Gönderen Konu: ateşleme sistemindeki problem  (Okunma sayısı 2603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
ateşleme sistemindeki problem
« : Mayıs 08, 2011, 11:02:28 »
merhaba,
Toyota corolla 1.3 terra 99 model enj. ateşlemede problem var acaba bujilerini değiştirebilirmiyim birde ne tür buji kullanmam gerekli
fiyatları hk bilgisi olan varsa yardımını rica ederim.

Toyota Club Türkiye

ateşleme sistemindeki problem
« : Mayıs 08, 2011, 11:02:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: ateşleme sistemindeki problem
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2011, 14:24:31 »
üzerindeki buji tek tırnaklı ise yeterince ateşleme yapmıyor olabilir, 99 model 1.3 enjeksiyonlu Corolla'larda çift tırnaklı buji kullandığını duymuştum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2011, 14:26:04 »
tek tırnak kullananlar da var ama yeterince ateşleme yapmadığını biliyorum... aksini söyleyenlerde olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2012, 14:27:22 »
konu eski ama başımdan geçen olayı paylaşmak istedim sizinle nereye başlık açacağımı bilmedğimden dolayı konu ile alakalı..

bu araca sahip arkadaşlar mutlaka okusunlar ; rolantide dengesizlik ve genelde bu araçlara takılan yanlış buji...
bende ve arkadaşımda aynı araçtan var geçenlerde bujilerini değiştirelim dedik ve üzerinden çıkan bujileri söküp parçacıya gittik aldık bıze üzerınden çıkan bujilerin aynısını verdi benim araçta rolantide dengesizlik ve ısındımı titreme vardı o güne kadar önemsemiyordum ama bujileri değiştirince düzeleceğini umdum ama düzelmedi bu sırada buji kablolarını da değiştirdim orjinal japon (seiwa ) sonuç yine aynı bu işlerden iyi anlayan bir ustaya gittim baktı buji deliklerinden kamerayla  ve subaplar kaçırıyor dedi ama özellikelde bu bujiler bu araca uygun değil dedi bu araca sahip arkadaşlar benim gibi hataya düşmesinler araç gazlıda olsa çift tırnak buji gerekiyormus "K16TR11" mutlaka çift tırnak buji kullanın ucuz diye bizim aracı aldığımız kişiler hep tek tırnak hyundai bujisi takmışlar araca "BKR5EYA" aracın çekişinde gözle görülür bir fark olduğunu da belirteyim ;      rolanti oynaması ve titremeye gelince de daha önce forumlardan birinde okumuştum buda aklınızda bulunsun boğaz temizliği yapmıştık 6 ay falan önce (sökmeden üzerinde spreyle )o sırada rolanti 13 d.d  lere yükselmişti bizde orada hata yapıp kelebeğin ordaki yerden düşürmüştük boğazın temizlendiğini düşündüğümüz ve yükseldiği için ama böyle olursa sakın endişe etmeyin ve kısa zamanda kendi düzeleceği için sakın rolanti ayarını ellemeyinn.....(buda daha önce forumlardan okuduğum bir bilgidir ) , o günlerden beride rolanti 5 lerde çalışıyordu ve ben bunu önemsemedim ama araçta titreme ve rolantide oynama bilhassa motor ısındığında kendini gösteren bir hastalıktı bu , dünde rolantiyi 7 lere çıkardım ve araçta ne titreme nede rolantide oynama kaldı ayrıca vites değiştirdiğimde araç çok sallıyordu şimdi belli bile olmuyor . bu yaşadığım durumları siz toyotacı arkadaşlar ile paylaşmak istedim ... saygılarımla
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2013, 21:53:04 »
konu eski ama başımdan geçen olayı paylaşmak istedim sizinle nereye başlık açacağımı bilmedğimden dolayı konu ile alakalı..

