Gönderen Konu: ----uygun şerit ----  (Okunma sayısı 2517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
----uygun şerit ----
« : Mayıs 11, 2011, 11:27:25 »
Evet sansasyonel başlık ile ilginizi çektiğime göre asıl konuya girebilirim :D

Arkadaşlar her sabah ve her akşam işe gidip gelirken ankara-istanbul D100 karayolunu kullanıyorum.Her zaman aynı şeyler... yol, 3 şerit+emniyet şeridi.Ne hikmet ise sol şerit devamlı dolu, sağ şerit ise genelde bomboş.Öndekine önce bir miktar yaklaşıp hızına uygun şeride gitmesini bekliyorum.Elbette tık yok adamda/adamiyede :) .Sonra ışıkla işaret verip yol istiyorum ; genelde şöyle bir ters bakış ve aynen yola devam.Eh binde bir yol veren oluyor.Yol verende genelde sinyal vermeden sağ şeride geçiyor :)

Birde özellikle istanbulda trafikte iken takip mesafesi için makul ve olması gereken ara bırakıyorum sonra geliyor kendini akıllı vede şoför sanan bir ultra gerizekalı dalıyor araya.Adeta üstüne çıkacak benim araç;elbette benden fren ....

-Trafikte hareket şekli o toplumun ortalama kültürel gelişmişliğini gösterir.Biz kimseye saygı duymaz isek kimseden saygı beklememeliyiz.
-Her sürücü hızına uygun şeritte seyir etmeledir.
-Emniyet şeridi acil durumlar içindir kendini uynık sananların kullanımına mahsus değildir.
-Daha sarı ışık yanarken kornaya asılmak en büyük edepsizliklerdendir ve de tehlikelidir.

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

----uygun şerit ----
« : Mayıs 11, 2011, 11:27:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: ----uygun şerit ----
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2011, 12:25:06 »
Arkadaşlar her sabah ve her akşam işe gidip gelirken ankara-istanbul D100 karayolunu kullanıyorum.Her zaman aynı şeyler... yol, 3 şerit+emniyet şeridi.Ne hikmet ise sol şerit devamlı dolu, sağ şerit ise genelde bomboş.Öndekine önce bir miktar yaklaşıp hızına uygun şeride gitmesini bekliyorum.Elbette tık yok adamda/adamiyede :) .Sonra ışıkla işaret verip yol istiyorum ; genelde şöyle bir ters bakış ve aynen yola devam.Eh binde bir yol veren oluyor.Yol verende genelde sinyal vermeden sağ şeride geçiyor :)

Birde özellikle istanbulda trafikte iken takip mesafesi için makul ve olması gereken ara bırakıyorum sonra geliyor kendini akıllı vede şoför sanan bir ultra gerizekalı dalıyor araya.Adeta üstüne çıkacak benim araç;elbette benden fren ....

-Trafikte hareket şekli o toplumun ortalama kültürel gelişmişliğini gösterir.Biz kimseye saygı duymaz isek kimseden saygı beklememeliyiz.
-Her sürücü hızına uygun şeritte seyir etmeledir.
-Emniyet şeridi acil durumlar içindir kendini uynık sananların kullanımına mahsus değildir.
-Daha sarı ışık yanarken kornaya asılmak en büyük edepsizliklerdendir ve de tehlikelidir.

Size sonuna kadar katılıyorum Mehmet Ali bey, insanlarımız çok bencil ve de uyanık oldukları için onlar kurallara uymuyorlar. Daha eşşeğe bile binmemiş adamlar araba sahibi olup trafiğe çıkınca böyle oluyor.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2011, 14:09:57 »
İstanbul şehir içi trafiğinde de TEM ve E-5'te aynı durum var. Millet sürekli sola kaçıyor ve bu yüzden de ilk tıkanan şerit sol kısım oluyor :D  Ben genelde orta ve sağ şeritten gidiyorum ki bu şeritler sola göre daha hareketli kalıyor yoğun trafikte. Az fren yapmak istiyorsanız orta ve sağ şeritler daha kullanışlı ve akıcı. Bizim ülkemizde nedense hızlı kullanmak marifet olarak görülüyor, yani "siz ne kadar hızlı kullanırsanız, ne kadar makas atarsanız, ne kadar agresif sürerseniz o kadar iyi sürücüsünüz demektir" şeklinde bir anlayış var. Hal böyleyken trafikteki tıkanmaların sebebi aslında dikkatsizlik olduğu kadar "çok sık şerit değiştirmeler" den ötürü, çünkü dikkat ediyorum sapağı kaçırmamak için en sol şeritten bir anda sağa doğru iki-üç şerit değiştiren ve boşalan şeride bir anda sinyal vermeden geçen o kadar sürücü var ki bu sebepten dolayı çarpmamak için diğer sürücüler hızlarını azaltmak zorunda kalıyorlar ve şeritlerde ani yavaşlamalar meydana geliyor. Yasak olmasına rağmen en sol şeride şehirler arası otobüslerin geçmesi de üstüne kapak oluyor zaten, 18-20 tonluk (boş ağırlığı 16-18 ton) araçla 120 km/h normal karşılanıyor resmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2011, 15:37:39 »
vallahi İzmirde  belli yerlerde  ne  hikmetse  sağ şerit  akar, bende  oradan  tinton tinton  giderim ( 30-40 km/h ile  anca  gidiyor ) .  daha  ilginc  olanı herkez  görür ama  geçmez sağa :D
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2011, 16:13:44 »
"sağdan gidiver be adam ölür müsün?" diyerek gerginlik yaratasım geldi....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2011, 16:59:57 »
araçla ve araçsız hep sağdan giderim; para bulurum diye :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2011, 10:40:43 »
İstanbul-Edirne arası çift şeritli otoyolda, sağ şeritten gitmek için cidden sabır gerekiyor. Hızlan, yavaşla ayrı bir dert. Sol şeritte de acelesi olan lüks araçlar rahat vermiyor. Hangi akla hizmet çift şerit yapılmış anlamak mümkün değil.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2011, 10:43:50 »
ben normal yorum yapmıştım oda mı silinmiş
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2011, 12:37:16 »
ben normal yorum yapmıştım oda mı silinmiş

