Her ne kadar ben ve değerli validem önemsemese de böyle bir gün var en azından herkes bizim gibi olmadığı için birgün bile olsa bir anneyi sevindirmek kadar güzel birşey olamaz... Onlara layık olmak ümidiyle tüm annelerin ellerinden öpüyorum....
Vaktim yok vs vs gibi çeşitli bahanelerle anneleri aksatanlar en azından bugün arayıp gönlünü alsın yanına gitme imkanı olanlar yanına gitsin, ebedi istirahatgah'ında olanlarda en azından bir dua ile onları mutlu edebilirler... Bende bugün babaanemin özlemi ile hüzünleniyorum beni o büyütmüştü dünyadayken kıymetini bilemedim diye üzülmekteyim, pişman olmamak için sevdiklerimizin kıymetini bilelim...
Rabbin anne-babaya iyilikle davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: “Öf” bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle. Şefkatle, tevazu ile onlara kol kanat ger ve şöyle dua et:
“Ya Rabbî, onlar küçüklüğümde nasıl beni ihtimamla yetiştirdilerse, ona mükâfat olarak Sen de onlara merhamet buyur!” (İsra Suresi,23,24)
Peygamberimiz(SAV)'in zaten tek bir cümlesi(Hadis-i Şerif) noktayı koyar
''Cennet Annelerin ayakları altındadır.''