Gönderen Konu: Yakıt Konusunda Kafam Karıştı  (Okunma sayısı 2603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yakıt Konusunda Kafam Karıştı
« : Mart 07, 2008, 17:49:32 »
arkadaşlar benim arabam 40.000 km de 2006 model 1.4 d4d corolla hb, dizel yakıt tüketimi hakkında bütün konuları okudum hemen hemen herkes farklı bişey söylüyo iyice kafam karıştı aracımın yakıt tüketimi hakkında; ben arabamı hergün 25 km(toplam git-gel) işe gelip giderken kullanıyorum ve hafta sonlarıda bayaa geziyorum, kullandığım yollar şehir içi ve şehirler arası karışık oluyo genelde bazen çevre yolunu kullanarak işten eve dönüyorum.

depoyu 3.cü kez full ledim ilk 2 performans şu şekilde 1. depo ile (46lt) 820 km yaptım, 2. depo ile (47lt) 800km oldu yani ortalama 5.8lt/100km gibi bir tüketimim var hadi 6lt diyelim aracıma göre bu tüketim normalidir???  ayrıca 110km/h in üzerine çok fazla çıkmam bazen çevre yolunda 140-150 ye çıkıyorum kısa süreli olarak 10 dk maksimum.

yakıt tüketimi konusunda birçok başlık olduğunu biliyorum fakat dediğim gibi kimisi 1100 km lerden bahsediyo kimisi 500-600 km lerden o yüzden başlık açma gereği duydum.

herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Toyota Club Türkiye

« : Mart 07, 2008, 17:49:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2008, 18:49:09 »
5.8-6 cok normal degerler.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2008, 22:25:34 »
1100 km hiç yakıt almadan 48 litre ile ben yaptım 4.4 litreye geliyor ortalama 100 km deki yakıtı. Ama sehir içi, kullanım stilleri ,uygunsuz hava kosulları, dizellerin yakıtını %100 etkiliyor diyebilrim .1100 km yolda gıdıklamak için dahi hiç gaza basmadım ama diğer türlü arkadaşların da bahsettiği gibi normal  kullnımda ara sırada gazına basarsanız sehir içi de dahil, ortalama 5.5 ile 8.5 litre arası oynuyor..bu ortalamaınaltını veya üstünü yakalamanız size bağlı.Şahsen kar yağdığında ben ortalama 11 litreyide gördüm. Ayrıca depo da tam boşalıp lamba yandıktan sonra 60-70 km gittikten sonra arabayı salla sallaya en fazla 48 litre aldırabildim.
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2008, 09:06:02 »
açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederim dediğim gibi bu konu daha önce bayaa bi gündeme gelmiş ama benim kafamın karışmasına neden olmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2008, 10:20:02 »
Değerler gayet iyi bence. Zorlamazsanız şehir dışı en az 1000 km şehir içi 600 km yol yapmanız gerekli. Belki kimse inanmaz ama ben benzinli 1.6 ZZE 121 ( 2004 ) corolla ile bir depo benzinle Ankara dan İstanbul'a gittim, karşıda bir kaç saat gezdim geri döndüm. ( Nerden baksan 1000 km ) Sonuçta sizin aracı kullanımınız çok önemli.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2008, 13:20:20 »
yakıt değerleriniz gayet nomal Akın Bey,sıkmayın canınızı. Hakan Bey 1100 km yapmış ama bakın çok dikkatli ve hassas davranmış yolda.ayrıca siz aracı ara ara kullanınca ve şehir içi kullanınca değerler 1100 km deki gibi olmaz doğal olarak.Hakan Bey uzun yolda elde etmiş o değeri sanırım. değerleriniz gayet normal,bende de d4d var ve aşağı yukarı aynı sonuçları görüyorum.uzun yola çıkıp Hakan Bey gibi titiz giderseniz sizin de aracınız o değerlere yaklaşacaktır emin olun.kazasız belasız günler,saygılar...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2008, 17:20:30 »
söylediğiniz gibi uzun yola gidip denemek lazım sonra değerler hakkında daha iyi fikrim olucak gibi. aldığımdan beri en uzun gittiğim yol 60 veya 70 km oldu aralıksız.

ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar herkese kazasız belasız günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2008, 18:06:14 »
dizel corollada şehir için bir depo ile 600 ile 800 arası yol yapmanız normaldir.
katalog değerlerini şehir içinde hiç tutturmaya çalışmayın imkansız
fakat şehir dışında çok kıl bir kullanımla katalog değerinin altına düşmeniz bile mümkündür..(benzinli zze121 2005 corolla h/b istanul bodrum istakemeti 3 kişi yaz sıcağı 90-100 km sabit hız rampa haricindede klima açık 5.6 değerine kadar düştü  )

dipnot : dizellere her 30.000-40.000 km de bir yetkili ellerce enjektör temizliği yaptırılıp(sökülmeden,özel temizleme katkısını yakıt hattına bağlattırarak) yakıt deposu içine toyota dizeller için enjektör temzileyici kullanılmasıdır!!
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!