Gönderen Konu: Arabam mı az yaktı yoksa bana mı öyle geldi  (Okunma sayısı 2088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Arabam mı az yaktı yoksa bana mı öyle geldi
« : Mayıs 05, 2011, 01:05:39 »
Arkadaşlar bugün 1.6 elegant MMT corolla ile  Alanyada Shell'de depoyu fulledim. Manavgata gittim orada gezdim 5 saat durdukdan sonra geri döndüm.gidişde ve gelişte toplam 14 ışıkda durdum ama 110 u geçmedim 151 kilometre yol yaptım aynı yerde tekrar fulledim 34 tl benzin yakmış. Bu zamana kadar 1,9 2007 doblo ile gidiyordum 90'ı geçmiyordum  27-28 lira yakıyordu. Ben mi bir yanlışlık yaptım.Sizin Araçlarda aynı mı
2008 Corolla 1.6 Elegant MMT

Toyota Club Türkiye

Arabam mı az yaktı yoksa bana mı öyle geldi
« : Mayıs 05, 2011, 01:05:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Arabam mı az yaktı yoksa bana mı öyle geldi
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2011, 01:17:36 »
bence normal... benim tamamı şehir içinde 150 km ye 40 tl yakıyor. (2010 corolla A/T)
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2011, 08:03:52 »
Tüketim 5,4 lt/100 km gibi bir rakama denk geliyor sanırım. Fena değil. Fakat depoyu fulleme yönetimi için 150 km az bir mesafe. Biliyorsunuz pompacıların çoğu pompa atsa bile çoğu zaman rakamı düzlemek gibi bir saçma gayretin içerisine giriyorlar. Böyle bir şey olmamış bilr olsa ilk ve ikinci dolumda deponun tam olarak aynı seviyede dolup dolmadığını bilemeyeceğimiz için ölçüm farklılığı da oluşabilir. Ne kadar çok km. kat ettikten sonra bu ölçümü yapabilirsek, bu farklılıktan kaynaklanabilecek hata payını en aza indirebiliriz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2011, 08:38:38 »
evet kısa süreli km. de yanıltıcı olabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2011, 10:27:09 »
bence normal... benim tamamı şehir içinde 150 km ye 40 tl yakıyor. (2010 corolla A/T)
Yapmayın  ben LPG taktırmadan evvel 50TL benzinle en fazla 130-140Km yapıyordum ki benzin 4tl bile değildi.Batman'da benzin kaç para?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2011, 10:40:53 »

Rıdvan Bey, siz daha önce aracınıza LPG kiti taktırdığınızı belirtmiştiniz. Yukarıdaki kıyaslamayı benzin için yaptığınıza emin misiniz?

genelde montajdan kaynaklanıyor ve iyi ayar veremiyorlar onun için arıza ışığı yandığı söyleniyor. ama ondan değil. arıza tespit cihazına bağlandığında P0171 nolu hata kodunu (sistem çok zayıf) veriyor. benimde başıma geldi dediğiniz olay. 2010 model corollalama landi renzo taktırdım 2 ay boyunca arıza ışığı yanıyordu. sağ olsun elektrikçi arkadaş söndürüyordu. ve bu 2 ay sürdü. sonra d.bakır ın en iyi ustası ile bir arkadaş sayesinde tanıştım. durumu anlattım. ve bunun ne ayar ne de montaj ile ilgili olduğunu söyledi. tek çözümü hata kodunu P0171 aracın hafızasından sildiklerini söylediler. ben de gidip sildirdim. 1 aydır kafam rahat. artık yanmıyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2011, 21:48:30 »
şimdi farkına vardım da arkadaşın söylediği benzin içinmiş. ben neden lpg olarak anlamışım bilemiyorum. herhalde okulda öğrenciler kafa bırakmamışlardır o gün için bende. yanlışlıktan dolayı kusura bakmayın. dediğim oranlar lpg içindi.
benzin ise aracımda tamamı şehir içi 1 litre ile 10-11 km arası yol yapılıyor.
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2011, 14:09:15 »
Güzel ve sakin kullanımda ulaşılacak değerler... benim araçta inşallah bu değerlere düşecek  ::)
2011 1.6 corolla comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2011, 00:05:18 »
ohhh ne güzel değerler şehir içinde daha 50 liralık benzin 100 kilometre anca götürüyorki buda ortalama 10-11 ( km'de 47 kuruş )  litre civarı benzin yapıyor tabi istanbul faktörünü unutmamak lazım araç 2003 1.6 vvti a/t :D :D
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2011, 00:57:15 »
Arkadaşlar bugün 1.6 elegant MMT corolla ile  Alanyada Shell'de depoyu fulledim. Manavgata gittim orada gezdim 5 saat durdukdan sonra geri döndüm.gidişde ve gelişte toplam 14 ışıkda durdum ama 110 u geçmedim 151 kilometre yol yaptım aynı yerde tekrar fulledim 34 tl benzin yakmış. Bu zamana kadar 1,9 2007 doblo ile gidiyordum 90'ı geçmiyordum  27-28 lira yakıyordu. Ben mi bir yanlışlık yaptım.Sizin Araçlarda aynı mı

5.4 lt/100km.. bence çok güzel değerler Birkan bey yakıt değerleriniz.. km de fiyat olarak hesaplasak nerdeyse LPG ile aynıya denk geliyo.. ama daha uzun menzil yol sonunda depo fulleyerek ölçüm yapmak daha sağlıklı ve daha doğru bir ölçüm olacaktır.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..