Gönderen Konu: bizdeki corolla ile diger ülkelerdeki corollalar kalite yönünden farklımı  (Okunma sayısı 3806 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür edildi
 bizdeki corolla ile diger ülkelerdeki corollalar kalite yönünden farklımı

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
kalite yönünden değil ama motor ve donanım yönünden çok büyük farklılıklar olduğunuz söyleyebiliriz...
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
motor yönünden kastın eren bey daha büyük motor anlamındamı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi

Evet, bizdeki bu ÖTV ve MTV saçmalığı ve de fahiş benzin fiyatları çoğu ülkede olmadığı için motor hacmi konusunda bizim kadar kasmıyorlar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Arabistanda 2000cc 1800 cc ler varmış..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
bence kalite farkı var. en azından japon ve yerli üretim farkı var bence. Çünkü ön göğüs çerçevesi taban döşeme v.s farklı japon üretimlerle. en basiti japon gl ile yerli gl arasında dağlar kadar kalite farkı var. döşemesine elini bile sürmeniz hissettiriyor bunu.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
bence kalite farkı var. en azından japon ve yerli üretim farkı var bence. Çünkü ön göğüs çerçevesi taban döşeme v.s farklı japon üretimlerle. en basiti japon gl ile yerli gl arasında dağlar kadar kalite farkı var. döşemesine elini bile sürmeniz hissettiriyor bunu.
Yanılıyorsunuz , araçlar ithal edildikleri veya üretildikleri ülkelerin koşullarına vergi sistemine taleplerine göre farklılık gösterir.Avrupa bloğu ülkelerde araçlar hemenhemen aynı motorlara sahip.
Toyota öyle üretildiği fabrikaya göre kalite farkı göstermez sonuçta montaj yapılıyor fabrikadan heryere ithal oluyor.Japonya'da dizel motor yok diye tüm dizeller çakma mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
üretim kalitesi üretimin yapıldığı fabrika ve kullanılan parçalar ile ilgili bir durumdur. olsa olsa montaj sürecinde kalite sıkıtıları olabilir.

(ha toyota fabrikaya kullanması için daha kalitesiz parça gönderiyorsa onu bilemem.)
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi

Her zaman en iyiyi kendilerine sakliyorlar Japonlar. Japon uretimi olmayan Toyota her zaman Japon uretiminden geri kalir kalite, dayaniklilik, sorunsuzluk acisindan.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Her zaman en iyiyi kendilerine sakliyorlar Japonlar. Japon uretimi olmayan Toyota her zaman Japon uretiminden geri kalir kalite, dayaniklilik, sorunsuzluk acisindan.
  aynen katılıyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Kendime Avensis'i almadan önce Corolla da düşünüyordum.Sonra başka giderler olunca Avensis'e yöneldim.O arada birşey dikkatimi çekti:
2009 model Corolla lardan Rusya için üretilen ancak Türkiye ye gelen Comfort'lar var ve bu arabalar Comfort fiyatına satıldı.
Farklı özellikleri:

MMT vites değil TAM otomatik
Klima düğme değil,çift taraflı
Isıtmalı koltuk
Aslında araçlar Elegant'tan üstün ama daha ucuza satılmış. :)
Sahibinden.com da tam otomatik ilanlarına bakarsanız belki denk gelir.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
evet mesela hiç corolla nın sürekli 4 çeker 2.2 turbo beslemeli modeli olduğunu biliyor muydunuz ? ayrıca bizde daha yeni varlık gösteren bir çok elektronik donanımı bile 5 sene ki buda toyota için bir modelin değişim süresidir geriden seyrediyoruz tabi bunun için toyota yetkililerinide suçlamamak lazım çünkü 20.000 lira gümrük girişli aracı 1600 cc ye kadar %18 ( 2.400 )kdv + %37 ( 7400 ) ötv 1600cc-2000 cc de kdv aynı ötv % 60 ( 12.000 ) 2000cc üstü için %84 ( 16.800 ) lira alındığını düşündüğümüz zaman ki bu araçların standart altı  donanımında mecbur firmalarda araçlarını daha hoş göstermek için ekipman ekliyecekler buda nereden baksanız en az donanımda 3.000 lira üstüne eklemek zorunda kaldıkları var sayıldığında ki maliyet daha yüksek aracın standart donanıma ulaşma hali 13.000 lira daha maliyetli oldu ( 1600 cc ) araç için böyle olunca  markaların kar payını dengelemediği için büyük hacimli motorları göremiyoruz
gelelim elektronik donanım konusuna kdv haricinde % 8 ile % 84 arası değişen ötv oranları sadece motorlarda değil elektroniktede uygulandığı için ülkemizde ürünlerin fiyatlarından dolayı satılamayacağı korkusu yine araçlarımızda bu gelişmeleri geç görmememize sebebiyet vermektedir bu yazdıklarımdan sonra yanlış anlaşılma olmasın orta sınıf için değerlendirme yaptım ayrıca biz burada 1.6 tam otomatik şanzumanlı toyotayı 52.000 liralara alırken amerikada aynı aracın daha donanımlısı ve 1.8 motorlusu sadece 18.000-19.000 $ arasında satılıyor saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
O araçlar ÖTV zamanında ben almıştım:) Ayrıca multimode olanlarıda vardı.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ayrıca Auriste sağ koltuğun altında çekmeceli raf vardı, birde sağ üst torpido gözünde ekstra bir raf vardı. Elegant gibi araçtı.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
peki o zaman neden yetkili servis bile üstüne basarak japon gli ile (93model) , yerli üretim gli arasında fark var diyor. konfor farkı bile var. buda benim aracımda bile dahil olmak üzere amörtisör marka farkı. orj japonlarınki tokico marka, yerli üretim ise ya mondre yada kyb marka oluyor. hani sadece montajdı? fark yoktu? diğer sorum ise japon üretimler yere daha yakın bunu hepimiz biliyoruz. japonlar evet en güzelini kendine saklar. ve diğer parçalarda bile kalite farkı var. ben serviste ilk rotillerimi değiştim 280bin kmdeydi. hor kullanılmasına rağmen. birtane adam geldi zrot ve rotil değişecekti. adam ilk sahibiymiş 97 xei, 150bindeydi daha. 2side söküldü elime aldım baktım cidden fark vardı. hadi ben bilmiyorum diyelim. peki yetkili servistemi bilmiyor ;)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
peki o zaman neden yetkili servis bile üstüne basarak japon gli ile (93model) , yerli üretim gli arasında fark var diyor. konfor farkı bile var. buda benim aracımda bile dahil olmak üzere amörtisör marka farkı. orj japonlarınki tokico marka, yerli üretim ise ya mondre yada kyb marka oluyor. hani sadece montajdı? fark yoktu? diğer sorum ise japon üretimler yere daha yakın bunu hepimiz biliyoruz. japonlar evet en güzelini kendine saklar. ve diğer parçalarda bile kalite farkı var. ben serviste ilk rotillerimi değiştim 280bin kmdeydi. hor kullanılmasına rağmen. birtane adam geldi zrot ve rotil değişecekti. adam ilk sahibiymiş 97 xei, 150bindeydi daha. 2side söküldü elime aldım baktım cidden fark vardı. hadi ben bilmiyorum diyelim. peki yetkili servistemi bilmiyor ;)
93.....2011 dünyada çok şey değişti(Toyota da değişmedi demeyin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
93.....2011 dünyada çok şey değişti(Toyota da değişmedi demeyin)
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi