Gönderen Konu: yerden yükseltmek  (Okunma sayısı 17166 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
yerden yükseltmek
« : Mayıs 10, 2011, 01:17:31 »
arkadaşlar bugun şöyle bişey duydum malum efsanelerin altı yere yakın.bunu yukseltmek için doblo lastiği taktiran olmuş.olabılırmi ?
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Toyota Club Türkiye

yerden yükseltmek
« : Mayıs 10, 2011, 01:17:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: yerden yükseltmek
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2011, 03:46:54 »
olabılırmi ?

Olamaz...

Birincisi;
Doblonun Lastik ebatı zaten corolla ile aynı.. Yani İkiside 175/65/14 veya 185/65/14 ebatında lastikle satılır.. Ve aynı ebatta olduğu sürece o jant ve lastiği kimin ürettiği farketmez. Ölçü yine aynı ölçüdür..

İkincisi;
Zaten Lastiğin ölçüleri daha büyük olsa bile aracınıza takamazsınız.. O zamanda zaten lastik çamurluğa sürter. Ayrıca Hem aracınızın çekişinde düşme olur , hemde daha çok benzin yakar..

Ancak bunu duyduğunuz kişiyide yalancı çıkartmak istemem ve şöyle bir durum olabilir ki;
Mesela lastik havası normalden fazla basılan aracın altı yerden 1 - 1,5 cm kadar yükselebilir. Aynı bu mantıkla düşünürsek, sert hamurlu lastikleri kullanırsanızda aynı şekilde belki 1cm kadar bir fark olabilir. Fiatların orjinal lastiği olan Pirelli belki daha az esniyor olabilir. Ama dediğim gibi bu yönden farkediyorsa bile fazla 1 - 1,5cm fark eder. Yani denemeye değecek birşey değil.

Aracınızı nasıl yükseltebilirsiniz?
Aslında aracın orjinal üretimleriyle oynanmasını asla tavsiye etmem ama illa ki:''Ben gafaya goydum, corollayla off road yapcam'' derseniz. Bunun için aracın teker çapını büyütmek gibi riskli şeyleri bile göze almışsanız , Bide zaten yüksek hızlara çıkmıyorsanız , Aracınızı yükseltmenizin Abartılacak kadar büyük bir risk taşımayacağına inanıyorum..
Ve aslında bunun çok basit bir yöntemi var. Amortisörcüler aracın amortisör yaylarının üzerine uygun ölçüde simit biçiminde kauçuk bir parça yerleştiriyor ve aracınızı 75tl karşılığında 3 yada 5 cm yükseltebiliyorlar.

AE101lerin altı yere yakınmı?
3 yıl öncesine kadar söylenilenlere aldanıp bu araçların altının yere yakın olduğuna inanırdım.. Ama kendim araba kullanmaya başladıktan sonra anladımki Corollaların altı yere yakın falan değilmiş.. Hani belki Şahinden doğandan daha yakın olabilir ama 90lı yılların modellerine baktığımızda corolladan çok daha alçak araçlar var. Aslında corollanın yalnızca arkası yere yakın ve bu durum büyük bir sorun oluşturmuyor. Oysa mesela bazı araçlar var ki altları hakikaten çarpmalara karşı büyük risk taşıyor. 97 model passatı kullandığımda resmen ''Corollanın Paçalıklarına kurban oluyum'' demiştim.. Çünkü aracın ön kısmı yere gerçekten çok yakın ve tümsekten geçerken ya karteri yada direk şanzumanı vuruyorsunuz.
Emin olun Türkai'ın 5cm alçaltılmış Rollası bile kullanım olarak daha az risk yaşıyor. :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2011, 16:40:17 »
İsa bey, arkaları yükseltmek istiyorsanız helozonlar arsına ya plastik takoz koydurmalısınız( ki tavsiye etmem esneklik kayboluyor, rahatsız ediyor) ya da arka amartisörlerde üzeine helezonların bindiği tablayı 3-5 cm yukarı kaynattırmanız lazım. İşinin ehli bir tornacı ve kaynakçı lazım. Ben bu şekilde 4 cm kadar yükselttim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2011, 17:00:34 »
erdem bey ve murat beye cevapları icın tesekkur ettım.evet bazı abuk sabuk hız kesıcı dıye uygulanan yontemler de canımı sıkıyor.ama ekstra bısey yapmaktansa aracıma gore yolcu alacam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2011, 17:25:20 »
hatta hiç yolcu alma
sana ne ya
 milletin taşıyıcısımısın
bırak domuşla gitsinler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2011, 22:38:43 »
hatta hiç yolcu alma
sana ne ya
 milletin taşıyıcısımısın
bırak domuşla gitsinler
:):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2011, 22:55:00 »
Aracı yükseltirseniz yol tutuşu çok düşecektir bence yükseltmek yerine spor amortisör taktırabilirsiniz. Spor amortisörler sert olduğundan yaylanma daha az olacaktır dolayısıyla arabanın altının yere vurma gibi bir durumla daha az karşılaşırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2011, 02:15:15 »
hatta hiç yolcu alma
sana ne ya
 milletin taşıyıcısımısın
bırak domuşla gitsinler
hiç yolcu almasam arabayı nie aldım motorsiklet alırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2011, 02:48:42 »
bizde de 2003 corolla var arabada 4 kişi varken tümsekler çok zevkli oluyor bir ucunden girip diğer ucundan çıkıyorum tümseğin ama altı değil egzos borusu çok yakın yere :D :D
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2011, 22:39:13 »
öncelikle aracın yüksekliğini helezonlar belirliyor. uzun yıllar boyu kullanım sonucu helezonlar özelliğini kaybedip yumuşuyor. benim 99 ae111 de aynen öyle oldu. helezonları yeniledim şu an gayet memnunum. sizede helezonlarınızı ve gerekiyorsa amotisörlerinizi yenilemenizi tavsiye ederim. izmirde benim ustam havalı bir sistemle aracın yüksekliğini istediğiniz zaman ve istediğiniz kadar yükseltip alçaltmanızı sağlayan bir sistemi kompresör dahil 600 tl gibi bir fiyata yaptıklarını söylemişti.
Mesut İNAL B Rh (+)

YİNE YENİ YENİDEN TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Mayıs 17, 2011, 22:51:57 »
öncelikle aracın yüksekliğini helezonlar belirliyor. uzun yıllar boyu kullanım sonucu helezonlar özelliğini kaybedip yumuşuyor. benim 99 ae111 de aynen öyle oldu. helezonları yeniledim şu an gayet memnunum. sizede helezonlarınızı ve gerekiyorsa amotisörlerinizi yenilemenizi tavsiye ederim. izmirde benim ustam havalı bir sistemle aracın yüksekliğini istediğiniz zaman ve istediğiniz kadar yükseltip alçaltmanızı sağlayan bir sistemi kompresör dahil 600 tl gibi bir fiyata yaptıklarını söylemişti.
coilover sistemi dediğiniz ama bu sistemi yapan ustanında iyi olması lazım

https://www.facebook.com/video/video.php?v=1270514770928

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Mayıs 23, 2011, 21:53:15 »
99 toyotam var. ilk aldığımda kasislerle başım dertte idi. lastikler 175 - 65 -14 idi.  bu lastikler yerine 185-65-14 taktım. aracım 1 cm yükseldi.
satıcı iki lastiği yanyana koyunca 1 cm yükseldiğini görebilirsiniz.