Gönderen Konu: 1,33 corolla'larda neden vites değiştirme göstergesi var?1.6'larda neden yok?  (Okunma sayısı 2841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Bir arkadaşımın 1,33 corollasına bindim vites değiştirme göstergesi vardı. Benim bildiğim kadarı ile dizel araçlarda oluyordu. Bu durumu anlayamadım. 1.6 larda neden yok. Bilgisi olan var mı?
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Auris 1.6' larda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Corolla 1,6'da yok, nedenini anlayamadım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Gökhan abi

Sanırım 2007-2009 arasın tüm modellerde vardı 2009 dan sonra 1.6 benzinlilerde kaldırdılar nedenini bilmiyorum ama yatın kakın dua edin aracınızda olmadığına benim araçta var ben hiç ona bakmıyorum bile çünkü dikkat dağıtmaktan başka herhangi bir işe yaramıyor onu bırakın arabaya yeni binen birisine bide ne işe yaradığını anlatmak zorunda kalıyorsunuz . :)

Mümkün olsa söker size hediye edebilirdim . :)

Birde o göstergeye uyarakta aracımı kullandım bir ara sırf denemek için bakmadan kullandığımda araç 5.6-5.7 yakıyordu bakarak 5.5 e düştü bence 100 gr için o eziyeti çekmeye değmez .

Edit:İmla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
bilgilerin için teşekkürler Mahmut kardeşim, olmadığı iyi olmuş sinir bozucu bir özellik ise uzak dursun. Trafikte zaten yeterince sinir oluyoruz. Önemli olan kendi beynimizdeki vites değiştirme göstergesi öyle değilmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Bu özellik Toyota Optimal Drive teknolojisine sahip motorlarda var ve bence  yakıt ekonomisine katkısı da oldukça etkili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
bilgilerin için teşekkürler Mahmut kardeşim, olmadığı iyi olmuş sinir bozucu bir özellik ise uzak dursun. Trafikte zaten yeterince sinir oluyoruz. Önemli olan kendi beynimizdeki vites değiştirme göstergesi öyle değilmi.
Gökhan abi olsaydıda kötü olmazdı ben sadece kendi fikrimi söyledim bencede olmadığı iyi olmuş hatta renaultlarda bu özelliği devre dışı bırakabilyorsunuz corolladada vardır diye servise 1000 km bakımında danıştım devre dışı bırakamıcaklarını söylediler zaten benim kullanım tarzım göstergenin verdiği komutlara çok yakın olduğu için benim ona bakıp bakmam arasında 100km de 100 gr bir fark oluşuyor onun için ben o göstergeye bakmıyorum özellikle şehir içinde sürücünün dikkatini dağıtabilecek bir özellik sonuçta ona uymak için kısa sürede olsa bakmanız gerekiyor ve herkez bilyor ki kazalar anlık oluyor kimse nezaman nasıl olacağının ihtimalini bilemez zaten bilinebilseydi kaza diye birşey olmazdı ondan benim tavsiyem araçlarında bu özellik olanlar mümkün olduğu kadar dikkatli kullansınlar .

Bu özellik Toyota Optimal Drive teknolojisine sahip motorlarda var ve bence  yakıt ekonomisine katkısı da oldukça etkili
İsmail abi açıkçası ben pek faydasını görmedim en azından faydası ve zararlarını karşı karşıya koyduğumda bu özelliğin gereksiz olduğunu düşünüyorum .

Fakat bu özelliğin bu şekilde dilde yakıtın fazla tüketildiği devirlere çıkıldığında güzel bir tonda sesli uyarı verebilen bir sistem şeklinde olsaydı daha güzel ve güvenli olurdu diye düşünüyorum hem bu sayede sürücüler aracı ekonomik kullanacağı devirleride daha rahat ve çabuk öğrenirlerdi .Tabi bu sistemde devre dışı bırakabilme özelliği mutlaka olmalı çünkü yüksek devirli araç kullanmayı sevenler bu sesten rahatsız olabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Vites değişim göstergesi motor performansı limitleri dahilinde sürücünün daha iyi yakıt ekonomisi sağlaması ve egzoz emisyonlarını azaltmasına yardımcı olur.Buna uyup uymamak sürücünün elinde ben bu özelliği kullanrak benzinli aracımda şehir içinde ortalama 6,8 lt yakıt tüketiyorum.