracı ben de kullanıyorum oldukca yokuş yerlerde, canavar gibi tırmanıyor,
en yüksek torku eldettiğin hatta biraz daha fazla devirde yokusta sorun olmaz.

ancak dizel yarisin 1 ve 2. viteslere alışmak zor, ben 12.bin km anca alıştım :D
bir de mesela, uzun yolda rampa yolda, vites yükseliyorum düşün ne tork var ufaklıkta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2011, 17:53:35 »
eğer 1000 devir gibi cıkmaya çalışıyorsanız elbette cıkamaz

çok doğru bizim 2006 d4d garaj kapısındaki rampadan deviri minimum 1800 yapmadan çıkmıyor mesela..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2011, 20:51:47 »
MERHABA ARKADAŞLAR şimdi sizi bu konuda biraz aydınlatıyım
 Normalde standart araçlarda yani chıptunıng yapılmamış araçlarda gaza yüklenmezseniz rampalarda sıkıntı çekiliyor 1800 dd sonrasın tork ortaya çıkmaya başlıyor fakat chıptunıng sonrası daha alt devirlerden itibaren mazot beslenmesi yapıldığı için daha az gaza basarak yokuşlardaki hantallık kalmıyor turbo basınc valfide birazda erken açılıyor ve 1800 dd den önce araç torkunu üretmiş oluyor ayrıca 3000 dd cıvarlarında kesilen turbo basıncıda uzamış oluyor yani tork diyagramı açılmış oluyor. örenk kendi arcımın verileri 1.4 yaris d4d  270 tork 120 ps . 3 senedirde kullanıyorum çok memnunum zaten kendim yaptım.
Benim meslek icabı işim bir parçası chıptunıng işlemi birçok benzinli turbo ve diesel turbo araca bu işlemi yaptım tüm müşterilerim çok menun zaten kafasında soru işareti olanlara müşterilerimin telefonlarını verip uygulamanın memnuniyetilerini öğrenmelerinide sağlıyorum yada servisime davet edip araçlarına chıptunıng işlemini yapıyorum test etmek amacıyla. Şu ana kadar yok ben beğenmedim sen aracımı eski haline çevir diyen olmadı zaten uygulama sonrası eski halini isteyemiyeceğiniz kadar bir değişiklik oluyor araçta bu konu haklında daha fazla detay ve test isterseniz görüşmek üzere.
ERKAN TOKTAŞ
0535 885 30 67

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2011, 12:03:18 »
eğer 1000 devir gibi cıkmaya çalışıyorsanız elbette cıkamaz,

aynı aracı ben de kullanıyorum oldukca yokuş yerlerde, canavar gibi tırmanıyor,
en yüksek torku eldettiğin hatta biraz daha fazla devirde yokusta sorun olmaz.

ancak dizel yarisin 1 ve 2. viteslere alışmak zor, ben 12.bin km anca alıştım :D
bir de mesela, uzun yolda rampa yolda, vites yükseliyorum düşün ne tork var ufaklıkta.

Merhaba,

Abi yapma gözünü seveyim. 16 yaşımdan bu yana bir fiil araba kullanıyorum. 1. viteste yokuşa başlıyorum-. Aracı 3000 devir yapıyorum. Seri bir şekilde 2. vitese geçtikten sonra araç bayılıyor..
Chip tuning düşünüyorum bu aralar. Bakalım kısmet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2011, 14:32:12 »
Arkadaşlar benim aracım da 2011 d-4d terra sporty manuel. 2010 aralık ayında aldım. Ankara'da yaşıyorum. Dikmende oturduğum için çok ciddi yokuşlar tırmanıyorum. Yanlız Burak bey'in yaşadığı sorunları ben yaşamadım. Çok dik bir rampada, 4. vitesle tırmanırken aniden fren yaptıktan sonra tekrar 2. vitese attığımda araç çok kısa bir süre sağırlaşıyor yani geç toparlıyor diyebilirim ama dediğim çok ciddi bir rampa çünkü frenajdan sonra motor devri 1000 dev/dak. ya kadar düşüyor yanlız dediğim gibi çok kısa bir süre, 1500 devri geçtiğinde ise torkun arabayı resmen uçurduğunu söyleyebilirim. Bunun da tüm dizel araçlarda olduğunu zannediyorum daha önceden kulladığım marka (ismi vermek istemiyorum) 1.3 dizel motorlu araçlarda Bizim ufaklıkla şu an çok rahat 2. vites ile çıkabildiğim rampalarda 1. vitese geçmek zorunda kalmıştım ve çok şaşırmıştım. Burak Bey, bence siz başka bir 2011 dizel yaris ile bir test sürüşüne çıkın. Böylelikle sorun olup olmadığına karar verirsiniz. Bu arada benim araç 7000 km oldu. Yakıt tüketinm değerleri uzun yolda İstanbul'a giderken otobanda 450 km sonunda 3,8 ortalamayı yakaladım ama çok sabırlı gittim 6. vites 90-110 km hızla. Şehiriçi ise ilk aldığımda 5,7 ortalamam vardı son depoda 5,0 lt lere kadar düştü.
Burak bey sorununuzun bir an önce çözülmesini diliyorum.
Herkese selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2011, 21:36:35 »
HERKESE MERHABA
Sizlere bir davetim var servisimizin resmi açılışı ve 1 haziranda bu chıptunnıg 'le ilgili tüm merak anlatabilirim ve ayrıca kılıma bakım polen kontrol ve temizlik kampanyasıda başlattım eğer kılıma gazınız eksikse basılma bedeli 50 tl dir. Tabi bu konu garanti içindeki araçlar bu konuyla ilgilenirmi bilemiyorum.
   BURAK Bey merhaba sizinle gerçekten tanışmak isterim çünkü size çok ciddi derecede faydam olacak hatta arzu ederseniz chıptunıng yaptığım toyota sahiplerinin fikirlerinide dinlemenizi sağlayabilirim görüşmek üzere.
ERKAN TOKTAŞ
0535 885 30 67   -    0216 420 51 51

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2011, 23:41:15 »
Erkan Bey,

Numaranızı kaydettim. Ben chip tuning ile ilgili görüşmek istiyorum. Aracımın klıma gazı full :) Siz de musaıt olursanız bana ulaşabilirsiniz. Fiyatı ne olur bu chip tunıng ın? Kaput açıldığında belli olur mu?

554 488 84 75

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2011, 22:45:23 »
SELAM BURAK BEY
Bu gün bir aurıs sahibi garajımdan çıktıktan 2 saat sonra geri geldi boynuma sarıldı biliyormusunuz çok mutsuz ve pişman olmuş aracı aldığına sonra bütün bu pişmanlığı gitti haberiniz olsun görüşmek isterseniz numarasını verebilirim.