0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba.Corolla 2007 1.4.D4D aracımın 2.vites senkronajı nı değiştirdim fakat 1 ay kullanımdan sonra tekrar vites küçültürken ses yapmaya başladı.Kavrama yeni değişmişti ondan olabilirmi diye düşündüm değil galiba acaba şanzıman dişlisinde bir problem varmı dır?Ustalarımın yorumlarını bekliyorum.Bu arada bu problemi 3 ten 2 ye yani vitesi küçültürken 40 km/h in üstü hızlarda yapıyor ama önceden yapmıyordu.Yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar....
Hem şanzıman yağı değişti hem de 2.vites senkronaj değişti ama bunu 1 ay sonra tekrar yaşayınca şaşırdım dişli olabilir dedim kendi kendime.Bir de hoşuma gitmeyen bişey var kavrama daha ayagınızı pedaldan 1 cm cekmenizle aracı harekete geçiryor yani çok aşagı seviyede o yüzden acaba kavramayı iyi yapmıyormuyum vites değiştirirken diye düşünyorum.
Atilla Bey ve Yücel Bey ilginiz için teşekkür ederim biraz geç oldu kusura bakmayın.Atilla Bey önerdiğiniz yağı kullanmam yeter mi acaba bu sorunu ortadan kaldırırmı?Yücel Bey'in yazdığıpedal ayarıda mantıklı geldi bana fakat o bahsettiği ayar bende motor kısmında var neredeyse ayarı en sona çektik fakat cok az bişe değişti.Yapmam gereken başka bişey varmıdır?Saygılar
Debriyaj pedalınızın 1cm yükseklikte kavraması demek debriyaja bastığınızda bile debriyajınız ayrışmıyor demektir, şayet pedalı ayarlasanız bile muhtemelen debriyaj balatanızın yarı ömründen çoğu gitmiş hatta tamamen bitmiş bile olabilir.Ayrıca bu durum, şanzımanınız sökülürken debriyajınızında sökülmesi ve tekrar takılırken merkezlemenin tam ve doğru şekilde yapılmadan takılması sonucuda olabilir.En temizi çok fazla hırpalamadan, bir an önce debriyajınızın sökülerek kontrol edilmesidir bence.Geçmiş olsun.