0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Apartmanının parkı olmayan sakinler zaten bunun vergisini veriyor.E apartmanının parkı olanlar zaten apartman yapılırken bunun vergisini ödüyor.Bu işte bir iş var ama...Neyse...[/quote]Dağhan hatırlattığın iyi oldu. Ben yanlış hatırlıyorum. Şimdi doğrusu aklıma geldi, Muğla belediyesi apartmana otopark yapılmazsa 11 milyar park parası alıyor.
Apartmanının parkı olmayan sakinler zaten bunun vergisini veriyor.E apartmanının parkı olanlar zaten apartman yapılırken bunun vergisini ödüyor.Bu işte bir iş var ama...Neyse...[/quote]Dağhan şimdi eskiden apartmanlar yapılırken projelerde otoparklar gösteriliyormuş ama müteahhitler evler daha büyük metrajda olsun diye otoparkları iptal ediyormuş belediyedeki adamları vasıtasıyla evler büyüyünce daha çok para kazanıyorlar ama otoparklar uçuyormuş o zamanlarda da herkesin arabası olmadığı için sorun yokmuş dolayısıyla böyle hızlı gelişen bir ülke için şuanda otopark sıkıntısı oldukça arttı. Şimdi ki inşaatlarda dikkat et hepsinde otopark yapılıyor eskilerin hiçbirinde yok.
Avrupa da evinizin otoparkı yoksa nereye koyarsanız koyun park ücreti ödüyorsunuz.Eğer apartmanda oturuyorsanız eğer apartmanın otoparkında boş park yeri varsa onu ilk evi alırken zaten soruyorlar park yeri istiyormusunuz diye ok derseniz ücreti karşılığında park yerini satın alıyorsunuz inanın hiç ucuz değil . Ama bizim ülkemizde her apartmanın ilk yapılırken projelerde gözüken ama sonra buharlaşan otoparklar ( ya apartman sakinleri yada müteahhitler yemiş oluyor o otoparkları dolayısıyla şimdi arabalarımızı sokaklara , kaldırımlara bırakmak zorunda kalıyoruz ve belediyeler için kazanç kapısı haline geldi [/quote]Hadi ya. Ben 7 yildir Almanya'da yasiyorum. Evimin önüne park parasi hic vermedim. 7 yilin parasini isterlerse yandik.Digerleri dogru. Genelde apartmanin icindeki park yerini 8000 ila 12000 arasina alabilirsiniz.