Gönderen Konu: Kısa Mesafe Gittikten Sonra çalışma Sorunu  (Okunma sayısı 4704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Kısa Mesafe Gittikten Sonra çalışma Sorunu
« : Mart 06, 2008, 10:58:42 »
2000 medol 1.6 efi motorlu corolla terrama lpg taktırdım. sıralı sistem değil. açılış benzinle daha sonra 2200 devirde otomatik olarak lpg ye geçiyor. lpg taktıralı 15 gün oldu. daha önce marş hiç ikiletmiyordu. şimdi kısa mesafe gidip arabayı istop ettikten sonra tekrar çalıştırmak istersem biraz zor çalışıyor. aküm  yeni.  açılış benzinle olduğu için lpg den olduğunu sanmıyorum. ayrıca arabanın sabahları hiç çalışma sorunu yok.tek marşta çalışıyor. kısa mesafe gittikten sonra çalışma sorunu tam olarak şöyle araba çalışıyor ve hemen istop ediyor. o arada gaza basarsam problem olmuyor. daha önce gaza basmama gerek kalmıyordu.
değerli fikirleriniz  için şimdiden teşekkürler. ayrıca lpg den çok memnunum bayağı bi yakıt tasarrufu sağlıyor ve çekiş konusunda hiçbir problem yok. arabada lpg olduğu hiç hissedilmiyor bile.

Toyota Club Türkiye

« : Mart 06, 2008, 10:58:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2008, 11:17:03 »
Hayırlı olsun.  LPG taktırdığın yere kontrol ettir. Arıza yapan elektronik parça varsa garantiden değiştirirler. Yakıtta yarı yarıya tasarruf sağlanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2008, 11:18:58 »
kısa bi mesafe gidip stop ettirdikten sonra demişsin peki bu kısa mesafede benzinden gaza geçiyormusun? aynı sorunun benzeri bende de var ama bende ilk çalıştırma anında benzinden gaza geçtikten sonra hiç gaz vermezsem motor stop ediyor gaz verirsem kendini toparlıyor ama çalıştırırken hiç zorluk çekmiyorum (aracım 96 corolla xei lpg düz sistem) ben bu mevsimde ş.içinde km de 150  kuruş yakıyor gerçekten ekonomik bence yazın daha düşer herhalde
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2008, 11:22:16 »
Alıntı yapılan: ALİ KOÇ
kısa bi mesafe gidip stop ettirdikten sonra demişsin peki bu kısa mesafede benzinden gaza geçiyormusun? aynı sorunun benzeri bende de var ama bende ilk çalıştırma anında benzinden gazete geçtikten sonra hiç gaz vermezsem motor stop ediyor gaz verirsem kendini toparlıyor ama çalıştırırken hiç zorluk çekmiyorum (aracım 96 corolla xei lpg düz sistem)
[/quote]
evet kısa daha arabayı yerinden kaldırmadan benzinden gaza geçiriyoromu zaten. istop edince otomatik olarak benzine geçiyor her açılış benzinle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2008, 11:31:11 »
doğru haklısın o konuda ama ben bi müddet 2000 deviri geçirmeden benzinde gidiyorum o yüzden demiştim, benimde fazla bilgim yok bu konuda ama diğer arkadaşlar mantıklı fikirler verebilir (aldığın yere götür fikrinin dışında) aklıma gelen stop ettiğinde araç gazda olduğu için çalıştırırken (normalde benzini kullanması gerekir ama) benzin yerine borularda ki gazı mı kullanmaya çalışıyor acaba
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2008, 11:37:21 »
Mikrokomitatör veya komutatör (üç konumlu anahtar) arıza yaptığında benzer şikayetler ortaya çıkıyor. O yüzden sorunun çözülmesi için, bazılarına mantıklı gelmese de, lpg taktırdığın yere gideceksin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2008, 11:58:29 »
  Hidayet bey alınganlık göstermenize gerek yok arkdaş zaten bunu düşünmüştür herhalde önemli olan bişeyleri paylaşmak çözüm üretmek değil mi? komutatör gayet mantıklı mesala bu şekilde anlayacağınız düşünseyim inanın yazmazdım kusura bakmayın lütfen
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 06, 2008, 12:08:37 »
Alındım  Yani anlatmak istediğim vakit geçirmeden gitsin çözüme ulaşsın. Bu konuda bizim çözebileceğimiz bir problem değil bence.