Benim normal yorumlarımda hep siliniyor nedense

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2011, 12:39:30 »
Eğer bulunduğunuz şehirdeki kavşak ve belirli noktalarda herhangi bir sebeple sol şeridin yavaş aktığını bilirseniz gideceğiniz yere %50 daha çabuk gitme şansınız var...Süper oluyor hop geç sağa geç göbeği hopp geç sola devam et.
Hophophop değiş tonton:)))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2011, 12:41:07 »
Kemal hocam sitenin yaramaz çocuğu kim diye bir anket olsa valla oyum direk sana gider.Yaşama sevincine hayranım...

Düzeltme tarafımdan talep edilmiştir.Sayın yöneticime teşekkür ederim.Ben başlık düzeltmesi istemiştim ama kendileri öyle uygun görmüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2011, 14:11:40 »
Eğer bulunduğunuz şehirdeki kavşak ve belirli noktalarda herhangi bir sebeple sol şeridin yavaş aktığını bilirseniz gideceğiniz yere %50 daha çabuk gitme şansınız var...Süper oluyor hop geç sağa geç göbeği hopp geç sola devam et.
Hophophop değiş tonton:)))))))

Dikmen caddesini çıkarken bayılıyorum kendime hatta birgün babam "kızım sen ne diye uğraşıyosun ki alalım bi magirus Dikmen-Kızılay hattında çalış" dediydi.... istanbul yolu ayaş yolu benden sorulur ayrıca... hoopp hooppp sağ sol....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2011, 14:14:39 »
Trafik canavarı  olurda trafik meleği olmaz mı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2011, 14:31:14 »
Türkiye'de sol seritlerin sürekli dolu olmasının nedeni gayet basit. Çok agresif araç kullanıyoruz ve takip mesafesine uymuyoruz. Belirli bir mesafe sonra herhangi bir nedenle sola dönmesi gerekecek olan bir sürücü orta veya sağ şeritten giderken sürekli olarak dikiz aynasından uygun anı kollayıp ani manevralar ile sola geçmeye uğraşacağına sürekli soldan gitmeyi tercih ediyor. En azından ben böyle yapıyorum çoğu yerde ve daha az risk almış oluyorum. Eşime de verdiğim ilk öğüt bu olmuştu. "Ne olursa olsun her zaman gidebildiğin en yüksek süratte soldan git. Kontrol sende olsun. Seni geçmek isteyen zaten fırsat bulabilirse sağından geçer. Zaten herkes sol meraklısı olduğu için gerektiğinde sağa geçmen de, sağdan sola geçmene göre çok daha kolay olacaktır. Hangi şeritte gidersen git, her zaman sağ dikiz aynasını daha fazla kullanmaya dikkat et. Belirli bir seviyeye gelene kadar sağdan gitmemen senin hayrına olacaktır çünkü takip mesafesine uymayan ve o yolun veya şehrin ortalama trafik akışına uygun makul hızın üzerinde (yasal demiyorum özellikle) seyreden sürücüleri kollayıp sola geçebilmen senin için her zaman risk oluşturacaktır"
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 12, 2011, 19:55:13 »
Biraz kal,sk bir söylem olacak ama eğitim şart.Kişiler ehliyet alırken bu eğitim verilmiyor.Oysa çizgiler o kadar çok şey anlatır ki.Bazen yavaş gitmekte tehlike yaratır.İşte ben özellikle bu noktaya dikkat çekmek isterim aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 12, 2011, 22:37:56 »
Eğitimden ziyade zeka testi yapmak gerekiyor ehliyet sınavıyla beraber. Ciddiyim bu söylemimde. Adam çakal olduğu için değil de salak olduğu için hata yaptığında hem kızamıyorsunuz hem laf anlatamıyorsunuz işin kötüsü.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 12, 2011, 23:04:14 »
yazdıklarınıza katılıyorum ancak trafiğin akışına uygun 90-100 km ile sol şeritte giderken 150 ile gelip de deli gibi selektör yapan akıl fakirlerine kızdığım kadar sol şeritte 60 ile gidenlere kızmıyorum. marifet hızlıdan ziyade güvenli seyahat etmek değil midir? birde şu var trafiğin akışını yavaş araç kullananlar mı yoksa sürekli şerit değiştirenler mi daha çok bozuyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 13, 2011, 10:40:09 »
Sürekli şerit değiştirenler daha çok bozuyor. Heleki ani hareketlerle şerit değiştirenler insanın ağzını daha çok bozuyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.