bu araca sahip arkadaşlar mutlaka okusunlar ; rolantide dengesizlik ve genelde bu araçlara takılan yanlış buji...
bende ve arkadaşımda aynı araçtan var geçenlerde bujilerini değiştirelim dedik ve üzerinden çıkan bujileri söküp parçacıya gittik aldık bıze üzerınden çıkan bujilerin aynısını verdi benim araçta rolantide dengesizlik ve ısındımı titreme vardı o güne kadar önemsemiyordum ama bujileri değiştirince düzeleceğini umdum ama düzelmedi bu sırada buji kablolarını da değiştirdim orjinal japon (seiwa ) sonuç yine aynı bu işlerden iyi anlayan bir ustaya gittim baktı buji deliklerinden kamerayla  ve subaplar kaçırıyor dedi ama özellikelde bu bujiler bu araca uygun değil dedi bu araca sahip arkadaşlar benim gibi hataya düşmesinler araç gazlıda olsa çift tırnak buji gerekiyormus "K16TR11" mutlaka çift tırnak buji kullanın ucuz diye bizim aracı aldığımız kişiler hep tek tırnak hyundai bujisi takmışlar araca "BKR5EYA" aracın çekişinde gözle görülür bir fark olduğunu da belirteyim ;      rolanti oynaması ve titremeye gelince de daha önce forumlardan birinde okumuştum buda aklınızda bulunsun boğaz temizliği yapmıştık 6 ay falan önce (sökmeden üzerinde spreyle )o sırada rolanti 13 d.d  lere yükselmişti bizde orada hata yapıp kelebeğin ordaki yerden düşürmüştük boğazın temizlendiğini düşündüğümüz ve yükseldiği için ama böyle olursa sakın endişe etmeyin ve kısa zamanda kendi düzeleceği için sakın rolanti ayarını ellemeyinn.....(buda daha önce forumlardan okuduğum bir bilgidir ) , o günlerden beride rolanti 5 lerde çalışıyordu ve ben bunu önemsemedim ama araçta titreme ve rolantide oynama bilhassa motor ısındığında kendini gösteren bir hastalıktı bu , dünde rolantiyi 7 lere çıkardım ve araçta ne titreme nede rolantide oynama kaldı ayrıca vites değiştirdiğimde araç çok sallıyordu şimdi belli bile olmuyor . bu yaşadığım durumları siz toyotacı arkadaşlar ile paylaşmak istedim ... saygılarımla
   "K16TR11 tek tırnaklı bir buji çift tırnak değilki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: -
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2013, 23:23:07 »
   "K16TR11 tek tırnaklı bir buji çift tırnak değilki

yanlışın var çift tırnak ;hatta daha yeni sipariş verdim..
Ateşşş :)
2000 Corolla 1.6 vvt-İ Sol Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2013, 21:30:04 »
yanlışın var çift tırnak ;hatta daha yeni sipariş verdim..
  evet kusura bakmayın K16TR11 çift tırnak K16R11 tek tırnak  ama orinal toyota  bujisi '' K16R-U11'' hem 1400 motor hem 1600 motor için,kullanım kitapcığı bilğisidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2013, 21:32:49 »
1333 efi ise çift tırnak gerekiyor 1.4 1.6 için tam bilgim yoktu öğrenmiş oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2013, 21:38:46 »
1598cc efi olanlarda tek tırnaklıydı. Onlara çift tırnak takınca yakıt tüketimi artıyor ve güç düşüyordu. Çift tırnak yanılmıyorsam bazı avensislerin bazı motorunda vardı.
Bu arada tırnak sayısının yanında tırnak aralığı ve ısıl değerleri de önemlidir bujinin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2013, 17:53:50 »
1598cc efi olanlarda tek tırnaklıydı. Onlara çift tırnak takınca yakıt tüketimi artıyor ve güç düşüyordu. Çift tırnak yanılmıyorsam bazı avensislerin bazı motorunda vardı.
Bu arada tırnak sayısının yanında tırnak aralığı ve ısıl değerleri de önemlidir bujinin.
mutlaka bu dedikleriniz çok önemli iç direnci çalışma sıcaklıkları aralıklar v.s v.s bu yüzden fabrikanın önerdiği marka ve kodlu buji kullanmak gerekir , bazıları var çift tırnak 3 tırnak 4 tırnak iyi olur falan diyorlar ama bunlar dediğim gibi hikaye ..