Gönderen Konu: Sokağa Ve Caddeye Park Edilen Araçlardan Vergi  (Okunma sayısı 2085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Sokağa Ve Caddeye Park Edilen Araçlardan Vergi
« : Mart 04, 2008, 21:55:58 »
"Sokağa ve caddeye park edilen araçlardan vergi alınacak. Buna göre, her taşıt için saatte 2 YTL, günlük 7 YTL geçici kullanım harcı ödenecek."

kaynak : http://www.gercekgundem.com/?p=117967
Bodrum

Toyota Club Türkiye

« : Mart 04, 2008, 21:55:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2008, 22:03:41 »
Karabük belediyesi bu uygulamaya 2 sene önce geçti bile. Eskiden araçlarımızı istediğimiz yere park edebiliyorduk, şimdi ise nereye park etsen başında biri bitiyor hemen. Neymiş park parası..  

Merak ediyorum sokakta gezen vatandaştan oksijen tüketim vergisi de alırlar mı diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2008, 22:11:22 »
Alırlar
Ekonomiyi satarak yolunda gösteriyorlardı, eh satacak bişey kalmadı, sıra buna geldi, zararı kime bizlere. O zaman masal bitiyor....
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2008, 22:23:54 »
Avrupa da evinizin otoparkı yoksa nereye koyarsanız koyun park ücreti ödüyorsunuz.Eğer apartmanda oturuyorsanız eğer apartmanın otoparkında boş park yeri varsa onu ilk evi alırken zaten soruyorlar park yeri istiyormusunuz diye ok derseniz ücreti karşılığında park yerini satın alıyorsunuz inanın hiç ucuz değil . Ama bizim ülkemizde her apartmanın ilk yapılırken projelerde gözüken ama sonra buharlaşan otoparklar ( ya apartman sakinleri yada müteahhitler yemiş oluyor o otoparkları   dolayısıyla şimdi arabalarımızı sokaklara , kaldırımlara bırakmak zorunda kalıyoruz ve belediyeler için kazanç kapısı haline geldi
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2008, 22:28:53 »
Bildiğim kadarıyla, evler, apartmanlar yapılırken otoparklı yapılırsa ekstra ücret ödeniyor belediyeye. Muğla belediyesi için bu rakamı 11 milyar olarak hatırlıyorum. Neyse dolasıyla apartmanın gözüken bi otoparkı yoksa evin önünden bile park parası alabilirler.
Amaaaa zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz ki içinde yüksek vergi var, yüksek mtv ödüyoruz ki nerdeyse 1.6 sıfır arabanın bandorlü asgari ücrete yaklaşık. Böyle bir ülkede bırakında caddeleri kullanalım
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2008, 22:39:56 »
Apartmanının parkı olmayan sakinler zaten bunun vergisini veriyor.E apartmanının parkı olanlar zaten apartman yapılırken bunun vergisini ödüyor.Bu işte bir iş var ama...Neyse...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2008, 22:50:59 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Apartmanının parkı olmayan sakinler zaten bunun vergisini veriyor.E apartmanının parkı olanlar zaten apartman yapılırken bunun vergisini ödüyor.Bu işte bir iş var ama...Neyse...
[/quote]

Dağhan hatırlattığın iyi oldu. Ben yanlış hatırlıyorum. Şimdi doğrusu aklıma geldi, Muğla belediyesi apartmana otopark yapılmazsa 11 milyar park parası alıyor.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2008, 23:01:00 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
[/quote]
Dağhan şimdi eskiden apartmanlar yapılırken projelerde otoparklar gösteriliyormuş ama müteahhitler evler daha büyük metrajda olsun diye otoparkları iptal ediyormuş belediyedeki adamları vasıtasıyla   evler büyüyünce daha çok para kazanıyorlar ama otoparklar uçuyormuş o zamanlarda da herkesin arabası olmadığı için sorun yokmuş dolayısıyla böyle hızlı gelişen bir ülke için şuanda otopark sıkıntısı oldukça arttı. Şimdi ki inşaatlarda dikkat et hepsinde otopark yapılıyor eskilerin hiçbirinde yok.
Saygılarımla

2008 Yaris Terra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2008, 14:07:02 »
Alıntı yapılan: Bilge Şahin
Avrupa da evinizin otoparkı yoksa nereye koyarsanız koyun park ücreti ödüyorsunuz.Eğer apartmanda oturuyorsanız eğer apartmanın otoparkında boş park yeri varsa onu ilk evi alırken zaten soruyorlar park yeri istiyormusunuz diye ok derseniz ücreti karşılığında park yerini satın alıyorsunuz inanın hiç ucuz değil . Ama bizim ülkemizde her apartmanın ilk yapılırken projelerde gözüken ama sonra buharlaşan otoparklar ( ya apartman sakinleri yada müteahhitler yemiş oluyor o otoparkları   dolayısıyla şimdi arabalarımızı sokaklara , kaldırımlara bırakmak zorunda kalıyoruz ve belediyeler için kazanç kapısı haline geldi
[/quote]

Hadi ya. Ben 7 yildir Almanya'da yasiyorum. Evimin önüne park parasi hic vermedim. 7 yilin parasini isterlerse yandik.

