Gönderen Konu: Yaris 2011 MMT Yakıt Tüketimi ve diğer sorular?  (Okunma sayısı 5896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Yaris 2011 MMT Yakıt Tüketimi ve diğer sorular?
« : Mayıs 06, 2011, 23:21:23 »
Herkese Selamlar,

Yaklaşık 15 gün önce sıfır 2011 yaris 1.33 MMT benzinli aldım araç kullanımı çok keyifli birr araç yalnız bazı şeylede tereddüte düştüm..
1) Yakıt tüketimi 7.1 lt/100 km ortalama gözüküyor sürekli olarak şehiriçi kullanıyorum .450 km. yol gittim şimdilik bu belli bir süre sonra düşecek mi aracı ilk aldığımda ve kullandığımda 7.5 gözüküyordu ama biraz kullanınca yaklaşık 1 hafta sonra 7.1 e kadar düştü fakat yaklaşık 5-6 gündür sürekli 7.1 lt yakıyor daha da azalmadı bu belli bir süre sonra azalır mı?
2) Araçta bazen dıt dıt diye ses geliyor ama hemen sonra kesiyor bunu sebebi nedir?
3) ES modunu ne zaman kullanıcam faydaları nelerdir yakıt tüketimini artırır mı? Otomatikle mi yoksa manuelle mi birlikte kullanılıyor ES ?

Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler iyi geceler , iyi sürüşler herkeze...

Toyota Club Türkiye

Yaris 2011 MMT Yakıt Tüketimi ve diğer sorular?
« : Mayıs 06, 2011, 23:21:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 2011 MMT Yakıt Tüketimi ve diğer sorular?
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2011, 23:25:04 »
Ya bu Toyota dünyanın en standart dışı üretim bandında arabalarını yapıyor, biri 7.0 litre biri 4.0 litre falan yakıyor, biri takır tukur, biri maybach gibi sessiz, ya da ben kafayı yiyorum:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2011, 23:42:45 »
kesinlikle böyle olmadığını düşünüyorum toyota kadar kullanışlı ve sık arıza vermeyen duymadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2011, 23:45:15 »
kesinlikle böyle olmadığını düşünüyorum toyota kadar kullanışlı ve sık arıza vermeyen duymadım
Forumu inceleyince hak vereceksiniz. Biri Corolladan lakır lukur depo çalkalama sesi geliyor diyor, birinde aynı araba var sıfır ses var diyor. Biri ABS zart devreye giriyor diyor, birinde bu problemin p si yok. Birininki felaket yakıyor, birininki kokluyor. Bence de böyle olmamalı ama benim gözlemlediğim bu malesef. Aracınız hayırlı uğurlu olsun bu arada pardon :)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2011, 12:04:37 »
E konumunda Es düğmesi Easy Sport görevindedir, duyduğunuz bip bip sesi de baskı balatanın yüksek ısı sinyali. Yakıt değerlerinin sakin kullanım dışında değişeceğini sanmıyorum. Sakin kullanımdan kastettiklerimin içinde araca alışmak da var. Keyifli sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2011, 17:16:01 »
yakıt tüketimi birleşikde 5.2 şehir içinde ise 6.4 lt/100 km olarak gözüküyor toyotanın katalog değerlerinde
ama ben hala 7 lt/100 km altına düşemedim umarım aracı yeni aldığımdan dolayıdır alışma dönemiyle alakaldır daha 500 km cik oldu sonuçta ama 7 lt yakmaya devam ederse halimiz harap..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2011, 19:27:51 »
aracı biraz daha kulanın, en azından ilk 1000 km geçtikten sonra yakıt tüketiminizin düşeceğini düşünüyorum, ben 1.6 MMT aurisle şehir içi fazla trafiğe kalmadan ama gene de oldukça dur-kalk yaptığım yolculuklarda 7.1 ile 7.6 arasında değişen bir tüketim alıyorum.
trafiğin daha az olduğu saatlerde kullandığımda ise 7.0'ı görüyorum.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2011, 18:45:06 »
yok bu araba korkutmaya başladı bir sorun mu var  ki acaba benzin aldım 7.0 den 7.6 ya çıktı bu nedir yahu  7 ye bile razıyım şu an 6.5 beklerken 7.6 ya çıktık neden olur ki  acaba benzin almakla alakası var mıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2011, 20:32:34 »
aracını güle güle kullan samet keyifli bi araç almışsın.
bence tamamen kullanımla alakalı bi durum kendimden bi örnek vereyim;benim araç 2007 model ve 2. el aldık. aldıktan kısa bi süre sonra uzun yola çıktık,hani ekonomik diye tercih ettiğimiz yaris uzun yolda %6.7 yaktı ben hayretler içindeyim,bi süre daha kullandım baktım olacak gibi değil servise gidip sordum bu araç neden böyle çok yakıyor diye
sonra servis müdürüyle bi deneme sürüşüne çıktık,göstergeleri sıfırlayıp yola çıktık,adam gözümün önünde %4.6 yaptı benden kocaman bi "vayyyyyyyy" çıktı :) en çok dikkat etmen gereken yer kalkışlar dedi.
olay tamamen kullanımla alakalıymış,motorun akışını bozmadan ve ekonomik devirde kullanmayı öğrendim şimdi 2500-2750 d/d arası kullanıyorum kişisel rekorum %4.2 :D
karışık kullanımda depoyu % 5.5 - 6.0 gibi bitiriyorum.
sende dene farkı göreceksin mutlaka,tabi araç yeni olduğundan tam randımana gelmesi biraz zaman alabilir hiç sıfır aracım olmadığından bu konuda bi tecrübem yok.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2011, 09:20:41 »
Sn.Eyüp BOZKURT,
Aracım yaris 1,33 manuel vites 750 km oldu.2000 devir civarında vites değiştiriyorum.Sakin kullanıyorum.Tüketim 6,7-6,8 civarında değişiyor.İkinci depoyu  dolduracağım.
...en çok dikkat etmen gereken yer kalkışlar dedi.
olay tamamen kullanımla alakalıymış,motorun akışını bozmadan ve ekonomik devirde kullanmayı öğrendim şimdi 2500-2750 d/d arası kullanıyorum.
kısmını bir az daha açarmısınız?1-2 viteslerde tüketim çok fazla gösteriyor. Gaz pedalına ne kadar hızlı basarsanız tüketim ibresi o kadar yukarılara fırlıyor.Ben  hızlı bir şekilde 2-3-4 vitese geçiyorum.Araç bana bende araca alışırsam,1000 veya 5000 km den sonra tüketim 6,4-6,6 litre civarına inermi?Bilgisayarın gösterdiği tüketim ile gerçek tüketim zannedersem birbirine yakın oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bilgi güçtür...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2011, 10:48:10 »
yol bilgisayarının fazlası olabilir ama eksiği olmaz.
benim ölçümlerle bazen birebir aynı bazen 0.2 fazla çıkmıştı.
Kanaat en büyük hazinedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #11 : Mayıs 10, 2011, 11:08:52 »
Samet Bey aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim öncelikle. Bende mart ayının 22 sinde aldım yarisimi. Hafta sonu Sakaryadan İzmire gittim geldim. Yaris' e olan sevgim ve hayranlığım bir kat daha arttı. Benim aracımda 1.33MM terra sporty. Yola çıkarken aracımın deposunu doldurdum. 626 km sonra birdaha dolum yaptım. 150 tl lik yakıt aldı. aracımı sıkıştırmama rağmen bu seviyelerde olması bana çok uygun geldi. normalde 3000 devirin altına düşmedim desem yeridir. Ayrıca rampa çıkışlarında ES modunda kullandım. araç süper bence çok doğru seçim.

ES moduna geçildiğinde araç yüksek devirlerde çalışıyor. araç daha seri oluyor. yoğun trafiktede manuel mod ile kullanmanızı öneririm dıt seslerinin önüne geçmek için. çünkü otomatik modda vites geçiş aralıkları az olduğu için araç sürekli vites değiştirme ihtiyacı doğruyor. buda aracın baskı balatalarının ısınmasına neden oluyor.

Bütün arkadaşlara kazasız sürüşler dilerim.

Ayrıca aracım 2256 km oldu. izmir seyahatinden sonra. Bu hafta sonu 1000 km bakımına girecek. bu bakımdan sonra aracın performansında artış olacağını düşünüyorum.

Mehmet ZTRK16

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2011, 14:01:50 »
Merhaba Samet Kardeş aracın hayırlı olsun.Aynısını 14 Aralıkta teslim almıştım şu an 2900 küsür km lerdeyim.Şehir içinde Litre olarak yakıt tüketiminin dediğin rakamların altına düşmesi zordur. Ayrıca gerçekten kullanım özellikle ani kalkış ve duruşlar yakıt tüketimini artırıyor. ES modu spor sürüş modu aracın performansı yükseliyor tabi doğal olarak yakıt tüketimide.Biz tabi istanbul trafiğinde 7,5 - 8,5 lt. aralığında geziyoruz.İlk aldığım zamanlar parasal olarak komşumun Hondası ile karşılaştırmıştık.Onun honda LPG ile km de 0,27 kuruş yakıyordu,benim yaris ise benzinle km de 0,30 kuruş yakıyordu.Yani sizin anlayacağınız Yaris gerçekten ekonomik üstelik 2011 modeller 102 ps ve motoru yeterince güçlü,kullanımıda çok keyifli ben çok memnunum.ES spor sürüş modunu daha çok şehirler arası yollarda sollama durumlarında daha seri hareket edebilmek amacı ile tavsiye ediyorlar,onun dışında keyfe keder tabi.ES modu her iki vites seçeneğindede kullanılabilir.DIT DIT sesi muhtemelen fazla ısınmadan meydana geliyor arkadaşların dediği gibi fakat ben hiç yaşamadım.Bu modelde tek sıkıntı yokuşlara gelindiğinde vitesi ayarlayamaması bazen yokuşa başladığınız anda eğer zayıf bir tempo ile başladıysanız ara. hemen 1 den 2 ye atıyor ve 2 de bayılıyormuş gibi yavaşlıyor.Burda aracın huyunu ve MMu nasıl kullanacağınızı anladıktan sonra sorun yaşamıyorsunuz.Ama en güzeli dur kalk ve yokuş olan yerlerde manuelle gitmek hiç bir sıkıntı yok.Aracın belli ideal bir temposu var onu yakaladığınızı hissettiğiniz zaman herşey daha güzel olacak bunukesinlikle belirtiyorum.Son olarakta bana kalırsa lt. lere takılmayın aracın keyfini çıkarın çoğu arabadan az yakıyor bu kesin.Allah(c.c.) kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S