0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konu eski ama başımdan geçen olayı paylaşmak istedim sizinle nereye başlık açacağımı bilmedğimden dolayı konu ile alakalı..bu araca sahip arkadaşlar mutlaka okusunlar ; rolantide dengesizlik ve genelde bu araçlara takılan yanlış buji...bende ve arkadaşımda aynı araçtan var geçenlerde bujilerini değiştirelim dedik ve üzerinden çıkan bujileri söküp parçacıya gittik aldık bıze üzerınden çıkan bujilerin aynısını verdi benim araçta rolantide dengesizlik ve ısındımı titreme vardı o güne kadar önemsemiyordum ama bujileri değiştirince düzeleceğini umdum ama düzelmedi bu sırada buji kablolarını da değiştirdim orjinal japon (seiwa ) sonuç yine aynı bu işlerden iyi anlayan bir ustaya gittim baktı buji deliklerinden kamerayla ve subaplar kaçırıyor dedi ama özellikelde bu bujiler bu araca uygun değil dedi bu araca sahip arkadaşlar benim gibi hataya düşmesinler araç gazlıda olsa çift tırnak buji gerekiyormus "K16TR11" mutlaka çift tırnak buji kullanın ucuz diye bizim aracı aldığımız kişiler hep tek tırnak hyundai bujisi takmışlar araca "BKR5EYA" aracın çekişinde gözle görülür bir fark olduğunu da belirteyim ; rolanti oynaması ve titremeye gelince de daha önce forumlardan birinde okumuştum buda aklınızda bulunsun boğaz temizliği yapmıştık 6 ay falan önce (sökmeden üzerinde spreyle )o sırada rolanti 13 d.d lere yükselmişti bizde orada hata yapıp kelebeğin ordaki yerden düşürmüştük boğazın temizlendiğini düşündüğümüz ve yükseldiği için ama böyle olursa sakın endişe etmeyin ve kısa zamanda kendi düzeleceği için sakın rolanti ayarını ellemeyinn.....(buda daha önce forumlardan okuduğum bir bilgidir ) , o günlerden beride rolanti 5 lerde çalışıyordu ve ben bunu önemsemedim ama araçta titreme ve rolantide oynama bilhassa motor ısındığında kendini gösteren bir hastalıktı bu , dünde rolantiyi 7 lere çıkardım ve araçta ne titreme nede rolantide oynama kaldı ayrıca vites değiştirdiğimde araç çok sallıyordu şimdi belli bile olmuyor . bu yaşadığım durumları siz toyotacı arkadaşlar ile paylaşmak istedim ... saygılarımla
"K16TR11 tek tırnaklı bir buji çift tırnak değilki
yanlışın var çift tırnak ;hatta daha yeni sipariş verdim..
1598cc efi olanlarda tek tırnaklıydı. Onlara çift tırnak takınca yakıt tüketimi artıyor ve güç düşüyordu. Çift tırnak yanılmıyorsam bazı avensislerin bazı motorunda vardı.Bu arada tırnak sayısının yanında tırnak aralığı ve ısıl değerleri de önemlidir bujinin.