Digerleri dogru. Genelde apartmanin icindeki park yerini 8000 ila 12000 arasina alabilirsiniz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2008, 14:16:48 »
Park ücreti alınacak yerler vardır, alınamayacak yerler vardır.

Bizde ise mafya vardır, nerden isterse alır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2008, 23:24:18 »
En büyük mafyanın kim olduğunu herkes iyi biliyor ama, burada söylenecek şey değil tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2008, 00:27:26 »
sacma sacma isler valla yemin ediyorum artık yeter ya ispark mıymıs ne zıkkımın koruyse heryerde var tmm memleket in sokakları kaldırmıyor saygı duyuyorum ama burdan kazandıkları paralarla yemin ediyorum her mahalleye haftada bir 5 katlı otopark dikerler yok ya ben istanbulda yasayayan biri olarak artık tiksinir oldum trafikten anadolu yakasında oturuyorum mahallemiz cok sakin bizim sokaktada tek lamba var onun tam bizim binanın onunde ne zaman aksam gelsem ne kadar araba varsa o lambanın altında ip olmus gidip sokagın basına cekiyorum valla asfalta yazıcam plakamı hee duyrulur
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2008, 00:34:34 »
vallahi nedense hic sasırmadım merak etmeyin inanın gerisi gelecektir !!!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2008, 08:04:36 »
Bir apartman yaptığınızda otoparkınıda yapmak zorundasınız. Eğer yapmazsanız belediyeye otopark yapması için para oduyorsunuz.
Yani zaten sizin aracınız için otopark yapmış olması laızm belediyenin. Daha ne parası istiyor.

Resmen dolandırıcılık bu yeni uygulama.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2008, 14:46:34 »
Evet binalar yapılırken zaten Türkiye de belediyelere otopark vergisi ödeniyo. En azından bildiğim birkaç binada ödenmiş, ancak arkadaşların dediği gibi oraya otopark yapmaktansa müteahit bir dükkan oturtuyor ve belediye de bunu sanırım $görmezden geliyo. Pardon $işareti yanlışlıkla oldu yoksa özel bir anlamı yok:)
 Avrupa ile kıyaslama ise çok ayrı bir konu. Avrupa birliği ülkeleri için konuşursam orada araç vergilerini Türkiye ile kıyaslayın, ayrıca İngiltere dışında petrol fiyatlarını kıyaslayın. Ehh birde oradaki orta seviye bir vatandaşın alım gücünüde bu kıyasa sokarsak iş ice ümütsiz bir durum alır Türk vatandaşları için Türkiyede.
Bu kıyaslama çok daha detaylandırılabilir ve her kıyaslamada farkına varılırki Türkiyedeki araç sahipleri her yönden dezavantajlı bir vergi sistemiyle karşıkarşıyadır.
 Birde işin şu boyutuna dikkat çekmek isterim; farzedinki bu vergi yürürlüğe girdi. Peki Benim evimin önünde boş araçlık yerimi bana garantileyebilecekmi belediye?? Yani herkesin kendi özel yerini nasıl temin edebilecek belediye ve eğer bu yeri temin edemiyorsa bu parayı hangi sebeple alabilecek.

Not:Köprü zammıda mahkeme kararı ile geri alındı. Birkaç gün içinde köprü geçişleri ucuzlayacak.

Not:Bu notuda yeni otopark vergisi yasalaşırsa artık buraya yazarız:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2008, 17:55:07 »
Yaman Bey ve Hakan Bey'in açıklamalarından da anlaşılabileceği üzere mükerrer bir vergi olduğu için iptal edilmesi kesindir. Telaşa lüzum yoktur. İnşaatlar yapılırken müteahhitlerden tahsil ettiği paralar ile bana otopark yapmayan belediyenin benden böyle bir vergi tahsil etmesi mümkün değildir. Belediyelerin yapabileceği tek şey yurt dışında işlek caddelerde var olan park otomatlarını Türkiye'ye uyarlamak olabilir. Tabi otopark mafyası ve/veya esnaf izin verirse  
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #16 : Mart 12, 2008, 01:00:45 »

Madem bu vergiyi istiyorlar o zaman başında da gece gündüz beklemeliler. Hem aracım sokakta durucak, hem de başına gelmeyen kalmıyacak, (terör, hırsızlık, gasp, vurma, çarpma, çizme, kaza...vs) hemde üstüne üstlük bir de vergi! Yok artık daha neler??? Ama hep sessiz kalıyoruz ya, itiraz etmiyoruz!!! yakında uygularlar merak etmeyin!
Vatandaş başka nasıl soyulur???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2008, 22:49:56 »
canım türk milleti kaşıntı ama  kim getirdi bunları başımıza??ayrıca tamam belki veren çıkar bu park ücretlerini ama sahini olan hiç bi türk genci bunu ödemez üstüne adamı döverler ...şaka bi yana artık nerden en alcaklarını bilmiyolar saçama sapan şeyler çıkartıyolar hala doymadılar mı bunlar ya :@
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın