Gönderen Konu: LÜTFEN YARDIM  (Okunma sayısı 1275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
LÜTFEN YARDIM
« : Mayıs 09, 2011, 21:47:45 »
Arkadaşlar benim y2001 yaris 1.3 sol benzinli aracım var ama sorunum şu; aracı ilk çalıştırdığımda gaza basıyorum ama hemen hızlanmıyor ısınınca bu sorun geçiyor mesela sabah çalıştırıp trafiğe çıkıyorum ama ama hemen hızlanmadığından tehlikeli oluyor. Lütfen yardım edin.

Toyota Club Türkiye

LÜTFEN YARDIM
« : Mayıs 09, 2011, 21:47:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: LÜTFEN YARDIM
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2011, 22:09:46 »
aracınızın kaç km olduğunu bilmiyorum fakat tahminime göre 10 yılık aracınız ortalama verilere göre 150 bin civarında olsa gerek. Bu sorun genelde bujilerin eski veya tırnak aralarının yeterli mesafede olmaması, yuvalarının kirli olması, kablolarırın yıpranması, gaz kelebek yuvasının kirli, tıkalı olması, enjektörlerin arızalı olması, triger kayışında yıpranma ve baskı balatanızın bitmesinden kaynaklanıyor olabilir. İyi bir ustanın elinden test sürüşü ile birlikte geçirirseniz muhakkak hallolucaktır. Benzini genelde ne zaman alıyorsunuz bilmiyorum ama yani ışığın yanmasını bekliyorsanız bu çok yanlış çünkü depoda ne kadar tortu pislik varsa benzin pompası bunu çeker ve araç tıkanmaya, geç çalışmaya başlar. Birde benzin alırken katkı maddesi alın ve 20-30 km yol yapın, bir daha alın 20-30 km yol yapın eğer pislik varsa temizlenecektir. Ateşleme bobinine, sıcaklık sensörüne de baktırmayı ihmal ettirmeyin. Umarım sorun çözülür ve keyfiniz yerine gelir. Dert etmeyin sizde hızlanma sorunu yoksa aracın ki hallolur))))))))))
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG