Gönderen Konu: 99'corolla Lpg Dönüşümü  (Okunma sayısı 10401 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: 99'corolla Lpg Dönüşümü
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2008, 23:24:49 »
iyide buradakiler neden şikayetçi http://www.toyotaclubtr.com/yakit/1999-model-toyotaya-sirali-lpg-sistemi-taktiranlar-yazsinlar-t3663.0.html bence orjinal kullanmak en iyisi. km de 10 kr için git taktır bide ruhsata işlet dünyanın parası ne kadar zamanda amorti edecen bide aracı çekişden düşürecen de cabası. aracı etkilemiyor diyenlere katılmıyorum çekişden düşer ayrıca bundan önce kullandığım lpg li aracın üst kapak contasını yakmıstım üst kapak açıldı pistonlar  hep hep kurum bağlamıştı. ha aracını ticari amaçla kullanana bişey demiyorum ama bu araca da biniyorsan taktırma derim be kardeşim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2008, 23:24:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2008, 23:33:28 »
arkadaşlar aracıma 3 gün önce lpg taktırdım.
toyota corolla 2004 sol sedan
ince eleyip sık dokuyarak araştırmalarım sonucu hollanda üretimi teleflex GFI de karar kıldım
ne enjektör sesi nede performans düşüklüğü asla ve asla yok.
sistem mükemmel. bu markayı seçtiğim için aklımı seveyim
en önemli ayrıntıyı size aktarayım arkadaşlar.
araştırmalarımda gördümki diğer bütün sistemlerde enjektörler manifolda bir hortum aracılığı ile ulaşıyorlar,
oysaki teleflex GFI de enjektörlör direkt olarak manifolda takılıyorlar, yani piston yanma odasına olabildiğince yakın monte ediliyorlar ve bu işlem manifold sökülerek yapılıyor. diğer sistemlerde ise manifold sökülmeden manifold üzerinde delikler açılıyor ve bu deliklerden hortum geçiriliyor. bu uygulamada pistonlara matkap çapağı gitme olasılığı çok yüksek.
düşünenlere kesinlikle öneririm.
bu bilgilendirmemi dikkatli okuyunuz lütfen
saygılarımla

bu uygulamada pistonlara matkap çapağı gitme olasılığı çok yüksek. diyorsunuz 15000-20000 km sonra pistonlar zaten gidecek. yukarıda ki yazıyı okuyun lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 24, 2009, 02:26:30 »
 Merhaba arkadaşlar 97 gli corollama lpg taktırmak istiyorum sizce en iyi marka hangisidir araştırmalarıma göre toyota marka araçlar lpg de diğer markalara göre daha az uyum sorunu çıkarıyormuş ama yinede bu konuda en uygununu taktırmak istiyorum yardımlarınız için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Kasım 24, 2009, 03:56:10 »
arkadaşlar aracınızı kesinlikle benzinli kullanmayın haa çok param var benzin ekonomimi sarsmıyo diyorsanız o ayrı konu bende 1996 corolla xeı var yeni brc sequent my 07 lpg kiti taktırdım topkapı emkar brc yetkili servisinde inanın arabaya lpg takılmışmı takılmamışmı anlamadım bile yakıt sarfiyatım 225 veya 235 kr tam ölçemedim ama lpg taktırmayı düşünen arkadaşlara brc my 07 tavsiye ederim ustanız iyiyse ki benim ustalar maşallah çok güzel bi montaj yapmış sorunsuz kullanırsınız.araç benzide 360 krş yakarken 1.6 efı şuan 225-235 civarı yakıyor inanırmısınız sanki arabayı sattım yeni araba aldım özgürce rahat rahat biniyorum geziyorum benzin benim pskolojimi bozmuştu şimdi aracımı daha çok seviyorum çünkü fazla yakmıyor beni üzmüyor.lpg taktıracak arkadaşlar hiç endişe etmesinler brc my 07 taktırsınlar performans kaybı da olmuyor benzinden ayırt edemiyosunuz gerçekten.ha şunuda söyleyim kesinlikle sıralı taktırın bırakın herşeyi otomatik yapsın yolda lpg bitince silkelenmeyin tık diye benzine geçiyor zaten anlamıyosun bile düz sistemde silkelenirsin arabanıza motora yazık.ben motor ve lpg kitinin bakımlarını zamanında yaptırdıktan sonra ve özellikle motor ısınmadan yola çıkılmadıktan sonra lpg nin motora bi zararı olduğunu düşünmüyorum.zaten 3 dk içerisinde lpg ye geçiş yapıyor 3 dk bekle motor zarar görmesin hepsi bu.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /