0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arkadaşlar iki hafta önce 07 model manuel yeni kasa benzinli corolla aldım,gerekli yağ değişimlerini yaptık,lakin 1,viteste sanki geri vitestekine benzer bir ses geliyor,tahminlerim 1.vites dişlisi üzerine ama götürdüğüm ustalar önemli bir şey olmadığını fakat yinede şanzımanın açılarak ancak anlaşılacağını söylediler,araç 75 binde şanzıman yağını değiştirdim bor katkısıda ilave ettim ama ses hala kesilmedi acaba başına böyle bir olay gelen varmı açtırmak çok masraflı olduğundan açtırmadan acaba kesin teşhisi nasıl koyabiliriz,bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum...
şanzıman yağını ne koydunuz?
Niyazi bey aracınız hayırlı olsun, Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin,Bende 2010 yılı Ağustos ayında 2006 Corolla aldım. sizinde fark ettiğiniz gibi 1. viteste geri vites sesine benzer bir ses geliyor. ama bu ses herhangi bir sorun değil, 1. vites dişlisinin ağır ağır devir dişlisi şeklinde yapılmış olması ve özellikle aracın yokuşta yüklü kalkışlarında zorlanmaması için yapıldığını düşünüyorum. hatta 1. vitesten sonra 2. vitese aldığınızda bu ses çok az bir şekilde duyulup araç birden fırlıyor. yani 1. vites dişlisi ile 2. vites dişlisi arasında bayağı bir oran farkı olmuş. ben bu farkı kullanımıma ayarlayabilmek için bir ay kadar zorlandım. 1. vites ile ilgili sorunu ağır devir dişlisi yönünden değerlendirirsen sanırım sorun olmadığını anlarsın, hatta bir başka corolla bulup onda da aynı ses olup olmadığını kontrol etmende de fayda var diye düşünüyorum.İnşallah bir fikir olmuştur. Toyota ile gezmek güzel... teşekkür ederim valla yüreğime su serptiniz,şimdi sıra aynı model bir araba bulup iyice tasdiklemekte