Gönderen Konu: BRC mi Atiker mi?  (Okunma sayısı 23649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
Ynt: BRC mi Atiker mi?
« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2011, 11:08:58 »
Mesut Bey çok güzel özetlediniz.
Ben bu servisleri görmedim öneri üzerine yazdım.
Önce Atiker e gideceğim içime sinerse orda dönüşüm yaptıracağim .
Yok sinmezse bütçemi zorlayıp BRC diyeceğim.
Herkese teşekkür.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2011, 11:08:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Mayıs 14, 2011, 16:07:46 »
Bence zavoli toyotoya çok uyumlu,memnununum,tavsiye ederim.
Alanyada 1400 TL ye takıyorlar.
en önemlisi iyi bir servise taktırınız..
İYİLER BİR GÜN MUTLAKA KAZANIR..YETER Kİ SABRETMESİNİ BİL ..=))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 23, 2011, 23:43:32 »
ne taktı ki acaba ?!?  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5600
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 26, 2011, 00:57:16 »
bence tereddüt etmeden atiker taktırın.kalite falan hikaye.4 sene brc kullandım rover aracımda,sorunu hiç bitmedi.dönem dönem iyi çalışsada şu an düşününce kötü bir izlenimle kaldım.18 ay ,2006 model versoda atiker kullandım.tek kelime ile mükemmeldi.4-5 ay 2010 model avensiste kullandım yine sorunsuz.yani çok iyi izlenimlerle kaldım.kim diyebilirki atikerde 10 lt yakan bir araç brc veya başka markada 9 lt yakar,yada aracın çekişinde fark var.böyle bir yakıt farkı yoksa ve performansta fark yoksa neden daha fazla para verelim.üstelik parça konusunda bir örnek vereyim.bir  benzinlikte doldurduğum gazda su olduğu ortaya çıktı.gazcıya gittim ve bütün hattın temizlenmesi,tankın,tank valfinin,filtrenin,enjektörlerin değişmesi gerektiği söyledi.bütün bu işlemi kaça yaptı biliyormusunuz? 300 tl.burada tank ve valfin fiyatı 220 tl civarı.geri kalan parçaların parasını siz hesaplayın.brc kullanırken periyodik bakım için 100 tl veriyordum.yaptıklarımı? sadece filtre değişikliği ve orayı burayı kontrol etmek.bir takım encektörü bile 60-70 tl değiştirebiliyorsam,atikerden neden korkayım.
2017 platinyum Verso premium.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 26, 2011, 08:37:54 »
Merhaba ;

Siz aracınızda sorun yaşamış olabilirsiniz.Kullandığınız rower marka aracın her yerde servisi ve de yedek parçası ayrıca işten anlayan profesyonel servislerini bulmak çok zor.Benim servisime  montaj için gelen rowerların %80 ne ben montaj yapmıyorum çünkü genelde yorgun ve sorunlu oluyorlar (sizin aracınız çok iyi olabilir!)

Sormuşsunuz ya kim söyleyebilir ? Ben söyleyebilirim ki BRC de ki ve üst sınıf ürünlerdeki istikararlı yakıt tasarrufunu diger markalarda bulamazsınız ,bunu her türlü size ispat edebilirim.

Servis tarafından fahiş fiyatlar alınması malesef sizin eksikliğiniz .Yeni ürünün daha ucuz olduğunu bile bile neden daha fazla ücreti bakım için veriyorsunuz!!!

BRC nin periodik bakım ücreti ( gaz filitresi ,kaçak kontrolu ,su ve gaz bağlantı ekipmanlarının kontrolu ve gaz ayar ücreti ) 30 TL dir. Siz neden bu kadar çok ücret ödediniz ? Madem servis bu kadar çok ücret ,istedi neden merkeze bu durumu bildirmediniz.

Atikerin kullandığı enjektör ün 60 TL olduğunu nerden çıkarıyorsunuz ? Şuan waltek enjektörler piyasada 150 TL ile 200 TL arasında montaj yapılıyor.

Siz üründe ve de serviste bir talihsizlik yaşamış olabilirsiniz bunu genellemenin bir anlamı yok.

2010 valve matik avansiste 5 ay sorunsuz kullanabilirsiniz ; çoğu marka bu kadar kısa sürede sorunsuz çalışır aynı memnuniyetin 4-5 yıl kullanımda yaşanması önemli olan diye düşünüyorum.

