Gönderen Konu: Fren Diski acil  (Okunma sayısı 1338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Fren Diski acil
« : Mayıs 03, 2011, 16:47:52 »
Degerli Arkadaşlar
1991 model toyota corolla 1.6 gl lift back aracım var. aracımın frenlerinden şikayetim oldugu için fren diskini ve balatalarını degiştirmeye karar verdim. Aracımın şu anda üzerinde bulunan diskler düz disk muhtemelen orjinal degildir diye düşünüyorum.
Bir kaçtane toyota servisini aradım fiyat aldım bazı servisler aracın diskinin düz bazısınında hava sogutmalı oldugunu söyledi. servislerin elinde parça yok istanbul depodan gelince tam olrak görebiliriz diyorlar orjinal disklerde pahalı.
sizden ögrenmek istedigim bu aracın fren diski hava kanallı olanımı yoksa düz olanımı bilen varmı

internetten yaptıgım araştırmalar sonucunda iki disk arasındaki tekfark düz olan 12mm hava kanallı olan 18 mm
benimde sıkıntım zaten arabanın durması için padalı sonuna kadar basıyorum. merkez westinghouse bunları kontrol ettirdim.
Ben kendimce şöyle düşünüyorum şu andaki disk ince oldugu için klaperler tam sıkmıyor gibi geliyor. bana
nekadar sert basarsam basıyım frene araç kesinlikle kızaklamıyor.
yardımlarınız için teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Fren Diski acil
« : Mayıs 03, 2011, 16:47:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Diski
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2011, 17:04:21 »
  Selam.
 Aracınızın disk özelliğini iyi bir parçacıda rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Diskler zamanla inceldiğinde psitonlardaki basınç balataları disklere doğru iter. Balataları diskin yüzeyine sürekli sürtünmesini ise iki yay önler. Yani balatalar ya da disk azaldıkça fren pedalının dozlamasında fark olması doğaldır. Piyasada çok kaliteli diskler mevcuttur ancak ondan daha da önemlisi balataların özellikleridir. Çünkü disk balatalar ile değişmelidir ve kaliteli balatanın frenlemedeki etkisi tartışılmaz. Ayrıca bu sırada fren hidroliğinide değiştirtmenizi tavsiye ederim. Bu işlemler için Ankara'da çok uygun özel servislerde vardır arkadaşların genel olarak kullandığı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Diski acil
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2011, 17:08:50 »
Merhaba

Aracınızdaki orjinal diskler büyük ihtimalle 12mm olanlar olması lazım. Eğer öyle ise 18mm disk takamazsınız, kaliperleri de değiştirmeniz gerekir.

Herhangi bir servise giderseniz zaten aracı kaldırıp bakabilirsiniz.

Eğer 18mm ise ve 12mm kalınlıkta disk takılmış ise frenleriniz zaten hiç tutmaz, buna pek ihtimal vermiyorum.

Aracınızın frenlemesini iyileştirmek isterseniz 18mm disk + kaliperlere geçebilirsiniz, kaliperleri bulabilirseniz tabi.

Araç şasisine, nerden geldiğine göre diskler değişebiliyor. Bendekiler havalandırmalı 18mm diye biliyorum (1991 GL Sedan)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2011, 17:47:18 »
zaten benim sıkıntım servisin bile tam net olarak düz veya hava kanallı çıktıgını bilmemesi
iki disk arasında 0.6 mm fark var bunun olabilecegini düşünüyorum.
ben şöyle birşey yapacağım dogru bir yöntemmi bilmiyorum öneriniz varsa sevinirim.
yeni balata alıp araca takacaım ve balatanın arasındaki mesafeyi ölçeceğim eger 1.8mm kurtarıyor ise hava kanallı disk alacagım.
bunu kontrol etmemin başka bir yolu varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2011, 17:52:06 »
iki disk arasında 6mm fark var, ki bu çok büyük bir fark.

Bence şasi numarası ile toyota'ya başvurun ve aracın orjinal ebadını öğrenin.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2011, 17:57:16 »
  Alper yöneticimize aynen katılıyorum. Bu tarz bir uygulama aracınıza uyum göstermeyecektir ve daha çok iş ile uğraşmanız gerekecektir. Diskinizin modelini öğrenmek çok da zor değildir fakat söylediğim gibi kesinlikle kaliteli balatalar seçin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2011, 18:01:03 »
arkadaşlar toyota servislerinden ögrenemedim
onlar parca gelince görebiliriz elimizde yok depodan gelince belli olur diyorlar
sıkıntı burada oradan ögrenemedigim için buradan yardım istiyorum