Gönderen Konu: 1.viteste ses  (Okunma sayısı 5465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1.viteste ses
« : Mayıs 05, 2011, 15:38:01 »
selam  arkadaşlar iki hafta önce 07 model manuel yeni kasa benzinli corolla aldım,gerekli yağ değişimlerini yaptık,lakin 1,viteste sanki geri vitestekine benzer bir ses geliyor,tahminlerim 1.vites dişlisi üzerine ama götürdüğüm ustalar önemli bir şey olmadığını fakat yinede şanzımanın açılarak ancak anlaşılacağını söylediler,araç 75 binde şanzıman yağını değiştirdim bor katkısıda ilave ettim ama ses hala kesilmedi acaba başına böyle bir olay gelen varmı açtırmak çok masraflı olduğundan açtırmadan acaba kesin teşhisi nasıl koyabiliriz,bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

1.viteste ses
« : Mayıs 05, 2011, 15:38:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.viteste ses
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2011, 16:25:01 »
Senkromeçte bir sorun var ise ancak indirilerek anlaşılabilir maalesef.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2011, 17:48:41 »
  Şanzıman açılmadan bence de kesin teşhis koymak pek mümkün değil. Eğer önemli bir sıkıntı yaratmıyorsa bence elletmemek en iyisi.
 Ses hep mi vardı sonradan mı çıktı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2011, 22:57:46 »
aracı lifte kaldırdık ve ses gelmedi acaba farklı bir sorun olabilirmi,yani yüke binmeyince ses gelmiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2011, 15:13:47 »
selam arkadaşlar iki hafta önce 07 model manuel yeni kasa benzinli corolla aldım,gerekli yağ değişimlerini yaptık,lakin 1,viteste sanki geri vitestekine benzer bir ses geliyor,tahminlerim 1.vites dişlisi üzerine ama götürdüğüm ustalar önemli bir şey olmadığını fakat yinede şanzımanın açılarak ancak anlaşılacağını söylediler,araç 75 binde şanzıman yağını değiştirdim bor katkısıda ilave ettim ama ses hala kesilmedi acaba başına böyle bir olay gelen varmı açtırmak çok masraflı olduğundan açtırmadan acaba kesin teşhisi nasıl koyabiliriz,bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum...
  şanzıman yağını ne koydunuz?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2011, 18:39:25 »
Ses fazla değilse ben olsam hiç kurcalatmam,bırak ses yapsın,ya dişlinin yüzeyinde biraz bozukluk vardır ya yanmıştır ne bileyim ama
ben olsam hiç uğraşmam böyle binerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2011, 22:24:04 »
,,,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2011, 22:33:30 »
  şanzıman yağını ne koydunuz?
abi forumdan da araştırdığım ve mobil marka aradım ama bulamayınca castrol 75/90 koyduk inş yanlış yapmamışızdır,birde yağı açık yani 20 lt tenekede buldum oradan 2 lt aldık bi hile varsa artık orasını allaha emanet ediyorum,benimde tahminim 1.vites dişlisi ama araç yeni daha km 75000 binde 50 bine kadar servis kayıtlı yani yağı eksilmediği sürece nasıl böyle bir sorun olur bilmiyorum ki yağda eksilse insan anlar heralde yani altına falan kaçıracağı için,aslında basit bir çözüm duymak istiyor insan bir kucak para verip birde böyle sorunlarla uğraşmak insanı üzüyor....ayrıca cevap yazdığınız için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2011, 23:14:18 »
castrol 75w90 1 litrelik kutularda satılıyor ve yarı sentetik. kilosu20 lira. internetten veya parçacılardan bulabilirsin. bor filan katkıda kullanma. bulursan bu yağı al ve değiştir, çıkardığın yağı da atma dursun birisinin işine yarar. açık yağ kullanmak rizikoludur. 20-30 bin km yaptığında sesin azalıp çoğaldığına dikkat et, azalırsa problem yoktur çoğalırsa o zaman şanzımanı sırf şanzıman tamir eden iyi bir ustaya söktürürsün.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2011, 23:51:35 »
şu usta milletinin "abi açılır o kullandıkça" "abi parça yeni alışacak" "bu kasada normal abi" "abi bor katkısı diye sana ucuz ester yağını iteliyeyim düzelir kesin" muhabbetlerinden nefret ediyorum.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2011, 23:47:10 »
Niyazi bey aracınız hayırlı olsun, Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin,
Bende 2010 yılı Ağustos ayında 2006 Corolla aldım. sizinde fark ettiğiniz gibi 1. viteste geri vites sesine benzer bir ses geliyor. ama bu ses herhangi bir sorun değil, 1. vites dişlisinin ağır ağır devir dişlisi şeklinde yapılmış olması ve özellikle aracın yokuşta yüklü kalkışlarında zorlanmaması için yapıldığını düşünüyorum. hatta 1. vitesten sonra 2. vitese aldığınızda bu ses çok az bir şekilde duyulup araç birden fırlıyor. yani 1. vites dişlisi ile 2. vites dişlisi arasında bayağı bir oran farkı olmuş. ben bu farkı kullanımıma ayarlayabilmek için bir ay kadar zorlandım. 1. vites ile ilgili sorunu ağır devir dişlisi yönünden değerlendirirsen sanırım sorun olmadığını anlarsın, hatta bir başka corolla bulup onda da aynı ses olup olmadığını kontrol etmende de fayda var diye düşünüyorum.
İnşallah bir fikir olmuştur.
Toyota ile gezmek güzel... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2011, 00:24:36 »
Niyazi bey aracınız hayırlı olsun, Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin,
Bende 2010 yılı Ağustos ayında 2006 Corolla aldım. sizinde fark ettiğiniz gibi 1. viteste geri vites sesine benzer bir ses geliyor. ama bu ses herhangi bir sorun değil, 1. vites dişlisinin ağır ağır devir dişlisi şeklinde yapılmış olması ve özellikle aracın yokuşta yüklü kalkışlarında zorlanmaması için yapıldığını düşünüyorum. hatta 1. vitesten sonra 2. vitese aldığınızda bu ses çok az bir şekilde duyulup araç birden fırlıyor. yani 1. vites dişlisi ile 2. vites dişlisi arasında bayağı bir oran farkı olmuş. ben bu farkı kullanımıma ayarlayabilmek için bir ay kadar zorlandım. 1. vites ile ilgili sorunu ağır devir dişlisi yönünden değerlendirirsen sanırım sorun olmadığını anlarsın, hatta bir başka corolla bulup onda da aynı ses olup olmadığını kontrol etmende de fayda var diye düşünüyorum.
İnşallah bir fikir olmuştur.
Toyota ile gezmek güzel... ;)
teşekkür ederim valla yüreğime su serptiniz,şimdi sıra aynı model bir araba bulup iyice tasdiklemekte :)