Herkesin tercihine saygılıyız ve herkesin LPG ile sorunsuz günler geçirmesi taraftarıyız .Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 29, 2011, 11:00:32 »
ben tabi görüşümü bildirdim.siz neden bukadar brc savundunuz anlamadım.rovere lpg taktığımda aracım 3 yaşında ve 50 bin km civarıydı.4 sene boyunca rover 25 aracım brc lpg kitiyle ortalama 100km/9-10 lt gaz yaktı.verso aracımdada yakıt tüketimi aynı seviyedeydi,hatta avensiste yakıt tüketimim aynıydı.ben her depoda nekadar ortalama yakıt yakıldığını ölçen biriyim.benimde yazdıklarım için dayanaklarım olduğunu düşünebilirdiniz.performans konusuna zaten girmiyorum.gidip güç ölçümü falan yaptırmadım.daha çok his konusu olduğundan o konuda kesin bişey söylemek istemiyorum.bakım konusunda haklısınız.fakat ben aracıma lpg taktığımda lpg hala tartışılıyordu.heryerde brc serviseri yoktu.bakım için zar zor vakit ayırmışken birde 30 km geçip servise gitmişken ve bakım için 100 tl'lik bir kit hazırladık biz bakımı bununla yapıyoruz ve bunu öneriyoruz.denildiğinde çok fazla seçeneğiniz kalmıyor.atiker parça fiyatlarına gelince ben ödediğim parayı yazdım sonucu siz çıkarın.bence herkesin görüşüne saygı duymalısınız.orda yanlış burda yanlış yaptınız diyeceğinize,bazı şartların illa sizin düşündüğünüz gibi gelişmediğini düşünebilirsiniz.zaaten burda herkes genel bilgiler paylaşmaya çalışıyor.hiç kimse ayrıntılara girip birilerini sıkmak istediğini sanmıyorum.bu arada atiker bayim yok sadece kullanıcıyım.saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #26 : Mayıs 29, 2011, 13:07:42 »
LPG kiti seçimi aracı ne kadar kullanacağınız ile alakalı bir durum bence...
Derseniz ki ben aracımı 1-2 yıl içerisinde satarım şimdilik idare etsin derseniz  Atiker taktırın, ama yok ben satmayı düşünmüyorum kalite önemli derseniz BRC tavsiyemdir çünkü;
LPG kitlerinin en önemli parçaları yakıt enjeksiyonlarıdır ve enjeksiyonların kalitesi ve yapısı yakıt ekonomisi ile doğrudan orantılıdır.
Atiker kitlerin enjeksiyonlarında yaylı bir yakıt debisi ayarlama sistemi kullanılmaktadır, malumunuz bütün yayların bir yorulma ömürleri vardır (bu içerisinde yay olan herşey için geçerlidir) bu ömürde siz aracınızı kullandıkça azalacak ve zamanla yakıt tüketiminizde tutarsızlıklar ortaya çıkaracaktır. Ama BRC kitlerinde enjeksiyon yapısı mekaniktir ve yay ömrüne bağlı bir enjeksiyon ömrü söz konusu değildir. Başlangıçtada söylediğim gibi bu sizin tercihinizle alakalı bir durum.
Saygılarımla...
2007 1.6 Avensis Elegant M/T
2005 1.6 Corolla Terra A/T
1998 1.6 Corolla XEi LTD M/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 29, 2011, 16:29:50 »
Remzi Bey Merhaba;

Amacım kesinlikle polemik yapmak değil.Ben herkesin düşüncesine saygılıyım ki yazımın sonunda da bunu belirttim.Fakat siz yazınıza KALİTE HİKAYE diye başladınız ;benim anlatmak istediğim bu işin hikaye olmadığıdır.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 29, 2011, 19:54:43 »
Remzi Bey Merhaba;

