0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
99 ae111 4a-fe araca lpg uygulamak istiyoruz,marka olarak önerebileceğiniz sistem ve uygun olup olmayacağı hakkında kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum...[/quote]Ben BRC kullanıyorum Memnunum (4a-fe)
Tek nokta enjeksiyon taktır bende de var BRC marka sıralıya gerek yok ( bizim kilerin emme manifoldu çelik olduğundan )[/quote]Celik olmasi ile alakasi yok. Sirali metal emme manifoldlarina da takilabiliyor.Tek noktalar daha basit ama güc kaybi daha yüksek. Sirali taktiracaksan 2 marka en iyisi:- Prins- TeleflexBu 2 marka digerlerine göre daha kaliteli.- Khein marka 2ms tepkimeli Japon üretimi enjektörler (daha sessiz ve daha cabuk tepki)- MAP ve MAF sensörlerini okuyorlar.- ECU leri hem standalone hem piggyback calisabiliyor.- Lambda'yi okuyorlar. ama pahalilar. Prins'de ayarlar daha detayli. Teleflex'de de enjektörler bir rail ile manifolda sabitleniyorlar.Diger markalarda kullanilir. Ama ben kendim icin tercih etmiyorum.
Siz ne yaptınız böyle?Tek noktaya 600-700 YTL.Ben 98 model corollaya çok nokta enjeksiyonlu ATİKER marka LPG sistemi takdırdım,hem de 440 YTL ye.Tek nokta sorun çıkartır beyler,hem de performans bakımından verimli olmaz.Bu sistemi de herkese memnuniyetle tavsiye ederim.Konya'da ikamet edenlere Emre Atiker Bayisi'ni önerebilirim.[/quote]yani 440 ytl ye sıralı mı taktırdınız. öyleyse çok ucuz olmuş. ben bir ay önce tek noktalı lovatoyu 550 ytl ye taktırdım.
yapcaksan sıralı lpg sistemi kullan marka bilmiyorum ama normal enjeksiyon sistemi gibi çalışıyormuşdipnot : lpg litre başına benzinden fazla tüketiliyor sedace yakıt ucuz,kullanmakta olduğum araanın motoru son derece kaliteli malzemeden üzretilmiş çok sağlam bu lpg sistemi ile motorun ömrünü(eğer uzun km ler kullnacaksan) kısaltırsın fazla gezmiyorsan oşer lpgyi [/quote]yaaaaaaaaaa öldürsün millet arabayı amorti ederken motoru düsünemem hele benzin bu fiyatları yüksekken cok cok motoruda öldürse rektefiye piston segman yatak gömlek işcilik komple sıfır motorhersey dahil 2000ytl zaten lpg onu halli halli cıkartır diye düsünüyorum