Gönderen Konu: Lpg ile Deposunu Full Kullananlar Dikkat  (Okunma sayısı 18322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Lpg ile Deposunu Full Kullananlar Dikkat
« : Nisan 26, 2011, 13:54:46 »
Arkadaşlar lpg depom küçük olduğu için sürekli doldurarak kullanıyorum. gittiğim istasyonlarda şamandra attıktan sonra küsüratı düze tamamlamak için yavaş da olsa gaz doldurmaya devam ediyor genelde pompacılar geçenlerde depom daha önceleri almadığı kadar lpg almaya almaya başladı aklıma montaj yapılan yerde ustanın söylediği bu tank 32 lt lik ama şamandra emniyet için 27 litrede kapatacak kalan boşluk emniyet için lafı gelmişti. depoyu tamamen kullanıp bitince tekrar doldurdum tam tamına 32 lt alıyordu tekrar kullanıp bitirip montaj yaptırdığım yere şamandra değişimine gittim garantiden değiştiler ve uyardılar şamandra atınca hemen kapattır diye sonuçta bir tehlike olmasın diye bu boşluğu verdiriyoruz dedi. bence çoğu kişi bu nüansı bilmiyor paylaşmak istedim sizde bir deneyin isterseniz depoyu tamamen boşaltınca tank hacminin % 10 u kadar eksik alması lazım lpgyi şamandranızda arıza varmı yokmu tespit etmiş olursunuz hepimiz can taşıyoruz sonuçta kazasız sürüşler hepinize.

Toyota Club Türkiye

Lpg ile Deposunu Full Kullananlar Dikkat
« : Nisan 26, 2011, 13:54:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg ile Deposunu Full Kullananlar Dikkat
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2011, 14:59:28 »
ben kıllanıyordum bu araba 8-10 litre eksit alıyor diye demekki emniyet için miş.Sorun yok demekki benim kinde de
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2011, 15:52:29 »
zaten lpg tanklarının üstünde. benimkide simit depo 42 lt- max % 80 yazıyor. emniyet amaçlı olduğunu anladım zaten. şamandıra vurmaya başladığı zaman direk pompacıya çıkarttırın. ben dedim çıkarmadı kendim çektim artık. kavga nizah falan sorun yaşadık adamla.Vay niye el atıyorsun falan filan işte :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2011, 16:33:37 »
bendekide 42 litre ama ben herzaman 38 litre alıyorum zaten orda atıyor  asla bastırmam fazladan küsüratı neyse karta ödediğim için takmıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2011, 16:36:47 »
zaten lpg tanklarının üstünde. benimkide simit depo 42 lt- max % 80 yazıyor. emniyet amaçlı olduğunu anladım zaten. şamandıra vurmaya başladığı zaman direk pompacıya çıkarttırın. ben dedim çıkarmadı kendim çektim artık. kavga nizah falan sorun yaşadık adamla.Vay niye el atıyorsun falan filan işte :)
En çokta işini bilyor sanıp bilmiyenlere uyardığındada tepki gösterenlere gıcık olurum . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2011, 17:17:24 »
hiç sormayın ya :D abi diye çağırdım çıkar dedim 1 dk 1 dk diyor daha. tabi şamandıra umrundamı. ben çektim geldi napıyosun sen dedi doldu çıkardım dedim. biz neciyiz dedi. çağırdığımda gelmediğine göre bişeyci değilsin dedim :D şamandıra vuruyordu bozulacak sonra dedim. biz hep dolduruyoruz ne bozması cart curt dedi he abi tamam abi haklısın tamam he hı dedım bindim arabama :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2011, 18:08:06 »
hiç sormayın ya :D abi diye çağırdım çıkar dedim 1 dk 1 dk diyor daha. tabi şamandıra umrundamı. ben çektim geldi napıyosun sen dedi doldu çıkardım dedim. biz neciyiz dedi. çağırdığımda gelmediğine göre bişeyci değilsin dedim :D şamandıra vuruyordu bozulacak sonra dedim. biz hep dolduruyoruz ne bozması cart curt dedi he abi tamam abi haklısın tamam he hı dedım bindim arabama :D
Tabi kendi bozulduğunu görmediği için bozulmaz sanıyor .
Bizdede eskiden kartal vardı lpg li ozaman tabi daha küçüktüm ama iyi hatırlarım depo dolduktan sonra dahada alsın diye arabayı sallarlardı. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2011, 18:16:36 »
arabayı sallayanlar bile oluyor daha fazla alsın diye...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2011, 18:44:26 »
bendekide 42 litre ama ben herzaman 38 litre alıyorum zaten orda atıyor  asla bastırmam fazladan küsüratı neyse karta ödediğim için takmıyorum :)

mesut bir yanlışlık olması lazım. tankın % 80 ninde atması lazım. benim tankın 45 lt ve 36 lt gaz alıyor.
reno 9 aracımda da % 80 i kadar alıyordu.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2011, 19:28:46 »
mesut bir yanlışlık olması lazım. tankın % 80 ninde atması lazım. benim tankın 45 lt ve 36 lt gaz alıyor.
reno 9 aracımda da % 80 i kadar alıyordu.

Murat abi bi yanlışlık yok tam tamına 38 litre gaz alıyor tank 38 litre olduğunda pompa yavaşlıyor bende hemen durduruyorum , pompacılar bazen bırakıp gidiyor ozamanda kendim söküyorum hemen pompayı,  benimki simit tank

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2011, 21:27:08 »

en iyisini yapmışsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 29, 2011, 12:00:31 »
Murat abi bi yanlışlık yok tam tamına 38 litre gaz alıyor tank 38 litre olduğunda pompa yavaşlıyor bende hemen durduruyorum , pompacılar bazen bırakıp gidiyor ozamanda kendim söküyorum hemen pompayı,  benimki simit tank

bilemiyorum. belki tankın basınç valfi senin arabada biraz daha fazla almaya ayarlıdır. ya da tankın boş halinin hacmini eksik biliyorsun. benim bildiğim % 80 limit değeri.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)