Amacım kesinlikle polemik yapmak değil.Ben herkesin düşüncesine saygılıyım ki yazımın sonunda da bunu belirttim.Fakat siz yazınıza KALİTE HİKAYE diye başladınız ;benim anlatmak istediğim bu işin hikaye olmadığıdır.Selamlar...
Haklısınız biraz iddialı bir açıklama olmuş.sözümü geri alıyorum.saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 29, 2011, 22:11:03 »
 şahin mi almalıyım yoksa ferrari mi gibi bişey olmuş bu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 30, 2011, 04:55:34 »
ben hala aynı şeyi merak ediyorum fuat bey neyi tercih etti? :)
yav insanlar forumu kullanıp atıyor arkadas...:) :D konuyu açan ortalarda gözükmüyor... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 30, 2011, 08:04:50 »
Herşey çekirdek için miydi? kendimizi kullanılmış hissediyoruz :D :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 31, 2011, 00:04:30 »
Herşey çekirdek için miydi? kendimizi kullanılmış hissediyoruz :D :D
abi bundan sonra siftah yapmış toyotacıların konusuna yorum yapıp kendimi yormucam zaten siftahı yapıp gidiyorlar :)) olan bize oluyor :D bu konuda kaç tane ağır yaralı kaç tane kavga çıktı ama sonuç!! siftahı yap git !! yok öle yağmaaa :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2011, 10:55:42 »
Dün sağ kulağımda bir çınlama hissettim acaba Toyota forumundaki konudan mı diye bakayim dedim gerçekten de Necati Bey kulaklarımı çınlatmış ben de  işi daha ileri boyuta  taşımadan yazayim dedim..:)
Şaka bir yana henüz dönüşüm yaptıramadim daha  doğrusu bir süre erteledim arabanın vizesi Eylül de yazında planladığım yolculukları araç yerine uçakla yapmak şansı doğdu.
Bu sebeple paylaşamadım.
Herkese selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #34 : Haziran 24, 2011, 02:00:25 »
Onu bunu bilemem ama daha önceki aracımda Atiker vardı şimdiki aracımda BRC var.
Atiker' in enjektörleri daha çok ses çıkarıyordu. BRC' de duymuyorum.
Bulunduğum yerdeki Atiker servisinde bakım ücreti 50 tl ama 40 TL' ye yaparız diyorlardı. 40 tl veriyordum.
BRC taktırdığım yerde bakım ücreti 10 TL yada 20 TL olması lazım.
Ben sevdim BRC' yi.
Birde taktırdığım yerde kampanya var. İlk 50 TL gaz hediye ve lastik tamir kitide hediye.
1500 TL 10 taksit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 24, 2011, 02:34:21 »
ben şahsen brc kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım ancak aracımda atiker var ve yaklaşık 15.000km oldu, gaz filtresi değişimi dışında daha servise gitmedim,, ayrıca aynı marka ile 200.000km yol yapan aracı da biliyorum, en ufak bir sorun yaşamamışlar henüz,, yani satacağınız araca veya kötü eski bir otomobile atiker taktırın, ömürlük arabanıza brc taktırın demeye gerek yok, 200bin yapan araç daha 4-5 yaşında araç, tamamen tercih ve ekonomi meselesi,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 24, 2011, 09:48:43 »
BRC +1

Onu bunu bilemem ama daha önceki aracımda Atiker vardı şimdiki aracımda BRC var.
Atiker' in enjektörleri daha çok ses çıkarıyordu. BRC' de duymuyorum.
Bulunduğum yerdeki Atiker servisinde bakım ücreti 50 tl ama 40 TL' ye yaparız diyorlardı. 40 tl veriyordum.
BRC taktırdığım yerde bakım ücreti 10 TL yada 20 TL olması lazım.
Ben sevdim BRC' yi.
Birde taktırdığım yerde kampanya var. İlk 50 TL gaz hediye ve lastik tamir kitide hediye.
1500 TL 10 taksit
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 24, 2011, 22:07:26 »
Bu konuda ihtisas yapmış bir abimiz der ki; Brc evet Atikerden iyidir ama çok fark etmez, biraz etiket meselesi; ancak LPG olayında en önemli olan montaj ve ayarlama işlemidir. Gerçektende atikerli aynı marka ve modeldeki iki araç arasında bile randıman farklılıkları olabiliyor. Montaj ve ayarlama emniyet açısından da çok çok kritik.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 24, 2011, 23:03:59 »
2006 corolla hb aracıma 30000 km de iken otomotiv teknikeri bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aklımda binbir düşünce ile atiker taktırdım. 55000 km ye kadar hiç sorunsuz kullandım. ve özel sebeplerden dolayı aracımı sattım. aracı alan bir arkadaşım olduğu için araçta hala hiçbir sıkıntı olmadığının haberini alıyorum. yeni aracıma lovato taktırdım. 1300 tl ye. ayrıca atikerin servis ağı çok geniş, parça bozulmalarında hiç beklemeden adamlar yenisini takıyorlar. ama brc de sanırım tamir yoluna gidiyorlarmış(yanlış biliyor olabilirim). bu da beklemelere yol açar haliyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 25, 2011, 07:39:32 »
Merhaba ;

Maalesef yanlıs bılıyorsunuz.BRC de garantı ıle pek fazla ısınız olmaz cunku BRC nın arıza oranı cok ama cok dusuktur.Sayet urunde bır arıza varsa bu anında yenısı ıle degıstırılır.Bılgılerınıze ...

2006 corolla hb arac?ma 30000 km de iken otomotiv teknikeri bir arkada??m?n tavsiyesi üzerine akl?mda binbir dü?ünce ile atiker takt?rd?m. 55000 km ye kadar hiç sorunsuz kulland?m. ve özel sebeplerden dolay? arac?m? satt?m. arac? alan bir arkada??m olduïu için araçta hala hiçbir s?k?nt? olmad?ï?n?n haberini al?yorum. yeni arac?ma lovato takt?rd?m. 1300 tl ye. ayr?ca atikerin servis aï? çok geni?, parça bozulmalar?nda hiç beklemeden adamlar yenisini tak?yorlar. ama brc de san?r?m tamir yoluna gidiyorlarm??(yanl?? biliyor olabilirim). bu da beklemelere yol açar haliyle.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