Enjektörlerin dibinde hafif ıslanma gibi leke var. Sizin araçta da var mı Ali Bey. LPG ile bir alakası var mıdır vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2008, 12:13:31 »
sanmam nemlenmiş ve meme yapmıştır zımparalayacaksın öjeleyeceksin hiçbişeyi kalmaz bende varmı bakmam lazım  bozulmadığı yada yağ,filtre değişimi gelmediği sürece kaputu açmıyorum da toyota kullanıyoruz ayrıcalığını yaşalım biraz değil mi?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2008, 12:39:01 »
aracın motor soğuk olduğu için çikleyi açmasıyla ilgili bir sorun. bendede var ama ben kısa mesafeli kullanacaksam hafif motor ısınmasını bekliyorum, sorun olmuyor
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2008, 13:01:12 »
baktım lekeye benzer bişey göremedim ben lpg ile alakası var mı yok mu bilmiyorum
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2008, 13:47:37 »
LPG yi taktırırken sensörleri yerinde söküyorlar hava emişini ölçen sensörü filan ve arabayı çalıştırıyorlar sonra takıyorlar ve o beyne hata kodu larak yazılıyor araba sapıtıyor bende de olmuş tu lpg taktıktan sonra 1 ay çektim sanayı de yatkili bir özel servise gidip hatayı sildirirsen düzelir
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2008, 13:50:58 »
yetkili servise ne diyorsun hatayı sildirecem desen adamlar anlamaz herhalde birde kaça yapıyorlar bülent bey
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2008, 14:00:32 »
Sanayıde özel servisler var yani toyotalara filan (japon arabalara) bakan ustalar var onlarda hatayı bulup silebilen bilgisayarlı aletler var burada 15 ile 20 ytl arasına yapıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2008, 14:45:05 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
Sanayıde özel servisler var yani toyotalara filan (japon arabalara) bakan ustalar var onlarda hatayı bulup silebilen bilgisayarlı aletler var burada 15 ile 20 ytl arasına yapıyorlar
[/quote]
teşekkür ederim bi servise gideyim bakalım ne diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2008, 15:43:01 »
İlk çalıştırma anında en az 1 dakika kadar rölantide ve de benzinde iken kendi kendine çalıştırmakta çok büyük fayda var.Bir müddet benzinde gittikten sonra gaza geçmeyi deneyin.Hemen gaza geçmeyin.
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 07, 2008, 08:18:51 »
Alıntı yapılan: ALİ KOÇ
doğru haklısın o konuda ama ben bi müddet 2000 deviri geçirmeden benzinde gidiyorum o yüzden demiştim, benimde fazla bilgim yok bu konuda ama diğer arkadaşlar mantıklı fikirler verebilir (aldığın yere götür fikrinin dışında) aklıma gelen stop ettiğinde araç gazda olduğu için çalıştırırken (normalde benzini kullanması gerekir ama) benzin yerine borularda ki gazı mı kullanmaya çalışıyor acaba
[/quote]
dün lpg'yi taktırdığım yere gittim. aynen sizin dediğinizi dedi. araba borularda kalan lpg'yi ve benzini birlikte kullanmaya çalışıyormuş ondan kaynaklanıyormuş. yapılcabilecek bi şey yok diyor. bunu istemiyorsan sıralı lpg sistemine geçmen gerekir. dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 07, 2008, 10:29:51 »
LPG ci seni başından atmış öyle şey olur mu ? karburatörlü araç mı bunlar ikisini birden kullansın benim aracımda niye yok oyle birsey ve bizim m0tordan LPG li  corollası 4 -5 arkadaşım var hiç birimizde böyle bir sorun yok ve hiç birimizinki sıralı değil o LPG ci ya sistemi yanlış taktı yada yerli malı dandik bir sistem taktırdın Büyle komik bir açıklama olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 07, 2008, 10:30:17 »
sorsaydın keşke kaç lira fark istiyorlar bende belki geçmeyi düşüne bilirim böylede az yakıyor ama sıralı daha iyi gibi sanki
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 07, 2008, 11:24:36 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
LPG ci seni başından atmış öyle şey olur mu ? karburatörlü araç mı bunlar ikisini birden kullansın benim aracımda niye yok oyle birsey ve bizim m0tordan LPG li  corollası 4 -5 arkadaşım var hiç birimizde böyle bir sorun yok ve hiç birimizinki sıralı değil o LPG ci ya sistemi yanlış taktı yada yerli malı dandik bir sistem taktırdın Büyle komik bir açıklama olmaz
[/quote]
yerli malı dandik bi şey taktırmadın lovato taktırdım. ayrıca montajı yapan ustayı çok iyi tanıyorum. işini düzgün yapan montajda çok iyi olan birisi. işini çok düzgün yapar.

[quote=ALİ KOÇ]
sorsaydın keşke kaç lira fark istiyorlar bende belki geçmeyi düşüne bilirim böylede az yakıyor ama sıralı daha iyi gibi sanki
[/quote]
aynı sistemin sıralısını taktırırsam yani lovatonun sıralsını 1000 ytl fark vermem gerekiyor.