Gönderen Konu: yağ değişiminden sonra , sönmeyen ikaz lambası.. acil yardımmm  (Okunma sayısı 29976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
selam arkadaşlar;
2008 model corolla (comfort ) aldım. göstergesinde "oıl maint" diye bir uyarı ve sarı üçgen bir ışık yanıyordu.(içinde ünlem işareti var) aldığımda yağ zamanının geldiği için ışığın yandığı söylendi. arabanın yağını değiştirdim. serviste değil ama sanayide güvendiğim bir usta vasıtasıyla. ama ışık gene sönmedi. bende daha önce megane 2 dizel vardı. yağını değiştiridiğimizde gösterge üzerinde ki düğmelerle , kendimiz bi işlem yapardık ve yağ km sini sıfırlardık. anahtar resmide kaybolurdu. avensisi olan arkadaşım da aynı problem olmuş. serviste göstergelerin orda birşey yaptılar. kontağı açıp kapadılar .sonra ışık söndü dedi. acaba bu araçtada varmı böyle birşey. yani servise gitmeden bu ışığı manuel olarak nasıl söndürürm. ışık beni sinir etti. çünki yol bilgisayarını kullanamıyorum. ayrıca bu dizellerde tl bazında yakıt olayı nasıl. yani km ye ne kadar yakıyor? ben 80 tl.lik bir yakıtla uzun yolda 340 km yaptım. yakıt azmı çokmu? sürüş teknikleri  ve bu sorularla ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.   

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
İbrahim Bey, yakıt tüketimi ile ilgili olarak Yakıt bölümü altında pek çok paylaşım mevcut, ben size bir kaçını vereyim:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5110.460
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1412.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=33474.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
teşekkürler
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2011, 14:47:25 »
teşekkür ederim hakkı bey linkler için. peki bu sönmeyen sarı ışık hakkında bilginiz varmı?? gerçi bilginiz olsaydı yazardınız ama bi şansımı deneyeyim dedim  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
yardım edicek yokmu arkadaşlar????? bu ışık manuel olarak nasıl söner??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
teşekkür ederim hakkı bey linkler için. peki bu sönmeyen sarı ışık hakkında bilginiz varmı?? gerçi bilginiz olsaydı yazardınız ama bi şansımı deneyeyim dedim  :D

Maalesef İbrahim Bey, forumda da ilk defa rastlıyorum bu duruma.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
yardım edicek yokmu arkadaşlar????? bu ışık manuel olarak nasıl söner??
İbrahim abi yağ km sıfırlama şu şekilde oluyor corollada.
Odo tuşuna (Km sıfırlama tuşuna) basılı iken kontağı (motoru çalıştırmayın yalnız sadece kontak açılsın yeter) cevirin ve elinizi tuştan çekmeyin km yazan yerde _ _ _ _ _ _ sırasıyla çıkacaktır ve işlem sonunda yağ km sıfırlandığına dair ekran sizi bilgilendirecektir.
Eğer mesele yağ km si ise bu şekilde yapın çözülecektir sorun
Aracınızı iyi günlerde kazasız belasız kullanın.
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Abi dizel motor kullanımı ile ilgili daha önce birşey paylaşmıştım linki aşağıda .

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24408.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çırak toyotacı
çok çok sağol
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2011, 14:22:54 »
mahmut biraderim çok teşekkür ederim. işe yaradı verdiğin bilgi. arabayı alalı 1 hafta olmadı bu ışık yüzünden pişman oluyordum resmen. tekrar sağol arkadaşım. benim usb sorumada sen cevap vermiştin. en çok sevdiğim üye sensin bundan sonra :) :D :D :D. sürüşle ilgili link içinde teşekkürler. hemen inceliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
mahmut biraderim çok teşekkür ederim. işe yaradı verdiğin bilgi. arabayı alalı 1 hafta olmadı bu ışık yüzünden pişman oluyordum resmen. tekrar sağol arkadaşım. benim usb sorumada sen cevap vermiştin. en çok sevdiğim üye sensin bundan sonra :) :D :D :D. sürüşle ilgili link içinde teşekkürler. hemen inceliyorum.
Rica ederim abi

Burdaki tüm üyeler aslında ilgili ve bilgisini paylaşan insanlardır .

Arasıra foruma girerseniz sizde anlarsınız zaten.

Bu arada aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Benim de OIL MAINT sorunum oluşmuştu, Çözüm için araştırma yapınca forum u ve ilgili konuyu buldum. Çözüm için söylenen adımları uyguladım ve uyarı ışığı artık yanmıyor. İyi varsın Toyotaclubtr.com :)
2008 Corolla 1.4D4D Dizel Comfort Extra